Ελλάδα – Ιαπωνία 10-9: Έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά προκρίθηκε στους «8»

Ελλάδα – Ιαπωνία 10-9: Έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά προκρίθηκε στους «8»

Με την ψυχή στο στόμα, η Ελλάδα επιβλήθηκε της Ιαπωνίας με 10-9 χάρη στο νικητήριο γκολ του Στέλιου Αργυρόπουλου στα 32'' παίρνοντας τη δεύτερη νίκη της στη φάση ομίλων του ολυμπιακού τουρνουά πόλο ανδρών και την πρόκριση στα προημιτελικά

Η Ελλάδα προκρίθηκε και μαθηματικά στους προημιτελικούς του ολυμπιακού τουρνουά πόλο ανδρών για 8η φορά στην ιστορία της!

Αν και τα βρήκε «σκούρα» κόντρα στην οικοδέσποινα Ιαπωνία, το αντριπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να πάρει τη δεύτερη νίκη της σε αυτή τη φάση ομίλων με σκορ 10-9 χάρη στο νικητήριο τέρμα του Στέλιου Αργυρόπουλου, 32″ πριν το τέλος.

Οι διεθνείς μας μπήκαν στον αγώνα προσπαθώντας να επιβάλλουν το ρυθμό τους, όμως η ιαπωνική άμυνα είχε προσαρμοστεί ιδανικά, δημιουργώντας τους νευρικότητα στην επίθεση. Απόρροια αυτού ήταν το πρώτο οκτάλεπτο να λήξει με το σκορ μόλις στο 1-1.

Στη συνέχεια, η Ελλάδα είδε και την αμυντική της λειτουργία να αντιμετωπίζει προβλήματα με αποτέλεσμα οι Ασιάτες να βρίσκουν αυτοπεποίθηση και μάλιστα να προηγούνται με 4-3 στο 4′ της δεύτερης περιόδου η οποία ολοκληρώθηκε στο 5-5.

Χαρακτηριστικό δε του εκνευρισμού που υπήρχε στο ελληνικό στρατόπεδο ήταν οι δύο ποινές σε Βλαχόπουλο και Φουντούλη από το πρώτο οκτάλεπτο, ενώ στο δεύτερο θα αποβληθεί για διαμαρτυρία στον πάγκο ο Παπαναστασίου.

Στο 6′ της τρίτης περιόδου ο Ινάμποα θα δώσει εκ νέου προβάδισμα στην Ιαπωνία με 6-5 όμως σε εκείνο το σημείο ξεκίνησε μια αντεπίθεση διαρκείας από την ελληνική ομάδα. Τρία συνεχόμενα τέρματα, ένα από τον Γενηδουνιά και δύο από τον Καμπότση, θα ξαναβάλουν σε θέση οδηγού την Ελλάδα με 8-6 με τον Αντάτσι να μειώνει σε 8-7.

5 λεπτά πριν το τέλος, ο Φουντούλης θα αποβληθεί με τρεις ποινές και ο Αράκι θα φέρει ξανά το ματς στα ίσα με 8-8. Εκμεταλλευόμενος τον παραπάνω, ο Γενηδουνιάς θα κάνει το 9-8 όμως με τον ίδιο τρόπο ο Αράι θα γράψει το 9-9, 1.13′ πριν το τέλος με τους οικοδεσπότες να δείχνουν ικανοί να κλέψουν το βαθμό της ισοπαλίας.

Ωστόσο, ο Στέλιος Αργυρόπουλος είχε αντίθετη άποψη και στον παραπάνω θα διαμορφώσει το τελικό 10-9 στα 32″ δευτερόλεπτα για τη λήξη του ματς, με την Ιαπωνία να μη μπορεί να κάνει κάτι στον εναπομείναντα χρόνο και την Ελλάδα να παίρνει όχι μόνο τη δεύτερη νίκη της στις τρεις πρώτες αγωνιστικές αλλά και την μαθηματική πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες του τουρνουά.

Επόμενη αναμέτρηση για την εθνική μας, το ματς με την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, την Νότια Αφρική το μεσημέρι του ερχόμενου Σαββάτου (31/07, 13:50).

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-4, 2-1, 3-3.

ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης 1, Καπότσης 3, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Ταναμούρα, Αντάτσι 3, Κόπου, Σίγκα, Γιοσίντα 1, Σουζούκι, Σιμίζου, Τακάτα, Αράι 2, Ινάμπα 2, Οκάουα, Αράκι.

Η βαθμολογία του ομίλου

 

  1. Ελλάδα 5
  2. Ιταλία 5
  3. ΗΠΑ 4
  4. Ουγγαρία 4
  5. Ιαπωνία 0
  6. Νότια Αφρική 0

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ