Τρομακτική επίδοση: Ο Ντόντσιτς δεν έχει ηττηθεί ποτέ με τη φανέλα της Σλοβενίας!

Τρομακτική επίδοση: Ο Ντόντσιτς δεν έχει ηττηθεί ποτέ με τη φανέλα της Σλοβενίας!

Δείτε πώς ο 22χρονος μάγος του μπάσκετ έχει μετατρέψει σε... «Dream Team» την εθνική ομάδα της χώρας του

Το φαινόμενο Λούκα Ντόντσιτς δεν μας προέκυψε ξαφνικά. «Φώναζε» από τα πρώτα μπασκετικά του βήματα ο Σλοβένος ότι είναι κάτι ξεχωριστό. Κάτι μοναδικό για την ακρίβεια, βάσει του πώς εξελίσσεται η πορεία του κι ενώ στις 28 Φλεβάρη έκλεισε μόλις τα 22 του χρόνια.

Πριν από λίγες ώρες μετέτρεψε την πρώτη του εμφάνιση σε Ολυμπιακούς αγώνες σε μια ιστορική παράσταση. Κι ίσως μόνο ο ίδιος να έχει τρόπο να σβήσει την ανεξίτηλη υπογραφή που έβαλε στον θρίαμβο της Σλοβενίας επί της Αργεντινής, με μια ακόμα ακόμα σπουδαιότερη.

Κι όμως, ο Λούκα ούτε γρήγορος είναι, ούτε αθλητικός, ούτε πηδάει στον θεό. Δεν αποτελεί κάποιο θαύμα της φύσης, αποτελεί όμως ένα θαύμα του μπάσκετ. Γιατί το ταλέντο του φτάνει σε εξωπραγματικές διαστάσεις. Γιατί κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε ήταν η τελευταία φορά που είδαμε παίκτη τόσο χαρισματικό με την μπάλα στα χέρια. Είναι τόσο απλό και ταυτόχρονα τόσο σπάνιο.

Παρ’ ολα αυτά, το φοβερό με τον Ντόντσιτς δεν έχει να κάνει μόνο με τις επιδόσεις του. Σύμφωνοι, οι ατομικές επιδόσεις του τρομάζουν, σε κάνουν πολλές φορές να τσιμπιέσαι, όμως σε ένα ομαδικό άθλημα εκείνο που τελικά μετράει είναι η νίκη. Κι ο άσος των Μάβερικς έχει καταφέρει -εκτός από το να διαλύει τη στατιστική- να μετατρέψει τη Σλοβενία σε…υπερδύναμη. Μια ομάδα που ποτέ δεν θεωρούνταν μεγαθήριο μοιάζει ανίκητη επι των ημερών του.

Στην πραγματικότητα είναι ανίκητη, αφού είτε το πιστεύετε είτε όχι ο Λούκα Ντόντσιτς δεν έχει χάσει ποτέ φορώντας την φανέλα με το εθνόσημο! Σε 15 συμμετοχές με την εθνική Σλοβενίας μετράει ισάριθμες νίκες! Κι αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό από τους 48 πόντους που πέτυχε σήμερα ή από τους 50 που πιθανώς θα γράψει αύριο μεθαύριο…

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε όλες τις συμμετοχές του Λούκα Ντόντσιτς με την εθνική Σλοβενίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ