Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Κόβει και τις συνομιλίες ο Κλάτενμπεργκ για να είναι σίγουρος...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ10.gr

Μοναδικό κόλπο για να διπλασιάσετε την ανάλυση των φωτογραφιών που τραβάει το κινητό σας (vid)

Με ένα απλό κόλπο που δουλεύει σε όλα τα Smartphones μπορείτε να διπλασιάσετε την ανάλυση των φωτογραφιών σας.

Μοναδικό κόλπο για να διπλασιάσετε την ανάλυση των φωτογραφιών που τραβάει το κινητό σας (vid) | to10.gr

Με την πάροδο των ετών τα κινητά έχουν εξελιχθεί παρά πολύ. Ειδικότερα οι κάμερες τους. Κάποτε ήταν πρωτοποριακό να έχει μια κάμερα μπροστά και μία πίσω. Πλέον όλα τα σύγχρονα κινητά έχουν τουλάχιστον τρεις με τέσσερις συνολικά. Η ανάλυση και η ποιότητα φωτογραφίας που προσφέρουν τα κινητά έχουν αντικαταστήσει τις φωτογραφικές μηχανές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάντοτε ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Άλλωστε ποιος θα έλεγε όχι σε καλύτερες φωτογραφίες με ένα απλό κόλπο. Αυτό το μυστικό αποκαλύπτει σε ένα βίντεο ο ο Usman Dawood της φίρμας αρχιτεκτονικής φωτογραφίας και εσωτερικών χώρων Sonder Creative. Σε αυτό χρησιμοποιεί ένα iPhone 11, αλλά το ίδιο μπορεί να γίνει και σε άλλα smartphone.

O Dawood επιδεικνύει την τεχνική με την οποία η ανάλυση της κάμερας «αυξάνεται εμμέσως» από 12 Megapixel στα 24. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια έκδοση του photoshop για υπολογιστή.Για να το πετύχουμε, θα πρέπει αρχικά να τραβήξουμε 15 με 20 φωτογραφίες του επιθυμητού πλάνου, με την κάμερα του κινητού.

Είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιήσουμε σταθεροποιητή εικόνας, καθώς οι απειροελάχιστες κινήσεις των χεριών είναι απαραίτητες για το κόλπο που θα ακολουθήσει. Ο Dawood συμβουλεύει να τραβάμε τις φωτογραφίες σε αρχεία RAW, ώστε να διατηρηθούν όλες οι λεπτομέρειες. Στη συνέχεια, εισάγουμε το πακέτο στο Photoshop και μετατρέπουμε τα καρέ σε «smart object». Από εκεί μπορούμε να διπλασιάσουμε αμέσως την ανάλυση της τελικής φωτογραφίας χωρίς να χαλάει η ποιότητα.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Πηγή: pagenews.gr

Ακολουθήστε στο Google News to10.gr και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από to10.gr