Ξανά «χρυσός» ο ανίκητος Πίτι

Ξανά «χρυσός» ο ανίκητος Πίτι

Με ακόμη μία μυθική εμφάνιση, ο Βρετανός Άνταμ Πίτι έδειξε ξανά πως δεν έχει αντίπαλο στα 100μ. πρόσθιο και κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το χρυσό μετάλλιο, μετά από εκείνο στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Ίσως το πιο… άχαστο φαβορί των αγωνισμάτων κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δικαίωσε τα προγνωστικά και υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει στο Ρίο.

Ο λόγος για τον Βρετανό Άνταμ Πίτι, ο οποίος απέδειξε για άλλη μία φορά ότι δεν έχει αντίπαλο στα 100μ. πρόσθιο, καθώς πήρε σχετικά εύκολα τη νίκη με χρόνο 57.37 και έγινε ο δεύτερος κολυμβητής στην ιστορία, μετά τον Ιάπωνα Κοσούκε Κιτατζίμα, που κατακτά για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση το χρυσό μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Στη μάχη για τις άλλες δύο θέσεις του βάθρου, τα προγνωστικά επίσης επιβεβαιώθηκαν. Ο Ολλανδός Αρνο Κάμινγκα, ο μοναδικός πλην του Πίτι που έχει «κατέβει» τα 58΄΄, έκανε ακριβώς 58.00 και πήρε το ασημένιο μετάλλιο, το πρώτο για τη χώρα του στα 100μ. πρόσθιο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Το 100% ευρωπαϊκό βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο Ιταλός Νικολό Μαρτινέγκι με 58.33, αφήνοντας τέταρτο τον Αμερικανό Μάικλ Αντριου.

Τα αποτελέσματα του τελικού στα 100μ πρόσθιο ανδρών:

1. Ανταμ Πίτι (Μ. Βρετανία) 57.37

2. Αρνο Κάμινγκα (Ολλανδία) 58.00

3. Νικολό Μαρτινέγκι (Ιταλία) 58.33

4. Μάικλ Αντριου (ΗΠΑ) 58.84

5. Τζέιμς Γουίλμπι (Μ. Βρετανία) 58.96

6. Ζιμπέι Γιαν (Κίνα) 58.99

. Αντριου Γουίλσον (ΗΠΑ) 58.99

8. Ιλια Σιμάνοβιτς (Λευκορωσία) 59.36

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ