Ολυμπιακοί Αγώνες – Ο πίνακας των μεταλλίων μετά την 14η μέρα

Ολυμπιακοί Αγώνες – Ο πίνακας των μεταλλίων μετά την 14η μέρα

Η Κίνα συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων μετά την 14η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Περιθώρια για άνοδο η Ελλάδα.

Ακάθεκτη στην κορυφή συνεχίζει η Κίνα μετά και την ολοκλήρωση της 14ης ημέρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Ασιατική χώρα βρίσκεται στην πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων, δύο μέρες πριν το τέλος της 32ης Ολυμπιάδας.

Η Κίνα έχει κατακτήσει 36 χρυσά, 26 ασημένια και 17 χάλκινα. Ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες με 31 χρυσά, 36 ασημένια και 31 χάλκινα.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η διοργανώτρια Ιαπωνία με 24 χρυσά, 11 ασημένια και 16 χάλκινα. Στην τέταρτη θέση είναι η Μεγάλη Βρετανία με 18 χρυσά, 20 ασημένια και ισάριθμα χάλκινα.

Πέμπτη βρίσκεται η Ρωσία (αγωνίζεται ως ROC εξαιτίας της τιμωρίας) με 17 χρυσά, 22 ασημένια και 23 χάλκινα.

Η Αυστραλία είναι στην έκτη θέση με 17 χρυσά, 6 ασημένια και 21 χάλκινα. Η Ιταλία στην έβδομη, με 10 χρυσά, 10 ασημένια και 18 χάλκινα. Όγδοη ακολουθεί η Γερμανία με 9 χρυσά, 11 ασημένια και 16 χάλκινα.

Η Ολλανδία βρίσκεται στην ένατη θέση με 9 χρυσά, 10 ασημένια και 12 χάλκινα, με την Γαλλία να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα με 7 χρυσά, 11 ασημένια και 9 χάλκινα.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 36η θέση στο σύνολο, έχοντας στην κατοχή της τρία μετάλλια, δύο χρυσά και ένα χάλκινο. Ο Στέφανος Ντούσκος έκανε την αρχή στην κωπηλασία, με τους Μίλτο Τεντόγλου και Λευτέρη Πετρούνια να τον μιμούνται την Δευτέρα (2/8).

Η συγκομιδή της χώρας μας αναμένεται να μεγαλώσει τουλάχιστον κατά ένα μετάλλιο, καθώς η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών θα αγωνιστεί στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ