Δουλεύετε από το σπίτι; Αυτά πρέπει να προσέξετε στη διατροφή σας

Δουλεύετε από το σπίτι; Αυτά πρέπει να προσέξετε στη διατροφή σας

Και ενώ μπορεί παλαιότερα η εργασία από το σπίτι να σας ακουγόταν ονειρική, πλέον έχετε καταλάβει από πρώτο χέρι ότι είναι δύσκολο να κρατήσετε τα πράγματα σωστά

Με την καραντίνα και τον περιορισμό των μετακινήσεων να μας κρατούν μέσα στο σπίτι, πλέον έχουμε τη δυνατότητα να δουλεύουμε φορώντας… τις πιτζάμες μας. Και ενώ μπορεί παλαιότερα η εργασία από το σπίτι να σας ακουγόταν ονειρική, πλέον έχετε καταλάβει από πρώτο χέρι ότι είναι δύσκολο να κρατήσετε τα πράγματα σωστά.

Εκτός από την απομόνωση και την έλλειψη προγράμματος, η διατροφή μπορεί να είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις όταν εργάζεστε από το σπίτι. Εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε, ώστε να εξασφαλίσετε ότι η εργασία από το σπίτι δε θα εκτροχιάσει τη διατροφή σας.

Διατηρήστε το πρόγραμμά σας

Με εύκολη πρόσβαση στην κουζίνα σας, ντουλάπια γεμάτα σνακ και κανέναν άλλο να περιμένει μέχρι τη 13:00 για να φάει το μεσημεριανό του γεύμα, μπορεί εύκολα να καταλήξετε να τρώτε όση ώρα δουλεύετε. Αλλά μόνο και μόνο επειδή η ημέρα σας δε διασπάται από τις μετακινήσεις, τα meetings και το διάλειμμα για φαγητό, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να ορίσετε συγκεκριμένες ώρες γευμάτων. Καθιερώστε μια ώρα για πρωινό και μεσημεριανό γεύμα και μείνετε πιστή σε αυτές.

Αξιοποιήστε τον έξτρα χρόνο

Αν το γαφείο σας είναι μακριά από το σπίτι σας και έχετε συνηθίσει να σπαταλάτε μία ολόκληρη ώρα για την πρωινή σας μετακίνηση, μπορεί να σας φανεί δελεαστικό να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χρόνο για να χουζουρέψετε. Αντ’ αυτού, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε παραγωγικά αυτόν τον έξτρα χρόνο. Κάντε γυμναστική στο σαλόνι σας ή προετοιμάστε ένα υγιεινό γεύμα.

Προμηθευτείτε τα σωστά τρόφιμα

Αγοράστε (μια λογική ποσότητα) υγιεινά τρόφιμα, ώστε να μπορείτε να ετοιμάζετε κάτι γρήγορο και εύκολο για να φάτε, αντί να παραγγέλνετε. Αν η δουλειά από το σπίτι σάς παίρνει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας ή απλά σιχαίνεστε τη μαγειρική, βράστε δύο αυγά, ψήστε μερικά λαχανικά και συνοδεύστε τα με τυρί κότατζ και ελαιόλαδο. Δε χρειάζεται κάτι πιο περίπλοκο!

Αποφύγετε τα λάθος τρόφιμα

Εκτός από το να διασφαλίσετε ότι τα ντουλάπια σας είναι γεμάτα με υγιεινά τρόφιμα, καλό είναι να βεβαιωθείτε ότι δε βρίσκονται στο σπίτι τρόφιμα-πειρασμοί που θα σας παρασύρουν σε διατροφικές ατασθαλίες.

Ξέρετε, μιλάμε για εκείνα τα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας που απλά δε γίνεται να φας μόνο ένα. Σε ένα γραφείο γεμάτο ανθρώπους είναι πολύ πιο εύκολο να περιοριστείτε στο ένα μπισκότο και να μοιραστείτε τα υπόλοιπα, αλλά όταν εργάζεστε από την άνεση του σπιτιού σας, μόλις ανοίξετε το πακέτο, είναι αρκετά πιθανό να το καταβροχθίσετε όλο μόνη σας.

Μην τρώτε στο γραφείο σας

Η μετατροπή του γραφείου σας σε τραπεζαρία δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Όταν κάθεστε στο γραφείο σας κατά τη διάρκεια του γεύματος, δε δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις γεύσεις και τις υφές του φαγητού σας, γεγονός που στερεί όλη την απόλαυση από τη διαδικασία.

Μάλιστα, τρώγοντας βιαστικά στο γραφείο σας όχι μόνο δεν ευχαριστιέστε το φαγητό σας, αλλά και δεν είστε σε θέση να αντιληφθείτε πότε έχετε χορτάσει. Σταματήστε, λοιπόν, να βλέπετε το μεσημεριανό σας γεύμα ως μία ακόμη αγγαρεία που πρέπει να βγει από τη λίστα και δώστε του την προσοχή που του αξίζει.

Σταματήστε το άσκοπο τσιμπολόγημα

Εάν το γραφείο σας είναι ακριβώς δίπλα στην κουζίνα, αυτό θα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Η υπέρβαση της επιθυμίας σας για σνακ είναι πραγματικά η μεγαλύτερη πρόκληση. Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στο τσιμπολόγημα, βεβαιωθείτε ότι έχετε υγιεινές επιλογές. Οι ανάλατοι ξηροί καρποί, τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά είναι όλα καλύτερα από τα πατατάκια, τις σοκολάτες και μπισκότα.

Επίσης, καλό είναι να σταματήσετε να επιβραβεύετε τον εαυτό σας με φαγητό μετά από κάθε task που ολοκληρώνετε και να τρώτε σνακ μόνο όταν χρειάζεστε μια δόση ενέργειας για να συνεχίσετε τη δουλειά σας.

Μην το παρακάνετε με τον καφέ

Προσπαθήστε να έχετε επίγνωση της ποσότητας καφεΐνης που καταναλώνετε και αποφύγετε τον καφέ πολύ αργά μέσα στην ημέρα, καθώς μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σας. Δοκιμάστε να στραφείτε στον ντεκαφεϊνέ ή δοκιμάστε μερικά βότανα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ