«Χωρίζουν» Μάντης – Καγιαλής – «Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και χώρια»

«Χωρίζουν» Μάντης – Καγιαλής – «Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και χώρια»

Το ελληνικό δίδυμο στην κατηγορία 470 της ιστιοπλοΐας, ο Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής συνεργάστηκαν για τελευταία φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μια κοινή πορεία 13 χρόνων έφτασε στο τέλος της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής αγωνίστηκαν για τελευταία φορά ως δίδυμο στην κατηγορία 470 της ιστιοπλοΐας και από δω και στο εξής θα ακολουθήσουν ξεχωριστό δρόμο.

Ο λόγος είναι πως από την Ολυμπιάδα του Παρισιού το 2024, η κατηγορία τους θα γίνει μικτή (ένας άνδρας και μια γυναίκα στο πλήρωμα), με τους δύο αθλητές να έχουν αρχίσει τις συζητήσεις με διάφορους παρτενέρ.

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, ενώ στο Τόκιο έμειναν στην όγδοη θέση. Οι μελλοντικοί αντίπαλοι δεν διακρίθηκαν μόνο στις Ολυμπιάδες, αλλά έχουν στην κατοχή τους μετάλλια από Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Μετά το τέλος της προσπάθειάς τους, οι Μάντης – Καγιαλής δήλωσαν αρχικά για τον αγώνα τους: «Όταν ακυρώνεις μία ιστιοδρομία δεν έχεις περιθώρια για λάθος. Σε εμάς έγινε νωρίς στην 4η ιστιοδρομία. Ρισκάραμε και δεν μας βγήκε στις επόμενες δύο και άλλαξε μορφή ο αγώνας. Ημασταν σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά στην πορεία μας χάλασε ο αγώνας. Τουλάχιστον τερματίσαμε υγιείς και το απολαύσαμε».

Στη συνέχεια, έκανε ο καθένας ένα μικρό απολογισμό για αυτά τα 13 χρόνιας συνεργασίας. Ο Μάντης ανέφερε: «Μια μεγάλη πορεία σταματάει με πολλές επιτυχίες. Εχουμε πολύ καλή ανάμνηση και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και χώρια», με τον Καγιαλή να προσθέτει: «Μία πορεία 13 ετών με παγκόσμια πρωταθλήματα, ευρωπαϊκά και ολυμπιακό μετάλλιο τελειώνει. Είμαστε γεμάτοι. Μάθαμε ο ένας τον άλλο όμως και είναι στενάχωρο. Πολλές οι αναμνήσεις, αλλά είμαστε χαρούμενοι για όσα πετύχαμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ