Οι άντρες δεν κλαίνε και άλλα τέτοια κλισέ

Οι άντρες δεν κλαίνε και άλλα τέτοια κλισέ

Μήπως τα φύλα αλληλο-παρεξηγούνται και δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος;

Υπάρχουν κάποιες ανθρώπινες αδυναμίες τις οποίες για κάποιον λόγο τις έχει επωμιστεί το ανδρικό φύλο. Στην πραγματικότητα όμως αυτά είναι στερεότυπα αφού όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Φυσικά και διαφέρουν σε κάποια πράγματα οι γυναίκες και οι άντρες, αλλά δεν είναι αυτά.

Οι άντρες δεν ζηλεύουν

Εκτός κι αν είναι πολύ κτητικοί. Αυτό είναι ένα από τα κλασικά στερεότυπα για τους άνδρες, ότι δηλαδή θα ζηλέψουν μόνο για κάτι υπερβολικά σημαντικό και δεν αναλώνονται σε χαζοζηλίτσες. Η αλήθεια είναι ότι οι άντρες ζηλεύουν και για άνευ σημασίας θέματα, απλώς προσπαθούν να το κρύψουν για να μην φανούν ευάλωτοι. Άσχετα αν μπορεί μετά από καμία εβδομάδα να το ξεφουρνίσουν.

Οι άντρες δεν είναι ευαίσθητοι

Για ακόμα μία φορά ισχύει το ίδιο: απλώς δεν το εκφράζουν. Το αντρικό πρότυπο στην κοινωνία χαρακτηρίζεται από σκληράδα και μυστήριο και αυτός που θέλει να «επιβιώσει» θα το ακολουθήσει. Ωστόσο η απώλεια συναισθημάτων είναι ψυχική διαταραχή – δεν είναι όλοι οι άντρες ψυχικά διαταραγμένοι. Απλώς, οι περισσότεροι δείχνουν την ευαίσθητη πλευρά τους μόλις νιώσουν άνετα, σε μία σχέση που μπορούν να εμπιστευτούν.

Οι άντρες φοβούνται τη δέσμευση

Αυτή ίσως είναι η επιφανειακή προσέγγιση. Μία άλλη ρεαλιστική προσέγγιση θα εξηγούσε τη σχέση των αντρών με τη δέσμευση λίγο διαφορετικά. Ίσως κάποια στιγμή πληγώθηκαν πολύ, ίσως φοβούνται απλώς να πληγωθούν –όπως και πολλές γυναίκες άλλωστε. Όπως αναφέρθηκε και στην προηγούμενη παράγραφο, οι άντρες δεν θέλουν να φαίνονται ευαίσθητοι ή ευάλωτοι, οπότε αν σκεφτούν το ενδεχόμενο της σχέσης, χρειάζονται χρόνο.

Οι άντρες ενδιαφέρονται μόνο για το σεξ

Άλλος ένας μύθος που πρέπει να καταρριφθεί. Οι άντρες μπορεί να έχουν στο νου τους και το σεξ, αλλά δεν κινούνται με γνώμονα το σεξ. Αφενός υπάρχουν αρκετοί άντρες που δεν θέλουν να ερωτοτροπήσουν με γυναίκες που δεν γνωρίζουν καθόλου και αφετέρου ακόμη και αν δουν κάποια γυναίκα κάποια στιγμή ερωτικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν την βλέπουν ακόμη σαν φίλη.

Οι άντρες ενδιαφέρονται μόνο για την εμφάνιση

Αυτή η θεωρία μπορεί αυτόματα να καταρριφθεί με μία λέξη: γυναίκα-καπάτσα. Η γυναίκα καπάτσα δεν είναι κάποιου είδους μάγισσα, ούτε «κάνει σεξουαλικά τερτίπια». Συνήθως δεν είναι και μοντέλο. Είναι απλώς μία γυναίκα που συνήθως έχει χιούμορ, της αρέσει να συζητάει και έχει αυτοπεποίθηση. Λίγες φορές άλλωστε έχεις ακούσει «Μα πώς τα έχει αυτός με αυτή; Θα έχει φράγκα»;

Οι άντρες θέλουν να κάνουν πάντα την πρώτη κίνηση

Είναι δύσκολο να ορίσεις ποια ακριβώς είναι η πρώτη κίνηση. Λόγου χάρη, μία γυναίκα και ένας άντρας κοιτάζονται σε ένα μπαρ. Ποιος κοίταξε πρώτος ποιον; Το πρώτο διερευνητικό-σέξι βλέμμα ποιος το έριξε; Πρώτη κίνηση θεωρείται ποιος θα κάνει τις συστάσεις; Γιατί να μην θεωρείται πρώτη κίνηση το πράσινο φως (πχ. το χαμόγελο) της γυναίκας; Εντάξει, κάποιοι πιο παραδοσιακοί άντρες θέλουν να τηρούν τους τύπους και να μιλάνε εκείνοι πρώτοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλοι έτσι. Ίσα ίσα, πολλοί θα εκτιμήσουν και θα κολακευτούν από ένα πέσιμο, αρκεί να μην γίνει κουραστικό.

Οι άντρες δεν επικοινωνούν

Ούτε αυτό είναι αλήθεια. Υπάρχουν εξίσου πολλές γυναίκες που δεν ξέρουν πώς να επικοινωνήσουν σωστά, γι’ αυτό άλλωστε έχει γίνει δημοφιλές το αστείο «Τι έχεις; -Τίποτα.» Δεν είναι αντρικό χαρακτηριστικό, είναι ανθρώπινο.

Πηγή: in2life.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ