Στα ημιτελικά των 50μ. ελεύθερο ο Γκολομέεβ!

Στα ημιτελικά των 50μ. ελεύθερο ο Γκολομέεβ!

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ προκρίθηκε στα ημιτελικά των 50μ. Ελεύθερο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με τον τρίτο καλύτερο χρόνο.

Πολύ άνετα προκρίθηκε ο Κριστιάν Γκολομέεβ στους αυριανούς (31/7, 05:11 ώρα Ελλάδας ημιτελικούς των 50μ. ελεύθερο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε πρώτος στη σειρά του με 21.66 και συνολικά κατέλαβε την τρίτη θέση. Μπροστά του βρέθηκαν μόνο το αδιαφιλονίκητο φαβορί του αγωνίσματος, ο Αμερικανός Κάλεμπ Ντρέσελ (21.32), και ο Γάλλος «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Φλοράν Μανοντού (21.65).

Εφόσον η εικόνα των προκριματικών επαληθευτεί τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο Γκολομέεβ λογικά θα γίνει ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που θα προκριθί σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων εκτός Αθήνας. Ο όγδοος των προκριματικών, ο 38χρονος Καναδός Μπρεντ Χέιντεν, έκανε 21.85, ενώ πιο πίσω έμειναν μεγάλα ονόματα, όπως οι Ρώσοι Κλιμέντ Κολεσνίκοφ και Βλαντ Μορόζοφ, ο Αμερικανός Μάικλ Αντριου και ο Βρετανός Μπεν Πράουντ.

Στο αγώνισμα συμμετείχε και ο Κύπριος Νικόλας Αντωνίου, ο οποίος κατετάγη 45ος με 23.38. Στα αξιοσημείωτα, ο αποκλεισμός του Φινλανδού Αρι-Πέκα Λιουκόνεν, που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης τον περασμένο Μάιο στη Βουδαπέστη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ