Ερευνα: Οι επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο για να το «κάνεις» πιο συχνά…

Ερευνα: Οι επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο για να το «κάνεις» πιο συχνά…

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι επιθυμούν μία ιδιαίτερα δραστήρια και υγιή σεξουαλική ζωή, να πως θα αποκτήσετε συχνές ερωτικές επαφές.

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι επιθυμούν μία ιδιαίτερα δραστήρια και υγιή σεξουαλική ζωή, πράγμα που συνήθως επιτυγχάνεται στα πλαίσια μίας σταθερής και αποκλειστικής σχέσης. Τι γίνεται όμως με τις περιστασιακές ερωτικές επαφές;

Οι γυναίκες και οι περιστασιακές ερωτικές επαφές

«Όταν άνδρες συναντήθηκαν με γυναίκες, στα πλαίσια της έρευνας, σχεδόν οι μισοί εκ των ανδρών δήλωσαν πως θα ήθελαν να κάνουν σεξ με κάποια γυναίκα, ενώ οι περισσότερες γυναίκες δεν ενδιαφέρονταν», δήλωσε ο Mons Bendixen, καθηγητής ψυχολογίας στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας.

 

Η δήλωση αυτή αποδεικνύει πως οι γυναίκες, σε αντίθεση με τους άνδρες που βρίσκονται τις περισσότερες φορές σε απόλυτη ετοιμότητα, δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το περιστασιακό σεξ, ειδικά αν δεν βρουν έναν πολύ ελκυστικό άνδρα που θα τις συνεπάρει.

Στο μεταξύ, ένας άνδρας που δείχνει ότι θα ήθελε να κάνει σεξ με οποιαδήποτε και οποτεδήποτε, αποτελεί μία συμπεριφορά που δεν αρέσει στις περισσότερες γυναίκες. Γι’αυτό και οι άντρες παριστάνουν ότι ενδιαφέρονται πολύ λιγότερο για την σεξουαλική επαφή, απ’ότι ενδιαφέρονται στην πραγματικότητα.

Είναι παιχνίδι υψηλής στρατηγικής

«Είναι ένα παιχνίδι τακτικής με στρατηγική σημασία, όπου τα μηνύματα που στέλνονται στα «αντίπαλα» στα στρατόπεδα ενδέχεται να διαφέρουν από τις πραγματικές τους προθέσεις», υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Μηνύματα με μειωμένου ενδιαφέρον επιλέγουν να στέλνουν κατά κύριο λόγο οι άνδρες που επιθυμούν πολύ την ερωτική επαφή. Στον αντίποδα, οι γυναίκες ενδέχεται να προσποιηθούν ένα εντονότερο ενδιαφέρον, σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα.

«Πιστεύουμε πως αυτό πιθανόν να οφείλεται στο ότι θέλουν να κρατήσουν την προσοχή του άνδρα για μεγαλύτερο διάστημα», δήλωσε ο καθηγητής Leif Edward Ottesen Kennair στο Τμήμα Ψυχολογίας του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Περισσότερος χρόνος για «διερεύνηση»

Ενδεχομένως αυτή η στρατηγική, όπως αναφέρουν και οι ερευνητές, επιτρέπει στο γυναικείο φύλο να εκμεταλλευτεί μεγαλύτερο διάστημα προσοχής, προκειμένου να αποσπάσει περισσότερες πληροφορίες και να βρίσκεται στην πλεονεκτική θέση να αξιολογήσει καλύτερα τον άνδρα που έχει απέναντί της.

Όσο μία γυναίκα δεν αποκλείει την πιθανότητα ερωτικής επαφής, τόσο οι άνδρες «ξοδεύουν» περισσότερο χρόνο σε αυτήν και έτσι εκείνη έχει την ευκαιρία να δει αν είναι ο κατάλληλος ερωτικός σύντροφος.

Στην περίπτωση, όπου αμφότεροι, τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα, ενδιαφέρονται εξίσου τότε και η γυναίκα παρουσιάζει μειωμένο ενδιαφέρον. Αποτελεί δηλαδή την χαρακτηριστική περίπτωση όπου και οι δύο προσπαθούν να φανούν «κουλ» και «άνετοι».

«Με το να παριστάνει κανείς τον άνετο, είτε γυναίκα είτε άνδρας, αποφεύγει τον «πόνο» της απόρριψης, αν τελικά ο πιθανός σεξουαλικός σύντροφος δεν ενδιαφέρεται πραγματικά» υπογραμμίζουν οι ερευνητές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ