Αυστραλία – ΗΠΑ 3-4 – Χάλκινο μετάλλιο με σόου Ράπινο – Λόιντ

Αυστραλία – ΗΠΑ 3-4 – Χάλκινο μετάλλιο με σόου Ράπινο – Λόιντ

Οι ΗΠΑ, με πρωταγωνίστριες τις Ράπινο και Λόιντ, επικράτησαν με 4-3 της Αυστραλίας και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μπορεί να μην κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο για πέμπτη φορά στην ιστορία τους, αλλά φεύγουν από το Τόκιο με το χάλκινο. Οι ΗΠΑ επικράτησαν με 4-3 της Αυστραλίας στον αγώνα για την τρίτη θέση και θα φορέσουν στο στήθος τους το έκτο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός, αν και το τελικό σκορ δεν δείχνει την ευκολία με την οποία νίκησαν οι Αμερικανίδες. Μεγάλες πρωταγωνίστριες της ομάδας του Βλάτκο Αντονόφσκι ήταν η Μέγκα Ράπινο και η Κάρλι Λόιντ, οι οποίες πέτυχαν από δύο γκολ.

Το σκορ άνοιξε η Ράπινο στο 8΄, αλλά η Κερ απάντησε εννέα λεπτά αργότερα για την Αυστραλία. Ωστόσο οι ΗΠΑ πάτησαν το γκάζι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων.

Η Ράπινο πέτυχε το δεύτερο τέρμα της (21΄), για να την ακολουθήσει στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Λόιντ. Στο 51ο λεπτό, το σκορ πήρε διαστάσεις θριάμβου με την Λόιντ να κάνει το 4-1.

Τρία λεπτά μετά (54΄) η Κέιτλιν Φορντ μείωσε σε 4-2, αλλά οι Αυστραλέζες δεν ανησύχησαν περαιτέρω τις Αμερικανίδες, με το γκολ της Ζίελνικ στο 90+1΄να διαμορφώνει το τελικό σκορ (4-3).

Τα προηγούμενα μετάλλια της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας ήρθαν στις Ολυμπιάδες του 1996, 2004, 2008, 2012 (χρυσό) και του 2000 (αργυρό).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ