Εσύ το ήξερες ότι υπάρχει φεμινιστικός οδηγός για το κρεβάτι;

Εσύ το ήξερες ότι υπάρχει φεμινιστικός οδηγός για το κρεβάτι;

Ένα βιβλίο για το πώς να κάνεις σεξ με φεμινιστικό τρόπο.

Το σεξ και ο φεμινισμός είναι δυο θέματα ανάμεσα στα οποία μπορεί να υπάρχει σύγκρουση αν τα βάλεις μαζί. Ενώ δεν θα έπρεπε να είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό –κάνε ό,τι θες αρκεί να υπάρχει σεβασμός και συναίνεση– υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες για το τι συνιστά φεμινιστικό σεξ

Είναι φεμινιστικό για παράδειγμα να πνίγεις μια γυναίκα στο κρεβάτι, αν θέλει; Γιατί κάποιες φεμινίστριες αντιτίθενται στην αποποινικοποίηση της σεξουαλικής εργασίας παρόλο που οι εργάτριες του σεξ εδώ και καιρό λένε ότι η ποινικοποίηση καθιστά τη δουλειά τους πιο επικίνδυνη Και πώς το mainstream πορνό μπορεί να γίνει πιο ηθικό, τόσο στην οθόνη όσο και εκτός;

Η Flo Perry, illustrator και δημοσιογράφος, μόλις έβγαλε το βιβλίο της με τίτλο How to Have Feminist Sex: A Fairly Graphic Guide. Κυκλοφόρησε στις 3 Οκτώβρη και είναι μια συλλογή σχεδίων και κειμένων για διάφορα θέματα, από την εικόνα του σώματος και τη συναινετική πολυσυντροφικότητα, μέχρι το πορνό, την αποστολή γυμνών φωτογραφιών και την πολιτική της επιθυμίας. Αστείο και περιεκτικό στη διατύπωση, είναι το βιβλίο που οι έφηβοι θα έπρεπε μάλλον να διαβάζουν στο σχολείο.

Όσον αφορά το περιεχόμενο, πολλά από αυτά που πιστεύει η Flo συνοψίζονται στο «κάτι που δεν πειράζει στο κρεβάτι, μπορεί να πειράζει πολύ σε μια αίθουσα συνεδριάσεων», εστιάζοντας συνεχώς στην ενθουσιώδη συναίνεση. Επίσης, επισημαίνει πως οι άνθρωποι διαφέρουν με πολλούς τρόπους, από τις σεξουαλικές μας ορμές μέχρι το τι μας κάνει να τελειώνουμε – κι έτσι το να είσαι με κάποιον σεξουαλικά έχει να κάνει με τη διαχείριση και επικοινωνία αυτών των ομοιοτήτων και των διαφορών, ενώ επίσης δίνουμε προτεραιότητα στην απόλαυση. Ακούγεται πολύ απλό, αλλά στην πράξη κάποιους τους καταμπερδεύει.

VICE: Γεια σου Flo. Πώς ορίζεις το φεμινιστικό σεξ;

Flo Perry: Για μένα, φεμινιστικό σεξ σημαίνει να κάνεις το σεξ που θέλεις κι όχι το σεξ που νομίζεις ότι θα έπρεπε. Σημαίνει να κάνεις σεξ χωρίς προσδοκίες που μπορεί να έμαθες από τη βιομηχανία πορνό, τους γονείς σου, τη σεξουαλική αγωγή στο σχολείο και γενικά τα Μέσα και τις διαφημίσεις γιαουρτιού που μας βομβαρδίζουν. Σημαίνει να μεγιστοποιείς την απόλαυσή σου.

Αισθάνομαι ότι υπάρχει μια σύγκρουση μεταξύ σεξ και φεμινισμού, όταν συμπίπτουν. Υπάρχουν κάποιες σεξουαλικές πράξεις που είναι αντιφεμινιστικές; Κάποιοι το πιστεύουν. Πώς προσέγγισες αυτή την πλευρά όταν έφτιαχνες τον οδηγό;

Ναι, ο φεμινισμός δεν είναι πολύ σέξι. Οι περισσότεροι δεν έχουν φεμινιστικές σεξουαλικές φαντασιώσεις, επειδή είναι βαρετές. Έτσι μπορείς να φαντασιώνεσαι ότι είσαι μια γραμματέας που κάνει σεξ με το αφεντικό της, επειδή τον γουστάρει. Νομίζω ότι πρέπει να συνειδητοποιείς τι είναι σεξουαλική φαντασία. Αν είναι σεξουαλική φαντασίωση, είναι ενήλικη εκδοχή παιχνιδιού. Δεν υπάρχει νόημα να αλλάξεις αυτό που σε καυλώνει – είναι πολύ δύσκολο. Αν σε φτιάχνει ένας ρόλος sub σε ένα σεξιστικό σενάριο, αυτό μπορεί να μην αλλάζει και πολύ άνθρωποι φτιάχνονται μ’ αυτό. Είναι φεμινιστικό να το απολαμβάνεις και να ξέρεις ότι δεν είναι αυτή η αξία σου ως ανθρώπου. Μπορείς να είσαι CEO, ακόμη κι αν στο σεξ είσαι η γραμματέας.

Τι είναι σημαντικό να θυμόμαστε όσον αφορά τα βίτσια και τον φεμινισμό;

Γενικά, νομίζω ότι οι έμπειροι βιτσιόζοι είναι φεμινιστές, επειδή αν θες να κάνεις κάτι που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, τότε έχεις στοχαστεί πάνω στον εαυτό σου και αυτό – ή τουλάχιστον θα έπρεπε. Αν φαντασιώνεσαι σεξουαλικά να χτυπάς γυναίκες –που δεν είναι κάτι που ενθαρρύνεται προφανώς– υπάρχει φεμινιστικός τρόπος να το κάνεις, αν ρωτήσεις και σεβαστείς τη γυναίκα που θέλεις να χτυπήσεις στον κώλο. Και αν της αρέσει κάτι τέτοιο, το απολαμβάνει – κάποιες γυναίκες το απολαμβάνουν. Σήμερα είναι πιο εύκολο παρά ποτέ να βρεις κάποιον ή κάποια συμβατό/ή με σένα.

Οποιοδήποτε είδος πορνό μπορεί να είναι φεμινιστικό, αν όσοι εμπλέκονται περνάνε καλά, ακόμη κι αν δεν φαίνεται να περνάνε καλά. Το πρόβλημα είναι ότι ένα 13χρονο αγόρι μπορεί να το δει και να μην καταλάβει τον βαθμό συναίνεσης που μπορεί να υπάρχει. Έτσι θα ήταν ωραία αν ξεκινούσε με μια συνέντευξη τύπου «Γεια, είμαι η Sandra. Σήμερα θα μου κάνουν spanking και δεν βλέπω την ώρα!». Πρέπει να βλέπεις την ενθουσιώδη συναίνεση και στο τέλος να λένε «Ναι, μ’ άρεσε πολύ!» (Γέλια). Έτσι θα ήταν η ιδανική φεμινιστική μου ουτοπία.

Έχεις επίσης ένα κομμάτι για την παρθενιά. Νιώθω πως τα τελευταία χρόνια πολλοί θεωρούν την παρθενιά έννοια. Κάτι που δεν είναι καν απαραιτήτως αληθινό – τουλάχιστον με την παραδοσιακή έννοια.

Συμφωνώ. Στη ζωή υπάρχουν πολλές παρθενιές. Η πρώτη φορά που κάνεις οτιδήποτε σεξουαλικό, η πρώτη φορά διείσδυσης, η πρώτη φορά που κάνεις σεξ σε αυτοκίνητο στο γκαράζ των γονιών σου. Έχουμε πολλές παρθενιές και όλες έχουν διαφορετικό νόημα για μας. Επίσης δίνουμε πολύ έμφαση ως κοινωνία στο ότι η παρθενιά σημαίνει κάτι και ότι πρέπει να είμαστε ηθικά σωστές, να το κάνουμε με κάποιον που μας αρέσει σίγουρα. Αλλά οι περισσότερες δεν μένουμε με το άτομο με το οποίο χάνουμε την παρθενιά μας, και λίγα χρόνια μετά συνειδητοποιείς ότι δεν είναι το πιο σημαντικό γαμήσι της ζωής σου. Πρέπει να δίνεται λιγότερη έμφαση στο αν είναι κάτι που θα το μετανιώσεις και περισσότερη στο ότι πρέπει να είναι κάτι που προκαλεί ευχαρίστηση.

Πηγή: vice.com

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ