Βαριέσαι εύκολα τις σχέσεις σου; Αυτή είναι η λύση

Βαριέσαι εύκολα τις σχέσεις σου; Αυτή είναι η λύση

Κάποιοι άνθρωποι αγαπούν τη ρουτίνα των σχέσεων, κάποιοι άλλοι την απεχθάνονται. Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό;

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που απλώς δεν κάνουν για σχέσεις. Όχι επειδή είναι τοξικοί σαν άνθρωποι, αλλά επειδή βαριούνται εύκολα. Ίσως βαριούνται την ρουτίνα, ίσως είναι εξαρτημένοι από την αδρεναλίνη. Αν νιώθεις ότι ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, έχουμε να προτείνουμε κάποια hacks που ίσως και να μπορούν να σε βοηθήσουν.

Να είσαι ειλικρινής με τον/ην καινούριο/α σου σύντροφο

Όταν γνωρίζεις ένα καινούριο άτομο, φρόντισε να είσαι ειλικρινής μαζί του. Πες ότι είσαι άτομο που βαριέται εύκολα, δε χρειάζεται να το κρύψεις. Μπορεί να αποφασίσει ότι δε θέλει να βγει μαζί σου, μπορεί και να θέλει να το ρισκάρει. Με το να είσαι ειλικρινής και με τον εαυτό σου και στους άλλους, είναι λιγάκι πιο εύκολο να κάνεις αλλαγές. Και στην τελική, μπορεί και το νέο σου φλερτ να σε αντιμετωπίσει διαφορετικά.

Κάνε εις βάθος συζητήσεις από νωρίς

Αντί να περιμένεις το τρίτο ραντεβού για να μάθεις αν έχετε αγεφύρωτες διαφορές με το νέο σου φλερτ, ρώτα αυτά που σε καίνε στο πρώτο. Δε χρειάζεται να σπαταλάς ούτε τον δικό σου χρόνο, ούτε τον δικό του/ης για να καταλάβεις αν υπάρχει μέλλον και αν αξίζει να το παλέψεις.

Μείνε για περισσότερο καιρό μόνος/η

Αν δεν έχεις μείνει μόνος για περισσότερο από τρεις μήνες, ήρθε η ώρα να το κάνεις. Μπορεί κάπου στο βάθος, να έχεις κρυμμένα χόμπι τα οποία περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Μάλιστα, μπορεί ανακαλύπτοντας αυτά τα χόμπι, να ανακαλύψεις και τον έρωτά της ζωής σου, με τον οποίο θα μοιράζεστε ένα κοινό ενδιαφέρον.

Προτίμησε τα εναλλακτικά ραντεβού

Είναι απολύτως λογικό να βαριέσαι την πατροπαράδοτη συνταγή για ραντεβού που περιλαμβάνει ένα εστιατόριο και ένα ποτό μετά σε κάποιο μπαρ. Αντί να χάνεις άσκοπα τον χρόνο σου σε αυτά που ήδη ξέρεις ότι βαριέσαι, έχεις κι άλλες πιο πρωτότυπες επιλογές. 

Βρες κάποιον που θέλει ελεύθερη σχέση

Μπορεί αυτό που σε κάνει να βαριέσαι να είναι η ιδέα της μονογαμικής σχέσης. Δεν φταις εσύ, ίσως να μην έχεις αρκετούς υποδοχείς βαζοπρεσίνης. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν αξίζεις να σε ερωτευτούν και να ερωτευτείς. Απλώς, πρέπει να βρεις ένα άτομο που να θέλει το ίδιο με εσένα.

Κάνε ψυχοθεραπεία

Αν ξενερώνεις με το γεγονός ότι βαριέσαι εύκολα άτομα που πιστεύεις ότι θα μπορούσες να ερωτευτείς, δες έναν ψυχοθεραπευτή. Μπορεί να είναι κάτι πάρα πολύ απλό· κάποιο παρελθοντικό συμβάν το οποίο σε έχει επηρεάσει και πρέπει να το λύσεις.

Αν είσαι σε σχέση, κράτα χρόνο για τον εαυτό σου

Έστω ότι βαριέσαι εύκολα, αλλά βρίσκεσαι ήδη σε σχέση. Αντί να πιέζεσαι να συνοδεύσεις τον/η σύντροφό σου σε μία εκδήλωση μικρής σημασίας, προτίμησε να σηκώσεις ανάστημα και να πεις «όχι». Καλύτερα να αφιερώσεις αυτόν τον χρόνο σε κάτι το οποίο δεν σε κάνει να χασμουριέσαι.

Μπείτε σε μία λέσχη μαζί

Το μυστικό για να μη βαριέσαι σε μία σχέση είναι να μη νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε σχέση. Αν πάρεις την απόφαση και γραφτείς εσύ και ο/η σύντροφός σου σε μία λέσχη, όπως μία λέσχη βιβλίου ή κινηματογράφου. Με ένα σμπάρο, τρία τρυγόνια: δε θα χάνετε ταινία (ή βιβλίο), θα έχετε νέα θέματα να συζητήσετε και να διαφωνήσετε (ώστε να ανάψουν και λίγο τα αίματα) και θα γνωρίσετε καινούρια πρόσωπα.

Πηγή: www.in2life.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ