Εχεις μ@λ@κομαγνήτη; Για όλα υπάρχει εξήγηση…

Εχεις μ@λ@κομαγνήτη; Για όλα υπάρχει εξήγηση…

Είναι γνωστό ότι στους ανθρώπους αρέσουν οι προκλήσεις. Στις γυναίκες ίσως να αρέσουν λίγο περισσότερο. Γιατί όμως;

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο και για τα δύο φύλα να έλκονται από τους λάθος ανθρώπους. Ίσως όμως είναι κάπως πιο συχνό στο γυναικείο φύλο –ή τουλάχιστον το γυναικείο φύλο το εκφράζει λιγάκι περισσότερο. Οι λόγοι δεν είναι ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά επτά.

Οι γυναίκες έλκονται από τους επαναστάτες

Μία ματιά σε μία μελέτη που δημοσίευσε το Evolution and Human Behavior ίσως σε πείσει ότι οι άνθρωποι με παθολογικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας, όπως η παρορμητικότητα, η έλλειψη σύνεσης και ο ναρκισσισμός, ελκύουν πιο πολλούς σεξουαλικούς παρτενέρ (έστω και για βραχυπρόθεσμη συνεύρεση wink-wink) και έχουν «σπείρει» περισσότερους απογόνους από αυτούς με διαφορετικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας. Με άλλα λόγια, αυτά τα χαρακτηριστικά τα οποία θεωρούνται αρνητικά, ενδόμυχα για κάποιους είναι πόλος έλξης. Και ο λόγος που είναι πιο συχνό φαινόμενο στις γυναίκες; Ο ναρκισσισμός παρατηρείται συχνότερα στο ανδρικό φύλο.

Το βιολογικό σου ρολόι σε «σπρώχνει» προς τα κακά παιδιά

Άλλη μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality and Social Psychology ανακάλυψε ότι οι γυναίκες οι οποίες βρίσκονται στις γόνιμες μέρες πιστεύουν ότι τα σκληροτράχηλα χαρακτηριστικά του παραδοσιακού αρσενικού, όπως η περιπετειώδης συμπεριφορά και το σκεπτικό του alpha male, τους καθιστούν πολύ καλύτερους υποψήφιους πατέρες και «κουβαλητές» . Aυτό, βέβαια δε σημαίνει ότι υπό το πρίσμα της ωορρηξίας παίρνονται και οι σωστότερες αποφάσεις.

Φοβάσαι τη δέσμευση

Βαθιά μέσα τους πολλές γυναίκες γνωρίζουν ότι η σχέση με έναν μη διαθέσιμο άντρα θα είναι μικρής διάρκειας, παρ’ όλα αυτά δεν πτοούνται. Στην πραγματικότητα, η επιλογή αυτή εμπίπτει στον δικό τους φόβο για δέσμευση, οποίος πηγάζει από τον φόβο να μην πληγωθούν. Αυτό συμβαίνει, συχνά, επειδή έτσι μπορεί να αποφευχθεί το στρες που έρχεται με μία σχέση, το ρίσκο να του να σε πληγώσει ο άνθρωπός σου, δηλαδή, με απλά λόγια, ο φόβος δέσμευσης. Είναι δύσκολο να τον εντοπίσει κανείς, αλλά είναι κάτι υπαρκτό.

Έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση

Αν και αυτός είναι ένας προφανής λόγος, οφείλουμε να τον αναφέρουμε. Πολλές γυναίκες νιώθουν πως δεν αξίζουν, οπότε δεν μπορούν να έχουν υγιείς και συντροφικές ερωτικές σχέσεις. Επομένως, οι επιλογές τους στοχεύουν εκ των προτέρων στα κακά παιδιά, καθώς δεν πιστεύουν ότι αξίζουν κάτι καλύτερο.

Τα ετερώνυμα έλκονται

Ένας λόγος που κάποιες γυναίκες έλκονται από τους λάθος άντρες είναι ο νόμος του Benjamin Franklin, ότι τα ετερώνυμα έλκονται. Μπορεί μία γυναίκα να βρίσκει αρκετά διασκεδαστικό και ενδιαφέρον να βγαίνει με έναν άντρα ο οποίος είναι παντελώς διαφορετικός με την ίδια. Και το συγκεκριμένο σκεπτικό θεωρείται σχετικά λογικό: στο επιστημονικό περιοδικό Personality and Social Psychology Bulletin έχει αναφερθεί ότι τα κοινά ενδιαφέροντα και χαρακτηριστικά στο ζευγάρι δεν υπόσχονταν καλύτερη και πιο επιτυχημένη σχέση. Για την ακρίβεια, το γεφύρωμα διαφορών μπορεί να βοηθήσει το ζευγάρι να αποκτήσει ισχυρότερους δεσμούς.

Έχεις εθιστεί στο δράμα

Υπάρχουν και εκείνες οι γυναίκες που αποζητούν το τρενάκι συναισθημάτων και το δράμα που μπορεί να επιφέρει η σχέση με έναν απρόβλεπτο, εγωιστή και υπερόπτη άντρα. Σε πολλές περιπτώσεις, η αναζήτηση της συγκίνησης, του δράματος και του άγχους που συνοδεύουν αυτές τις σχέσεις, προέρχεται από την ανάγκη του ατόμου για προσοχή. Δεν αποκλείεται, οι γυναίκες που έλκονται από κακά παιδιά και τοξικές σχέσεις να έχουν την ανάγκη της προσοχής από τους φίλους τους. Υποσυνείδητα μπορεί να είναι αυτός ο τρόπος τους να κεντρίσουν αυτήν την προσοχή, αφού οι φίλοι τους θα προσπαθήσουν να τις βοηθήσουν να φύγουν από αυτή τη σχέση.

Σε ελκύουν πάντα οι μ***κες

Αν το πρότυπο συντρόφου μίας γυναίκας είναι αυτό του κακού αγοριού (ακόμη κι όταν αυτή η γυναίκα δε βρίσκεται στις μέρες ωορρηξίας της), όποιοι κι αν είναι οι λόγοι, τότε δύσκολα «σπάει» αυτή η συνήθεια. Καλώς ή κακώς, πρόκειται για συνήθεια και για να κοπεί και να σταματήσει αυτή η γυναίκα να ελκύει τέτοιους άντρες, πρέπει να ξεφύγει από τα τετριμμένα και να δοκιμάσει νέες και διαφορετικές γεύσεις.

Πηγή: www.in2life.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ