Κόλπο για όλα τα smartphone: Διπλασιάστε την ανάλυση των φωτογραφιών από κινητό

Κόλπο για όλα τα smartphone: Διπλασιάστε την ανάλυση των φωτογραφιών από κινητό

Ένα κόλπο για να διπλασιάσετε την ανάλυση των φωτογραφιών που τραβάτε με κινητό - Δουλεύει με όλα τα smartphone.

Τα καινούργια iPhone έχουν αναμφισβήτητα τις καλύτερες κάμερες που είδαμε ποτέ σε συσκευές Apple, προσφέροντας δυνατότητα λήψης φωτογραφιών σε εξαιρετική ανάλυση με πιο ζωντανά χρώματα, χάρη στις τεχνολογίες Smart HDR και Deep Fusion.

Ακόμα όμως και αν δεν είστε διατεθειμένοι να αγοράσετε κάποιο ακριβό smartphone, μπορείτε να διπλασιάσετε την ανάλυση των φωτογραφιών που τραβάτε με το κινητό σας, όπως δείχνει, στο βίντεο που ακολουθεί, ο Usman Dawood της φίρμας αρχιτεκτονικής φωτογραφίας και εσωτερικών χώρων Sonder Creative.

Χρησιμοποιώντας το iPhone 11, ο Dawood επιδεικνύει την τεχνική με την οποία η ανάλυση της κάμερας «αυξάνεται εμμέσως» από 12 Megapixel στα 24. Ωστόσο η ίδια μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε smartphone και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια έκδοση του Photoshop για υπολογιστή. Για να το πετύχουμε, θα πρέπει αρχικά να τραβήξουμε 15 με 20 φωτογραφίες του επιθυμητού πλάνου, με την κάμερα του κινητού.

Είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιήσουμε σταθεροποιητή εικόνας, καθώς οι απειροελάχιστες κινήσεις των χεριών είναι απαραίτητες για το κόλπο που θα ακολουθήσει. Ο Dawood συμβουλεύει να τραβάμε τις φωτογραφίες σε αρχεία RAW, ώστε να διατηρηθούν όλες οι λεπτομέρειες.

Στη συνέχεια, εισάγουμε το πακέτο στο Photoshop και μετατρέπουμε τα καρέ σε «smart object». Από εκεί μπορούμε να διπλασιάσουμε αμέσως την ανάλυση της τελικής φωτογραφίας χωρίς «θόρυβο» ή ανεπιθύμητο «πιξέλιασμα». Δείτε αναλυτικά το δεκάλεπτο βίντεο με τη διαδικασία βήμα-βήμα.

Πηγή: www.lifo.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ