Ουαλία : Σκύλος βρέθηκε μετά από 10 μέρες χαμένος στα χιόνια

Ουαλία : Σκύλος βρέθηκε μετά από 10 μέρες χαμένος στα χιόνια

Η Red, ένα ουαλικό Μπόρντερ Κόλεϊ, εξαφανίστηκε στις 28 Δεκεμβρίου, ενώ είχε βγει βόλτα κατά τη διάρκεια σφοδρής χιονόπτωσης στα βουνά Preseli, στο Pembrokeshire στην Ουαλία.

Οι ιδιοκτήτες της νόμιζαν ότι δεν θα την ξαναδούν ποτέ, όμως μετά από τη δεκαήμερη έρευνα για τον εντοπισμό της, την βρήκε ένα ζευγάρι που παραθέριζε στην περιοχή.

Παρ’ όλη την απώλεια βάρους της, το 13χρονο σκυλί είναι καλά και χαίρεται που βρίσκεται πίσω στο σπίτι, αναφέρουν οι ιδιοκτήτες της.

Η 21χρονη φοιτήτρια Caitlin Thompson είχε βγάλει τη Red βόλτα με τον πατέρα της, όταν αυτή χάθηκε. Την έψαχναν για δέκα ημέρες όταν άρχισαν να χάνουν την ελπίδα ότι θα την ξαναβρούν.

«Το χιόνι ήταν πολύ πυκνό.. ήξερε την περιοχή. Νομίζω ότι αποπροσανατολίστηκε» δήλωσε η 21χρονη.

Η Caitlin, φοιτήτρια στο Reading, η οποία είχε επισκεφτεί το πατρικό της σπίτι στο Pembrokeshire για τα Χριστούγεννα, ανάρτησε την είδηση για την εξαφάνιση του σκύλου στο Facebook.

Facebook/Caitlin Thompson

Η ίδια ανέφερε ότι η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου που βγήκε να ψάξει την Red υπό αυτές τις συνθήκες, με τα πόδια και για μεγάλη έκταση, ήταν «συγκινητική».

«Πολλοί άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή μας για βοήθεια. Πολλοί άνθρωποι που δεν γνωρίζαμε καν και σήμερα (Σάββατο) μας τηλεφώνησε μία γυναίκα και μας είπε ότι την βρήκε», ανέφερε η Caitlin.

«Είναι απίστευτο που κατάφερε να επιβιώσει τόσο καιρό. Είναι 13 ετών» είπε. «Η Red έχει πρόβλημα ακοής. Μάλλον δεν μπορούσε να ακούσει τους ανθρώπους να καλούν το όνομά της».

Το ζευγάρι που τη βρήκε, ήταν παραθεριστές που είδαν τις αφίσες και την εντόπισαν περίπου 1,5 χιλιόμετρο από εκεί που χάθηκε, κουλουριασμένη σε κάτι βράχια.

«Την πήγαμε αμέσως στον κτηνίατρο και εκτός από μία σοβαρή απώλεια βάρους, είναι καλά» είπε η Caitlin.

Πηγή: lifo.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ