Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας

Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας

Τι έκαναν οι αθλητές της Ελλάδας που πήραν μέρος στα σημερινά αγωνίσματα των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Δύο μετάλλια πανηγύρισαν σήμερα τα ελληνικά «χρώματα» στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με αποτέλεσμα η συγκομιδή της χώρας μας στη διοργάνωση να φτάσει τα 11 μετάλλια (ένα χρυσό, τρία ασημένια και επτά χάλκινα).

Ο Θανάσης Προδρόμου κατέκτησε την δεύτερη θέση στον τελικό του μήκους της κατηγορίας Τ20 με επίδοση 7,17 μέτρα, με αποτέλεσμα να πάρει το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα, σημειώνοντας παράλληλα νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Νωρίτερα το ομαδικό του μπότσια με τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Άννα Ντέντα και αναπληρωματική την Αναστασία Πυργιώτη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία BC3.

Η ελληνική ομάδα νίκησε 7-0 στον «μικρό τελικό» το Χονγκ Κονγκ και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, καθώς νωρίτερα ηττήθηκε στον ημιτελικό από την Ιαπωνία με 5-1.

Στο μεταξύ, ο Λάζαρος Στεφανίδης κατέλαβε την έβδομη θέση στον τελικό της σφαιροβολίας της κατηγορίας F33. Ο 64χρονος αθλητής είχε καλύτερη βολή στα 8,20 μέτρα, την οποία σημείωσε στην πρώτη προσπάθειά του.

Τέλος, ο Μιχάλης Σεΐτης κατέλαβε την έκτη θέση στον τελικό των 200 μέτρων της κατηγορίας Τ64. Ο 34χρονος αθλητής σημείωσε επίδοση 22.87, η οποία είναι η καλύτερή του για φέτος.

Νωρίτερα ο Σεΐτης πήρε την πρόκριση για τον τελικό, καθώς κάλυψε την απόσταση στα προκριματικά με 22.95, επίδοση που του χάρισε την τρίτη θέση στην 1η σειρά και η οποία ήταν -μέχρι τον τελικό- φετινό ρεκόρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ