Οι 4 εφαρμογές που θα σε σώσουν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

Οι 4 εφαρμογές που θα σε σώσουν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και για να είσαι πάντα ασφαλής κατέβασε μια από αυτές τις εφαρμογές στο κινητό σου.

Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και για να είσαι πάντα ασφαλής κατέβασε μια από αυτές τις εφαρμογές στο κινητό σου.

Watch Over Me

Στην ελληνική της μετάφραση, η εφαρμογή λέγεται κάτι σαν «Πρόσεχέ με», ή «Έχε το νου σου». Αυτό που σου ζητά να κάνεις είναι να ορίσεις μια δραστηριότητα (π.χ. «πρόσεχέ με όσο είμαι στο ταξί/ περπατάω προς το σπίτι/ συναντώ κάποιον») και ένα χρονικό διάστημα που θα χρειαστείς για να την ολοκληρώσεις –πέντε λεπτά, μισή ώρα, και πάει λέγοντας. Αν ο χρόνος λήξει και δεν πατήσεις το κουμπί «είμαι ασφαλής» η εφαρμογή ειδοποιεί αυτόματα τις επαφές που έχεις ορίσει από πριν να ειδοποιηθούν (φίλους, γονείς, σύντροφο, οποιονδήποτε) με SMS, e-mail ή μήνυμα στο Facebook, και τους στέλνει μαζί και τις συντεταγμένες του κινητού σου. Δεν είναι δωρεάν, αλλά έχει μικρό κόστος: 4€ τον μήνα, 10€ για τρεις μήνες ή 24€ για ένα χρόνο. Είναι διαθέσιμη για iOS

bSafe

Παρόμοιας λογικής με το Watch Over Me, το bSafe, δηλαδή Έσω Ασφαλής, έχει ένα μεγάλο κόκκινο κουμπί που πατάς σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ή κινδύνου, κι αυτό ενημερώνει τα πιο κοντινά σου πρόσωπα –που έχεις διαλέξει από πριν. Τουλάχιστον ένας από αυτούς θα πρέπει να μπορεί να ενημερωθεί μέσω τηλεφωνήματος, και οι υπόλοιποι με SMS. Έχει, επίσης, την τέλεια δυνατότητα που λέγεται Fake Call: Αυτό που ζητάς από έναν φίλο σου να σε πάρει τηλέφωνο ότι και καλά πρέπει να φύγεις, για να τη σκαπουλάρεις από βαρετό ραντεβού; Αυτό, αλλά από την εφαρμογή, με το πάτημα ενός κουμπιού και χωρίς ξεκαρδισμένο φίλο στην άλλη άκρη της γραμμής να σου σαμποτάρει τις δραματικές αντιδράσεις. Κοστίζει 20€ τον χρόνο και είναι διαθέσιμη για iOS  και Android.

Circle Of 6

Το όνομα της εφαρμογής αναφέρεται στα έξι πιο κοντινά σου άτομα, τα οποία προεπιλέγεις μέσα από την εφαρμογή, και στα οποία μπορείς να στείλεις με το πάτημα ενός κουμπιού διάφορα αυτοματοποιημένα μηνύματα, ένα εκ των οποίων είναι και το ότι βρίσκεσαι σε κίνδυνο, που περιλαμβάνει και τις συντεταγμένες του κινητού σου, έτσι ώστε να έρθουν να σε βρουν. Η εφαρμογή είναι δωρεάν, και διαθέσιμη για iOS και Android.

Shake2Safety

Ωραία όλα τα πατήματα ενός κουμπιού, αλλά τι γίνεται αν δεν είσαι σε θέση να ανοίξεις μια εφαρμογή (ή το κινητό σου γενικώς) και να στείλεις το ρημάδι το αυτοματοποιημένο μήνυμα; Αυτό σκέφτηκαν οι δημιουργοί του Shake2Safety, αυτής της μαγικής δωρεάν εφαρμογής που είναι διαθέσιμη για Android και στέλνει το αυτοματοποιημένο μήνυμα, με τις συντεταγμένες σου, όταν το κινητό σου κινείται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, που θα προεπιλέξεις εσύ (π.χ. θα το κουνήσεις σαν shaker, θα πατήσεις πέντε φορές το power, ή κάτι ανάλογο που μπορεί να γίνει χωρίς να βγάλεις το κινητό από την τσάντα ή την τσέπη σου). Έχει και δυνατότητα ηχογράφησης ήχου και εικόνας του τι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή.

Πηγή: in2life.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ