Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Όλα κρίνονται την Δευτέρα για την Ευρωλίγκα, ο ΠΑΟΚ έχει ήδη ζητήσει «παύλα»...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πέτρος Γαϊτάνος: Με πονάει που δεν θα εκκλησιαστώ φέτος το Πάσχα

«Εμείς που θέλουμε να πηγαίνουμε στις εκκλησίες, μας πονάει που δεν μπορούμε να εκκλησιαστούμε και ιδιαιτέρως τώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση» είπε ο Πέτρος Γαϊτάνος

Πέτρος Γαϊτάνος: Με πονάει που δεν θα εκκλησιαστώ φέτος το Πάσχα | to10.gr

Ο Πέτρος Γαϊτάνος μίλησε για την νέα καθημερινότητά του εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού, αναφέροντας ότι όλο αυτό που ζούμε έχει μέσα του ευλογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο γνωστός τραγουδιστής που έχει συνδεθεί με τη βυζαντινή μουσική και τους θρησκευτικούς ύμνους, δήλωσε πραγματικά χαρούμενος όταν την Παρασκευή (3/4) την ώρα της ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου, ήταν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που εκκλησιάστηκαν μέσα από το κανάλι του στο You Tube.

«Η εκκλησία μέσα στα χρόνια αναδεικνύει πολύ τη δοκιμασία, την εγκράτεια , τη νηστεία. Για δείτε τώρα που ζούμε μια μεγάλη νηστεία, της περιόδου της Σαρακοστής και συνειδητοποιούμε μέσα από την έλλειψη κάποιων αγαθών, από τη δοκιμασία που περνάμε, το ότι πρέπει να είμαστε λίγο πιο εγκρατείς» εξήγησε ο Πέτρος Γαϊτάνος μιλώντας στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου.

«Αισθάνομαι πως όλο αυτό που ζούμε έχει μέσα του μια ευλογία. Άλλωστε τίποτα δεν γίνεται χωρίς να είναι θέλημα Θεού. Έτσι το καταλαβαίνω εγώ ως Χριστιανός ορθόδοξος», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Εμείς που θέλουμε να πηγαίνουμε στις εκκλησίες, που είμαστε εκατομμύρια Έλληνες και εκατομμύρια άνθρωποι, εμείς που πιστεύουμε στην αποκάλυψη του Θεού που είναι ο Χριστός, αισθανόμαστε λυπημένοι, είμαστε στενοχωρημένοι, μας πονάει που δεν μπορούμε να εκκλησιαστούμε και ιδιαιτέρως τώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση.

Αλλά και αυτό ακόμη είναι μια καθαρή συναίσθηση υπακοής.

Είναι πολύ ωραίο πράγμα η υπακοή, όχι όμως με την έννοια της δουλοπρέπειας και της ανελευθερίας, γιατί ο Θεός μας αφήνει ελεύθερους και αυτή η περίοδος τώρα, που θα ζήσουμε τις επόμενες ημέρες, είναι πολύ δυνατή».