Χειμωνιάζει. Πως θα ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου με μηδέν ευρώ

Χειμωνιάζει. Πως θα ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου με μηδέν ευρώ

Πλησιάζουν τα πρώτα κρύα και λες να ανεβάσεις τα καλοκαιρινά και να κατεβάσεις τα χειμερινά; Ξανασκέψου το.

Υπάρχουν ορισμένες στυλιστικές τάσεις οι οποίες απαιτούν μεγάλη τόλμη (και γοητεία) για να τις δοκιμάσεις. Φαίνονται αρκετά σικ στην πασαρέλα ή φορεμένες από γνωστά fashion icons και celebrities, ωστόσο η πρώτη δική σου απόπειρα μοιάζει με κάτι βιντάζ φωτογραφίες σου από το δημοτικό στις οποίες πρακτικά έχεις ντυθεί η μαμά σου.

https://www.instagram.com/p/B33tyWTh_LI/?utm_source=ig_embed

Καλά όλα αυτά, το layering θα μας πεις τι είναι;

Το layering είναι το απαρέμφατο του layer, το οποίο στα ελληνικά σημαίνει στρώση. Οπότε όταν εσύ κάνεις layering, φροντίζεις το σύνολό σου να περιλαμβάνει στρώσεις υφασμάτων, όμορφα ταιριασμένων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να πάρεις από την ντουλάπα σου οποιοδήποτε ξεχασμένο ρούχο, καλοκαιρινό ή χειμερινό και να ανανεώσεις το look σου χωρίς να σπαταλήσεις ούτε ένα ευρώ.

Καταλαβαίνουμε ότι το να προσπαθείς να δώσεις συμβουλές για στυλ στον γραπτό λόγο, είναι σαν να προσπαθείς να περιγράψεις ένα αστείο βίντεο που είδες στο Youtube, οπότε θα σε βοηθήσουμε να κατανοήσεις τι εστί layering με εικόνες· αφού μία εικόνα ισούται με 1000 layers.

Πάμε!

Ξεκινάμε με κάτι απλό, το οποίο πιθανότατα να έχεις δοκιμάσει στο παρελθόν. Έχεις ένα καλοκαιρινό φορεματάκι. Με δύο τροποποιήσεις μπορείς να το φορέσεις και φθινόπωρο και χειμώνα. Το φθινόπωρο πετάς το αγαπημένο σου τζάκετ από πάνω, και τον χειμώνα βάζεις ένα πουλοβεράκι και το μετατρέπεις σε μια γλυκούλα φουστίτσα. Ιδού:

https://www.instagram.com/p/B3Z2lfUoyTP/?utm_source=ig_embed

Συνεχίζουμε με ένα look για τις πιο τολμηρές, λίγο πιο Κάζα Ντε Παπέλ. Παίρνεις το καλοκαιρινό σου μπλουζάκι με την αγαπημένη σου στάμπα, το ζιβάγκο που ελπίζουμε ότι έχεις στην ντουλάπα σου, έναν μπερέ (ή και όχι) και το αγαπημένο σου τζιν και έχεις ήδη πετύχει ένα στυλ λιγάκι πιο tom boy (αγοροκόριτσου). Αν θέλεις μπορείς να αντικαταστήσεις το τζιν με μία τζιν φούστα, σε περίπτωση που το θέλεις λίγο πιο girly.

https://www.instagram.com/p/B34Lgobgm1H/?utm_source=ig_embed

Εκείνο το καλοκαιρινό black mini dress που το καλοκαίρι δείχνει τρομερά σέξι στο μαυρισμένο σου σώμα, μπορεί να γίνει το κομμάτι ενός outfit παρομοίως σέξι με μία μικρή παραλλαγή. Βάζεις από μέσα ένα πουκάμισο, από κάτω ένα καλσόν και μποτάκια και ταρααα, έχεις ένα τέλειο look, χωρίς να πουντιάζεις.

Στο ίδιο ύφος μπορείς να κινηθείς και με διαφορετικά μήκη και γραμμές.

Κι εκείνο το διάφανο μπλουζάκι που έχεις καταχωνιάσει στο συρτάρι με τα καλσόν μπορεί να σου χρησιμεύσει.

Όποιος είπε ότι δεν μπορείς να βάλεις σακάκι με παλτό, δεν ξέρει τι λέει.

Επειδή είναι πουκάμισο δε σημαίνει ότι πρέπει απαραιτήτως να το φοράς κουμπωμένο και μέσα από το παντελόνι. Ή να το δένεις χωρίς λόγο στη μέση. Μπορείς να το συνδυάσεις με ένα πιο ανοιξιάτικο και εκείνη τη χουχουλιαστή ζακέτα και να πετύχεις κάτι τέτοιο.

Από ό,τι κατάλαβες στο layering αρέσουν πολύ τα σακάκια, τα πουκάμισα και τα εντελώς απλά μπλουζάκια (είτε ζιβάγκο, είτε ένα λευκό κοντομάνικο).

Και κάτι πιο τολμηρό, το οποίο θα το προτιμούσαμε με μία πιο χοντρή ζώνη στο χρώμα της μπότας.

Τέλος, θέλουμε να σου δώσουμε δύο-τρεις συμβουλές για να πειραματιστείς και μόνη. Φρόντισε τα υφάσματα που θα φοράς να μην είναι πολύ χοντρά, κι αν είναι να «παίζεις» με μία ζώνη η οποία θα αναδεικνύει τη μέση σου. Και, τελευταίο και βασικό: μη κάνεις layering στο από τη μέση και κάτω.

Πηγή: in2life.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ