Ο 62χρονος Ολυμπιονίκης Άντριου Χόι (pics)

Ο 62χρονος Ολυμπιονίκης Άντριου Χόι (pics)

Ο Αντριου Χόι είναι ο γηραιότερος αθλητής που κατέκτησε μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα.

Ο Αντριου Χόι έγινε σήμερα, στα 62 του χρόνια, ο γηραιότερος αθλητής που κατακτά μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα. Ο Αυστραλός ιππέας, μάλιστα, κατέκτησε μέσα στην ημέρα δύο μετάλλια στο Τόκιο, αρχικά το ασημένιο στο ομαδικό του ιππικού τριάθλου και εν συνεχεία το χάλκινο στο ατομικό.

Ο Χόι συμμετέχει για όγδοη φορά στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας ξεκινήσει το 1992 στη Βαρκελώνη, όπου κατέκτησε το χρυσό στο ομαδικό του ιππικού τριάθλου. Η Αυστραλία διατήρησε τον τίτλο της και στις δύο επόμενες διοργανώσεις, το 1996 στην Ατλάντα και το 2000 στο Σίδνεϊ, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ο Χόι πήρε και το ασημένιο στο ατομικό. Από τότε, χρειάστηκε να περιμένει 21 χρόνια για να ανέβει ξανά στο βάθρο, φτάνοντας στο σύνολο της καριέρας του τα έξι Ολυμπιακά μετάλλια.

Για να βρούμε κάποιο γηραιότερο αθλητή στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων, θα πρέπει να πάμε πίσω στο 1968, όταν ο -66χρονος τότε- Ελβετός Λουίς Νοβεράζ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην ιστιοπλοϊα, στο Μεξικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ