Πόσοι είναι οι δισεκατομμυριούχοι τώρα, ποιος είναι ο πλουσιότερος και πόσο (τρομαχτικά) αυξήθηκε ο πλούτος τους

Πόσοι είναι οι δισεκατομμυριούχοι τώρα, ποιος είναι ο πλουσιότερος και πόσο (τρομαχτικά) αυξήθηκε ο πλούτος τους

Οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν αυξήσει τον πλούτο τους κατά 1 τρισεκατομμύριο δολάρια φέτος λόγω της τεράστιας αύξησης της αξίας των παγκόσμιων χρηματιστηριακών αγορών, οι οποίες οδεύουν σε ρεκόρ κλεισίματος της χρονιάς.

Η μεγάλη αύξηση στις περιουσίες των υπερ-πλούσιων έρχεται καθώς δισεκατομμύρια φτωχότερων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο έχουν δει τον πλούτο τους να σταθεροποιείται ή να παρακμάζει.

Το χάσμα μεταξύ των πολύ πλούσιων και όλων των άλλων είναι πλέον το πιο μεγάλο που έχει σημειωθεί εδώ και έναν αιώνα και οι σύμβουλοι των υπερ-πλούσιων προειδοποιούν για τις αντιδράσεις.

Οι 500 πλουσιότεροι του πλανήτη, όπως μετράται από τον δείκτη δισεκατομμυριούχων Bloomberg, είδαν  αύξηση του πλούτου τους κατά 23% μέχρι στιγμής φέτος, φτάνοντας συνδυαστικά την αξία τους σε 5,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Η περιουσία του έχει αυξηθεί κατά  34.2 δις μέχρι στιγμής φέτος με την «καθαρή του αξία» να φτάνει στα  99.6 δις.

Μόλις σε μια μέρα τον περασμένο Οκτώβριο η περιουσία του Μπέζος αυξήθηκε κατά 10,3 δισ. δολάρια, όταν η Amazon ανακοίνωσε κέρδη πολύ υψηλότερα από τα αναμενόμενα και οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν.

Η περιουσία του Μπέζος είναι 8,3 δισ. δολάρια μεγαλύτερη από αυτή του ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.   Συνολικά, οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο – ο Μπέζος, ο Γκέιτς, ο Μπάφετ, ο Ορτέγκα (ο ιδιοκτήτης της Zara) και ο Ζούκερμπεργκ του Facebook – κατέχουν περιουσιακά στοιχεία αξίας 425 δισ. δολ. Αυτό ισοδυναμεί με το ένα έκτο του ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι υπερ-πλούσιοι στον κόσμο κατέχουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση πλούτου από την Αμερικανική χρυσή εποχή στις αρχές του 20ου αιώνα ενώ τώρα υπάρχουν στον πλανήτη 1.542 δισεκατομμυριούχοι.

Η αύξηση του πλούτου μεταξύ των ήδη πολύ πλούσιων οδήγησε στη δημιουργία 2,3 εκατομμυρίων νέων εκατομμυριούχων κατά το παρελθόν έτος. Συνολικά οι εκατομμυριούχοι του πλανήτη είναι 36 εκατομμύρια.

Ο αριθμός εκατομμυριούχων, ο οποίος έπεσε το 2008, ανέκαμψε γρήγορα μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση και είναι σχεδόν τριπλάσιος από εκείνον του 2000, ανέφερε η Credit Suisse.

Αυτοί οι εκατομμυριούχοι – οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 0,7% του ενήλικου πληθυσμού στον κόσμο – ελέγχουν το 46% του συνολικού παγκόσμιου πλούτου που σήμερα ανέρχεται σε 280 τρις δολάρια.

πηγή: lifo.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ