Αργεντινή – Ιαπωνία 97-77

Αργεντινή – Ιαπωνία 97-77

Η Αργεντινή, με μια εμφάνιση από τα παλιά, έκανε το καθήκον της και νίκησε την Ιαπωνία με 97-77, κλείνοντας θέση στα προημιτελικά.

Η Αργεντινή, μετά από δύο ήττες από Σλοβενία και Ισπανία, έπαιζε «τελικό» κόντρα στην Ιαπωνία και, με μια πειστική εμφάνιση, διέλυσε τους οικοδεσπότες με 97-77.

Αργεντινή και Ιαπωνία αναμετρήθηκαν με φόντο την πρόκριση στους «8» του Ολυμπιακού Τουρνουά του Τόκιο, με το νικητή του ματς να περνά ως ο δεύτερος καλύτερος τρίτος, μετά τη Γερμανία.΄

Οι «Γκάουτσος» μπήκαν από την αρχή δυνατά αντιμετωπίζοντας το παιχνίδι με τη δέουσα σοβαρότητα. Σκόλα, Καμπάτσο, Ντελία και Ντεκ σημείωσαν μαζί 70 από τους 97 πόντους ττης ομάδας του Σέρτζιο Ερνάντεζ. Οι Ιάπωνες είχαν ως κυριότερες απειλές τους Μπάμπα (18 πόντοι) και Γουατανάμπε (17 πόντοι), όμως είδαν τον Ρούι Χατσιμούρα να σημειώνει μόλις 13 με 6/17 σουτ και στο πρώτο μισό να πετυχαίνει μόνο 2 με ένα κάρφωμα. Έτσι πολύ φυσιολογικά οι διοργανωτές έμειναν πίσω και παρά μια αναλαμπή στις αρχές του δευτέρου μέρους που πλησίασαν, δε μπόρεσαν να κάνουν κάτι παραπάνω, αποχαιρετώντας τη διοργάνωση.

Σημείο κλειδί στο παιχνίδι ήταν η υπεροχή της «αλμπισελέστε» στους πόντους δεύτερης ευκαιρίας, (19 ένντι 11), στα ριμπάουντ (48 έναντι 39) και στο σκοράρισμα από τον πάγκο (31 πόντοι έναντι 6 αντίστοιχα).

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 46-38, 65-53, 97-77

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ