Ο εθισμός στο «κρεβάτι» οφείλεται σε ορμόνη

Ο εθισμός στο «κρεβάτι» οφείλεται σε ορμόνη

Σουηδοί επιστήμονες διερεύνησαν τον εθισμό στο... «κρεβάτι» και βρήκαν την αιτία καλά κρυμμένη στα γονίδια.

Σουηδοί επιστήμονες διερεύνησαν τον εθισμό στο σεξ και βρήκαν την αιτία καλά κρυμμένη στα γονίδια.

Ειδικότερα, επιστημονική μελέτη του Ινστιτούτου Karolinska στη Σουηδία εντόπισε διαφορές στην γενετική σύνθεση των ανθρώπων που είχαν εξάρτηση από το… «κρεβάτι» και σε εκείνους που δεν εμφάνιζαν τον αντίστοιχο εθισμό.

Υπεύθυνη η… «ορμόνη της αγάπης»

Ο εθισμός στο σεξ πιθανότατα να οφείλεται στην λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης» σύμφωνα με τα πορίσματα των επιστημόνων.

Για να φθάσουν στο εν λόγω συμπέρασμα, οι ερευνητές υπέβαλαν σε αιματολογική εξέταση συνολικά 60 άτομα, τα οποία παρακολούθησαν θεραπεία για εξάρτηση στο σεξ. Οι Σουηδοί επιστήμονες εντόπισαν μεγάλες διαφορές στο γενετικό τους υλικό microRNA.

Οι διαφορές αυτές σηματοδοτούν τα αυξημένα επίπεδα ωκυτοκίνης, της γνωστότερης με τον όρο «ορμόνης της αγάπης», που κάνει τα άτομα να μένουν μαζί για μεγάλους περιόδους και να δεσμεύονται.

Οφείλεται σε νευροβιολογικά αίτια

Όσοι εμφανίζουν αυξημένα επίπεδα ωκυτοκίνης μπορεί να έλκονται ταυτόχρονα από πληθώρα ανθρώπων, οδηγώντας τους στην συνεχή αναζήτηση σεξ.

«Οι πάσχοντες δεν μπορούν να ελέγξουν τη συμπεριφορά τους και μπορεί να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στη ζωή τους, από αποτυχημένες σχέσεις έως κατάθλιψη και άγχος», επισημαίνει ο επικεφαλής της μελέτης, Τζούσι Τζοκίνεν υπογραμμίζοντας ότι η εξάρτηση από το σεξ αποτελεί μια ιατρική διάγνωση που οφείλεται σε νευροβιολογικά αίτια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ