Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Χάλασε και ο Μπέος. Ο κανονικός θα υποχρέωνε το Πανθεσσαλικό να πληρώνει 1500 ευρώ το μήνα στην ομάδα του
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μπαχ: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να διεξαχθούν για να δώσουν ελπίδα»

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, μίλησε για τη σημασία να διεξαχθούν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Μπαχ: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να διεξαχθούν για να δώσουν ελπίδα» | to10.gr

Ο επαναπρογραμματισμός των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο «προκάλεσε νύχτες αϋπνίας», αλλά το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη πρέπει να διεξαχθεί «για να δώσει ελπίδα» για το μέλλον, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, ο οποίος επανέλαβε ότι η ακύρωση «δεν αποτέλεσε ποτέ μια επιλογή» παρά τις δυσκολίες που συνεπάγεται η διοργάνωση τους εν μέσω της πανδημίας Covid-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η ΔΟΕ δεν εγκαταλείπει ποτέ τους αθλητές. Η ακύρωση θα ήταν ο εύκολος τρόπος για εμάς. Θα μπορούσαμε να αντλήσουμε από την ασφάλιση που είχαμε τότε και να προχωρήσουμε στο Παρίσι το 2024. Αλλά στην πραγματικότητα, η ακύρωση δεν ήταν ποτέ επιλογή για εμάς. Για να φτάσουμε σε αυτήν την ημέρα σήμερα, έπρεπε να δείξουμε εμπιστοσύνη. Έπρεπε να δείξουμε μια έξοδο από αυτήν την κρίση. Έπρεπε να παράσχουμε σταθερότητα. Έπρεπε να χτίσουμε εμπιστοσύνη. Έπρεπε να δώσουμε ελπίδα», πρόσθεσε ο Μπαχ.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ήρθαν μετά την τοποθέτηση του επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων, Τοσίρο Μούτο, ο οποίος δεν απέκλεισε την καθυστερημένη ακύρωση των Αγώνων, εάν υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων Covid-19. Ο Μούτο πρόσθεσε ότι θα παρακολουθεί τους αριθμούς λοίμωξης και θα συζητήσει με τους διοργανωτές εάν είναι απαραίτητο να διεξαχθεί η διοργάνωση.

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από