Γιατί είναι τόσο δύσκολο να σβήσεις μια σχέση από το κινητό σου;

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να σβήσεις μια σχέση από το κινητό σου;

Τι έκανα για να σβήσω τη σχέση μου από το κινητό μου.

Αστειευόμουν κάποτε ότι είχα έρωτα με το Bitmoji του πρώην μου. Έμοιαζε απροσδιόριστα με εκείνον, αλλά κατά βάση ήταν μια γελοία καρικατούρα. Δεν θεωρούσα ότι αυτό το πράγμα που έβρισκα τόσο χαριτωμένο θα με έκανε να κλάψω.

Λίγες μέρες αφότου χωρίσαμε με τον φίλο μου, το πονηρό πρόσωπό του Bitmoji εμφανίστηκε στην οθόνη μου όταν πάτησα κατά λάθος το πληκτρολόγιο Bitmoji, ενώ έγραφα ένα μήνυμα σε μια φίλη. Με διαπέρασε ρεύμα. Κάποια στιγμή όταν τα είχαμε, είχε χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Bitmoji που σου επιτρέπει να ζευγαρώσεις δύο καρτούν (λέγεται Friendmoji). Τα άβατάρ μας έστελναν εντυπωσιακά φιλιά, τσούγκριζαν μπίρες και γενικά διασκέδαζαν. Έκλεισα άρον άρον το μήνυμα, ντρεπόμουν πόσο με επηρέαζε ένα καρτούν που είχα φτιάξει εγώ.

Ήταν η πρώτη από τις πολλές άθλιες εκπλήξεις που καραδοκούσαν στο κινητό μου τις εβδομάδες μετά τον χωρισμό μας. Νόμιζα ότι είχα κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για να προστατευτώ από ψηφιακές εκπλήξεις. Αμέσως μετά τον χωρισμό τον αφαίρεσα από τη λίστα των αγαπημένων και έθαψα το thread με τα μηνύματά μας κάτω από ένα σωρό άλλα μηνύματα. Στο παρελθόν, αυτό έχει αποδειχτεί αρκετό για να αδειάσω το κινητό μου από επώδυνα στοιχεία (το μόνο άλλο που έκανα παλιά θα ήταν unfollow στο Twitter και το Instagram, αλλά αποφάσισα να μην το κάνω σ’ αυτή την περίπτωση). Δεν είχα καταλάβει πόσο είχαν μπλεχτεί οι ζωές μας και πόσο είχε περάσει η σχέση μας στο κινητό μου, μέχρι που ήρθε η ώρα να τα ξεμπλέξω όλα.

Αυτή είναι η λίστα (που ακόμα εμπλουτίζεται) με πράγματα που αναγκάστηκα να κάνω μετά τον χωρισμό. Έσβησα το κοινό μας ημερολόγιο στο Google, έσβησα τα γενέθλιά του από το ημερολόγιό μου στο κινητό (και είπα και στη μαμά μου να το σβήσει), έκανα mute τα story του Instagram από το feed μου και φυσικά χώρισα τα ανίδεα Bitmoji μας, πράγμα που μου φάνηκε σκληρό. Δεν φταίνε αυτά που οι δημιουργοί τους δεν τα κατάφεραν. Είμαι σίγουρη ότι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να συνεχίσουν να σαλιαρίζουν και να κάνουν χαζομάρες στην εφαρμογή για πολύ καιρό.

Πότε έγινε τόσο δύσκολο να σβήνεις μια σχέση από το κινητό σου; Ο πρώτος μου χωρισμός ήταν με ένα iPhone στο κολέγιο, το 2011. Δεν θυμάμαι να έπρεπε να αφαιρέσω τόσα από το κινητό μου. Κυρίως θυμάμαι να χώνω διάφορα ενθύμια σε ένα μισητό κουτί το οποίο τώρα βρίσκεται κάτω από το κρεβάτι μου, στο σπίτι της μαμάς μου. Οι επόμενοι χωρισμοί ήταν λίγο πιο περίπλοκοι. Αργότερα στο κολέγιο, μπλόκαρα για πρώτη φορά έναν αριθμό και έβαλα μια φίλη να κρύψει όλες τις φωτογραφίες που είχαμε μαζί σε ένα iCloud άλμπουμ, στο οποίο δεν μπορούσα να έχω πρόσβαση και να κλάψω. Οι χωρισμοί μου στην ενήλικη ζωή έμεναν σε αυτό το επίπεδο. Δεν ξέρω αν είναι ενδεικτικό του πόσο αποφεύγω να αφήσω τους άλλους να με αγγίξουν πραγματικά ή πόσο προέκταση του χεριού μου έχει γίνει το κινητό μου τα τελευταία δύο χρόνια. Μάλλον και τα δύο.

Λέγονται πολλά για το πώς οι millennials καθυστερούν ένα σωρό ιερά βήματα των σχέσεων. Έρευνες δείχνουν ότι η γενιά μου παντρεύεται αργότερα, κάνει σχέσεις πιο προσεκτικά και συζούν μόνο όταν τα πράγματα σοβαρέψουν. Ο πρώην μου κι εγώ ποτέ δεν φτάσαμε να ζήσουμε μαζί –κάτι που φαντάζομαι είναι μια πρακτική και συναισθηματική κόλαση μετά από έναν χωρισμό– αλλά οι ζωές μας μπλέκονταν όλο και πιο πολύ τσα κινητά μας, σαν να κάναμε beta-testing για το πώς μπορεί να ήταν μια κοινή ζωή.

Βρίσκω συνέχεια στοιχεία του πόσο συνδεδεμένοι ήμασταν. Δεν ξέρω πότε θα τελειώσουν. Κάθε τι που ανακαλύπτω ξυπνάει συγκεκριμένες αναμνήσεις εποχών που ήμουν πολύ σίγουρη και ευτυχισμένη, δεν σκεφτόμουν τον πιθανό μελλοντικό πόνο. Το κινητό μου φυσικά δεν καταλαβαίνει τη συναισθηματική βαρύτητα του τι κάνει (ή μήπως καταλαβαίνει;).

Έχω βαρεθεί να μπαίνω συνέχεια στις ηλίθιες εφαρμογές και να τις ενημερώνω για τον χωρισμό μου. Είναι μεγάλη μαλακία να πρέπει να πεις σε μια αστρολογική εφαρμογή ότι η σχέση σου απέτυχε. Ταυτόχρονα, όμως, φοβάμαι να πατήσω τέλος στα ψηφιακά ίχνη της σχέσης μας. Καθετί μου θυμίζει μια εποχή που ένιωθα πολύ αισιόδοξη για το μέλλον μας που δεν σκεφτόμουν καν το τέλος. Κι είναι ωραία να νιώθεις έτσι για κάποιον.

Πηγή: vice.com

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ