Σημάδια ότι είσαι γοητευτικός

Σημάδια ότι είσαι γοητευτικός

Αν χρειάζεσαι ένα μικρό πλην τίμιο και ειλικρινές boost αυτοπεποίθησης, σε έχουμε φτιάξει.

Υπάρχουν άνθρωποι που εκπέμπουν μία ακατανόητη γοητεία. Και πάντα πολλοί από εμάς αναρωτιόμασταν αν ανήκουμε σε αυτήν την κατηγορία. Επειδή ρωτώντας τον καθρέφτη, το μόνο συμπέρασμα που θα βγάλεις είναι ότι έχεις αντιπαθητική μούρη, ιδού εννιά σημάδια ότι είσαι γοητευτικός.

Λες «Χάρηκα που σε γνώρισα» και το εννοείς

Και το δείχνεις με τη συμπεριφορά σου. Κοιτάς τον συνομιλητή σου στα μάτια και είσαι καλός ακροατής. Χαμογελάς όταν σου χαμογελάει. Δεν λες «χάρηκα» και μετά στρέφεις αλλού το βλέμμα σου. Και όταν σέβεσαι τη γνώμη του άλλου σε σχέση με αυτό που συζητάς, δημιουργεί οικειότητα και κάνει τον συνομιλητή σου να νιώθει πιο σημαντικός.

Δεν φοβάσαι να δείξεις τις αδυναμίες σου

Δεν είσαι από εκείνη την κάστα ανθρώπων που θέλουν διαρκώς να βγαίνουν από πάνω και να περηφανεύονται. Δεν είσαι ανταγωνιστικός στα λόγια, θέλεις να είσαι πετυχημένος αλλά δεν θέλεις να το επιδεικνύεις. Για την ακρίβεια, δείχνεις την ταπεινή πλευρά του εαυτού σου. Κι αυτό είναι ένδειξη υψηλής αυτοπεποίθησης: δεν νιώθεις την ανάγκη για επιβεβαίωση κι αυτό είναι συνήθως ελκυστικό.

Προσπαθείς να βρεις τα σημεία που συμφωνείς, αντί γι’ αυτά που διαφωνείς

Μολονότι δύο διαφορετικές απόψεις (και κάνοντας τον δικηγόρο του διαβόλου) βοηθούν μία κουβέντα να γίνει εποικοδομητική, είναι πολύ εύκολο να γίνει απλά η κουβέντα να εξελιχθεί σε μία ανούσια διαφωνία. Ωστόσο εσύ δεν διαφωνείς συνειδητά, κι αν η γνώμη σου δεν συνάδει με την γνώμη του συνομιλητή σου, το λες ευγενικά.

Χρησιμοποιείς τη δύναμη της αφής

Σε ένα πείραμα οι συμμετέχοντες, με κλειστά μάτια, προσπάθησαν να μεταδώσουν δώδεκα διαφορετικά συναισθήματα, αγγίζοντας ο ένας τον άλλο στον βραχίονα. Για την αντίληψη συναισθημάτων όπως ο φόβος, αγάπη, η ευγνωμοσύνη και η συμπάθεια, η ακρίβεια κυμαινόταν από το 43 μέχρι το 83%, χωρίς να έχει πει κανένας λέξη. Αν κι εσύ είσαι αυτός ο τύπος ανθρώπου, που θέλει όταν εκφράζεται να έχει και μία ειλικρινή και σοβαρή επαφή, τότε πιθανότατα οι γύρω σου το εκτιμούν αυτό.

Δεν έχεις πρόβλημα να τσαλακωθείς

Ίσα ίσα, θα παραδεχτείς από μόνος σου τα λάθη σου. Δεν σε ενδιαφέρει αν γίνεις αντικείμενο γέλιου (όχι κακοπροαίρετου χλευασμού). Επιπλέον, δεν φοβάσαι να φανείς ανόητος, φορώντας μία στολή μαγιονέζας, χορεύοντας σουίνγκ, το οποίο δεν έχεις ιδέα πως χορεύεται. Ξέρεις ότι αν θέλεις να κάνεις κάποιον πραγματικά να γελάσει πρέπει να τσαλακωθείς. Και για να νιώσει κάποιος οικεία και να ταυτιστεί μαζί σου, πρέπει εκτός από τέλειος να δείχνεις και τα τρωτά σου σημεία,

Ξέρεις να μπαίνεις σε διάλογο

Ξέρεις πώς να κάνεις μία κουβέντα ενδιαφέρουσα και να κάνεις ερωτήσεις που στρώνουν τον δρόμο για να κρατήσει αυτή η συζήτηση για ώρα. Κάνεις τον άλλο να σκεφτεί, δεν του προκαλείς αντίδραση. Κάνεις ειλικρινείς ερωτήσεις, δεν φοβάσαι να πεις τις απορίες σου και με αυτόν τον τρόπο κάνεις και τον άλλο να νιώσει γοητευμένος.

Περνάς πάντα το τεστ του σερβιτόρου

Είναι αρχή σου να μην είσαι αγενής με κανέναν. Ξέρεις πως ο σερβιτόρος είναι απλώς υπάλληλος και δεν είσαι εσύ αρμόδιος να του κάνεις υποδείξεις.

Δεν περηφανεύεσαι για τον κύκλο σου

Υπάρχει μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων που νιώθουν έντονα την ανάγκη να τονίσουν ότι γνωρίζονται με διάσημους, influencers ή οποιονδήποτε θα τους κάνει να νιώσουν ότι ανήκουν σε υψηλή κοινωνικά θέση. Εσύ αντίστοιχα, ακόμη κι αν γνωρίζεις τέτοιους ανθρώπους, αποφεύγεις να το πεις. Κι αυτό σε κάνει ακόμη πιο γοητευτικό.

Είναι λακωνικοί

Ένας γοητευτικός άνθρωπος όπως εσύ, έχει επίγνωση του τι ξέρει. Θέλει να μάθει όμως τι ξέρει κι ο συνομιλητής του. Κι αυτό είναι ό,τι πιο σημαντικό για μία ανθρώπινη αλληλεπίδραση.

Πηγή: in2life.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ