Η μάχη των «εκτελεστών» – Γενηδουνιάς VS Φιλίποβιτς σημειώσατε…

Η μάχη των «εκτελεστών» – Γενηδουνιάς VS Φιλίποβιτς σημειώσατε…

O Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς είναι το πρώτο «πιστόλι» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ενώ τον αντίστοιχο ρόλο για τους Σέρβους τον έχει ο Φίλιπ Φιλίποβιτς.

Ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς (φώτο) είναι το βασικό επιθετικό όπλο του Θοδωρή Βλάχου, στην προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδας να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στον σημερινό (8/8, 10:30) τελικό του τουρνουά πόλο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μέχρι και την ημιτελική φάση, ο περιφερειακός του Ολυμπιακού έχει σκοράρει 17 γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Επίσης, είναι ο τρίτος στη διοργάνωση και υπολείπεται μόνο του Ούγγρου Κρίζτιαν Μάνχερζ, ο οποίος έχει 19 τέρματα και του Ισπανού, Αλβάρο Γρανάδος, ο οποίος έχει 18.

Ο Γενηδουνιάς σκόραρε τα 12 γκολ στη φάση των ομίλων και τα 5 στον προημιτελικό με το Μαυροβούνιο. Ο 28χρονος πολίστας έχει 17 εύστοχες προσπάθειες σε σύνολο 17, δηλαδή ποσοστό 36%.

Τον Γενηδουνιά ακολουθούν ο Γιάννης Φουντούλης με 14 γκολ σε 36 προσπάθειες και ο Στέλιος Αργυρόπουλος με 13 γκολ. Πάντως, ο τελευταίος είναι ο πιο εύστοχος σκόρερ της Ελλάδας στα νοκ άουτ, αφού σημείωσε πέντε γκολ σε εννέα σουτ, στα παιχνίδια με την Ουγγαρία και το Μαυροβούνιο.

Από την άλλη, για τη Σερβία ο Φίλιπ Φιλίποβιτς (φώτο κάτω) και ο Ντούσαν Μάντιτς έχουν αμφότεροι σκοράρει από 14 γκολ, ενώ έπεται ο Στράχνια Ράσοβιτς με 13.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ