Θέλετε να κάνετε το σπίτι σας smart;

Θέλετε να κάνετε το σπίτι σας smart;

Με το κατάλληλο router δεν θα σας σταματάει τίποτα.

Θυμάστε πώς ήταν η εμπειρία του Διαδικτύου πριν από 15 (και βάλε…) χρόνια; Ήταν οι εποχές εκείνες που για να συνδεθούμε στο Διαδίκτυο έπρεπε να βγάλουμε το σταθερό τηλέφωνο μας από την πρίζα, να συνδέσουμε το router και να το ακούσουμε να κάνει μία σειρά από περίεργους ήχους.

Η εμπειρία γινόταν ακόμα πιο κουραστική όταν οι σελίδες στον browser ήθελαν μισό λεπτό για να φορτώσουν ή όταν για να κατέβει ένα μουσικό κομμάτι MP3 χρειαζόταν μισή ώρα.

Από τότε, η τεχνολογία έχει καλπάσει μπροστά. Πλέον, μπορούμε να απολαμβάνουμε ενσύρματο ή ασύρματο Internet με υψηλές ταχύτητες και πολλές συσκευές συνδεδεμένες ταυτόχρονα.
Χρησιμοποιώντας την ίδια σύνδεση, μπορείτε ταυτόχρονα να streamάρετε την αγαπημένη σας σειρά στο tablet σας, να «λιώνετε» στο gaming ή να εκτυπώνετε μία εργασία από τον υπολογιστή σας και να ανεβάζετε φωτογραφίες από το κινητό στο Instagram .

Παράλληλα, το σπίτι σας γίνεται όλο και πιο… έξυπνο. Σε ένα «smart home», συνδεδεμένες με το Internet είναι όλες οι ηλεκτρικές συσκευές, από την κουζίνα και την τηλεόραση μέχρι τον συναγερμό και τα φώτα σας. Όλα αυτά ξεκινάνε από το router, την «πύλη» που συνδέει τις συσκευές που βρίσκονται στο σπίτι μεταξύ τους αλλά και με τον «έξω» κόσμο, αποτελώντας την «καρδιά» του οικιακού δικτύου.

Ωστόσο, ακόμα και με τις ανέσεις της σύγχρονης εποχής, ένα συμβατικό router μπορεί να «κλατάρει» από τις πολλές διαφορετικές διεργασίες.

FRITZ!Box 7590: Ο «πύργος ελέγχου» των συσκευών του σπιτιού σας

Εάν λοιπόν αναζητάτε ένα premium high-end router που θα σας δώσει μοναδικό έλεγχο και πρόσθετες τεχνολογικές δυνατότητες που πριν δεν μπορούσατε ούτε καν να διανοηθείτε, τότε σας προ(σ)καλούμε να γνωρίσετε καλύτερα τo FRITZ!BOX 7590 από την γερμανική AVM.

To βραβευμένο ως καλύτερο router για το 2019, FRITZ!BOX 7590, είναι ένα «μίνι κέντρο επιχειρήσεων» του οικιακού δικτύου σας και προσφέρει τεράστια ευελιξία στη διαχείριση των «smart home» συσκευών σας.

Ειδικότερα, το premium αυτό μοντέλο μπορεί να λειτουργήσει ως media server, NAS, μίνι-τηλεφωνικό κέντρο (με λειτουργία αποκλεισμού και απαγόρευσης κλήσεων), DECT σταθμός βάσης (με δυνατότητα σύνδεσης έως και 6 cordless τηλεφωνικών συσκευών), ακόμη και ως τηλεφωνητής και FAX!

Επίσης, διαθέτει δύο θύρες USB 3.0 για σύνδεση συσκευών, όπως USB sticks, σκληροί δίσκοι και οποιοσδήποτε εκτυπωτής. λειτουργία απομακρυσμένου ελέγχου με τη χρήση mobile εφαρμογής (MyFritz!) ανά πάσα ώρα και στιγμή

Το… μυστικό για όλες αυτές τις δυνατότητες βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής. Εκεί, υπάρχουν πολλά διαφορετικά ports, τα οποία προσφέρουν το κάτι παραπάνω σε σχέση με τα συμβατικά routers.

Παράλληλα, το FRITZ!BOX αποτελεί την ασφαλέστερη επιλογή για την προστασία των επικοινωνιών σας. Διαθέτει προεγκατεστημένο firewall και έχει τη δυνατότητα ορισμού guest network για να δίνετε πρόσβαση στους χρήστες που εσείς θέλετε, αλλά και για κρυπτογραφημένες επικοινωνίες μέσω VPN.

 

Απογειώστε τις ταχύτητές σας

Ανεξαρτήτως της παροχής διαδικτύου σας (ADSL, VDSL, IP), το router αυτό δίνει τη δυνατότητα για πολύ υψηλές ταχύτητες σε όλο το σπίτι. Ειδικά για τις συσκευές που συνδέονται ασύρματα, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το δίκτυο τρίτης γενιάς Wireless AC για WiFi που… πετάει.

Tο ασύρματα δίκτυο του 7590 έχει μεγάλη εμβέλεια, είναι σταθερό και με τις δύο μπάντες που λειτουργούν ταυτόχρονα εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό χρηστών. Παρ’ όλα αυτά αν απαιτηθεί επέκταση της εμβέλειας, αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με την ενσωματωμένη τεχνολογία WiFi Mesh.

Η τεχνολογία του WiFi Mesh έγκειται στη ενδυνάμωση των ζεύξεων ανάμεσα στις εμπλεκόμενες συσκευές του δικτύου σας. Με ένα απλό πάτημα κουμπιού, το FRITZ!BOX 7590 αναλαμβάνει από μόνο του τον αυτόματο συγχρονισμό και διαμοιρασμό όλων των ρυθμίσεων που σχετίζονται με το ασύρματο οικιακό δίκτυο του χρήστη.

Έτσι, συνενώνει πολλά διαφορετικά wireless δίκτυα, τα οποία «συναντιόνται» για να δημιουργήσουν μια ενιαία και πιο «συμπαγή» WiFi oντότητα.
Αποτέλεσμα είναι να μην εξαλείφεται το γνωστό φαινόμενο που το Internet «σέρνεται» όταν πολλές συσκευές είναι συνδεδεμένες σε αυτό. Παράλληλα, δεν υπάρχουν προβλήματα σύνδεση ή οποιαδήποτε απώλεια απόδοσης (μηδαμινή μείωση του bandwidth), ειδικά όταν ο χρήστης συνηθίζει να πραγματοποιεί «βαριά» online tasks (όπως είναι για παράδειγμα το online streaming και το online gaming).

Fritz!OS: Το έξυπνο software που κάνει παιχνίδι τη διαχείριση του FritzBox

Οι δυνατότητες του FritzBox δεν περιορίζονται μόνο στην ίδια τη συσκευή. Για τη διαχείριση όλων των παραπάνω features, έχετε στα χέρια σας το πρόγραμμα FRITZ!OS.

Πρόκειται για ένα πλήρως αυτόνομο λειτουργικό σύστημα που δέχεται συνεχείς αναβαθμίσεις και βελτιώσεις, το οποίο σας δίνει τον απόλυτο έλεγχο στα routers της AVM.

Δεν χρειάζεται να είστε ιδιοφυΐες και experts στην τεχνολογία για να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε. Το εν λόγω λειτουργικό είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει εκπληκτική ευκολία χρήσης, μέσω ενός άκρως φιλικού user interface που σχεδιάστηκε με γνώμονα τον αρχάριο χρήστη.

Το FRITZ!OS σας επιτρέπει να έχετε μια σφαιρική εικόνα για την απόδοση όλων των συσκευών που συνδέονται στο δίκτυο σας (με wireless ή wired τρόπο), ορίζοντας μάλιστα κάθε παράμετρο των devices που απαρτίζουν το «έξυπνο» σπίτι σας.

Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς μέσω του λειτουργικού που φέρουν τα FRITZ!Box της AVM μπορείτε να μεταφέρετε με χαρακτηριστική ευκολία οποιοδήποτε αρχείο σε όλες τις συσκευές του δικτύου σας ή να πραγματοποιήσετε streaming multimedia περιεχομένου, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό.

Αλλάξτε επίπεδο με την AVM

To FRITZ!Box 7590 δημιουργήθηκε από την AVM, μία εταιρεία που εδρεύει στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Η ΑVM έχει δημιουργήσει μια τεράστια γκάμα δικτυακών προϊόντων παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στους τομείς του DSL, cable, LTE (4G) και οπτικής ίνας.

Στην Ελλάδα, τα προϊόντα της AVM διατίθενται από την ΑΜΥ Α.Ε.

Μπορείτε να βρείτε πληθώρα από τα modem/routers της AVM σε όλα τα μεγάλα καταστήματα τεχνολογίας και πώλησης ηλεκτρονικών ειδών. Μάλιστα, το high-end FRITZ!Box 7590 φέρει επίσημη πιστοποίηση από την Cosmote, πράγμα που σημαίνει ότι προσφέρει on-the-fly ρυθμίσεις με το που θα το συνδέσετε στο DSL ή στο fiber δίκτυο σας και maximum performance, χωρίς να «πονοκεφαλιάζετε» για το πώς θα ρυθμίσετε σωστά δεκάδες διαφορετικές παραμέτρους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ