Τζόελ Κάμπελ : Το δύσκολο ξεκίνημα, οι δανεισμοί και η αναγέννηση

Τζόελ Κάμπελ : Το δύσκολο ξεκίνημα, οι δανεισμοί και η αναγέννηση

Ο Τζόελ Κάμπελ έχει απομακρυνθεί σήμερα από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και εδώ μπορείτε να δείτε πέντε στοιχεία από την καριέρα του που ίσως να μην είναι γνωστά.

Ο Τζόελ Κάμπελ υπήρξε ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της πατρίδας του ωστόσο αυτή τη στιγμή δε διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Ο Κοσταρικανός ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε τη σεζόν 2013-14 στον Ολυμπιακό αγωνίζεται τώρα στο πρωτάθλημα του Μεξικού και την Λεόν οπού μετρά 5 γκολ και 4 ασίστ σε 44 συμμετοχές.

Στα 28 του χρόνια ο Κάμπελ έχει μέχρι σήμερα μια γεμάτη καριέρα με επιτυχίες, αποτυχίες και πολλές ευκαιρίες. Παρακάτω μπορείτε να δείτε πέντε πράγματα για την καριέρα του που ίσως και να μην είναι πολύ γνωστά.

1. Το δύσκολο ξεκίνημα στην καριέρα του

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Deportivo Saprissa της Κόστα Ρίκα σε ηλικία 17 ετών, 4 μηνών και 20 ημερών. Στις 15 Νοεμβρίου του 2009 ο τότε προπονητής του, Ρόι Μάιερς, του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο παιχνίδι κόντρα στην Πουνταρένιας για το πρωτάθλημα εκείνης της περιόδου. Μόνο που τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά.

Ο 17χρονος τότε Τζόελ είχε καταγωγή από πολύ φτωχική οικογένεια και μάζεψε χρήματα από μόνος του για να αγωνιστεί στη νεανική ομάδα της Alajuelense και μετέπειτα στην Saprissa.

2. Η γρήγορη αναγνώριση από τον Λα Βόλπε

Ο τότε προπονητής της Κόστα Ρίκα και παλιότερα του μεξικάνικου πρωταθλήματος, Ρικάρντο Αντόνιο Λα Βόλπε, υποστήριξε σε συνέντευξη του ότι δέχθηκε αυστηρή κριτική διότι κάλεσε τον Κάμπελ σε ηλικία 18 ετών στην εθνική ομάδα, αλλά αυτό δεν τον απογοήτευσε. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Είδα τον Κάμπελ ως φαινόμενο και δεν έκανα λάθος».

Ο νεαρός τότε ποδοσφαιριστής είχε μεγάλη πρόοδο στα μικρότερα τμήματα της Κόστα Ρίκα με πολύ καλές εμφανίσεις στις διοργανώσεις Κ-17 και Κ-20. Βέβαια το 2011 η συμμετοχή του με την ανδρική ομάδα της χώρας του στο Κόπα Αμέρικα άρχισε να τον αναδεικνύει στον ευρύτερο ποδοσφαιρικό χάρτη.

3. Η μεταγραφή του στην Άρσεναλ

Μετά από τις εμφανίσεις του στο Κόπα Αμέρικα είχε μπει στο στόχαστρο ομάδων όπως οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ. Τη μεταγραφή του τελικά έκλεισαν οι «κανονιέρηδες» ωστόσο είχε προκύψει ένα απρόοπτο.

Την ημέρα που επρόκειτο να υπογράψει με τους Λονδρέζους δεν εμφανίστηκε. Ο υποτιθέμενος λόγος είναι ότι περίμενε να τελειώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20 προκειμένου να λάβει μια καλύτερη πρόταση από ευρωπαϊκή ομάδα.

Και αυτό ακριβώς έγινε. Ένα μήνα μετά, η Άρσεναλ επέστρεψε με καλύτερη προσφορά, την οποία ο Κοσταρικανός δέχθηκε με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η μεταξύ τους συμφωνία.

4. Οι συνεχόμενοι δανεισμοί του από τους Λονδρέζους

Η καριέρα του με την Άρσεναλ όμως δεν κύλησε με τους αναμενόμενους ρυθμούς. Αρχής γενομένης από τον δανεισμό του στη Λοριάν προκειμένου να πάρει παιχνίδια, ακολούθησε μία σειρά δανεισμών με αποτέλεσμα να πάρει πολύ λίγο χρόνο συμμετοχής με τους «κανονιέρηδες» παρά το γεγονός ότι ανήκε εκεί για 7 χρόνια.

Συγκεκριμένα αγωνίστηκε δανεικός σε Λοριάν, Μπέτις, Ολυμπιακό, Βιγιαρεάλ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ξανά στην Μπέτις. Με τη φανέλα της Άρσεναλ πέτυχε μόλις 4 γκολ σε 40 συμμετοχές.

Τελικά παραχωρήθηκε το 2018 στην ιταλική Φροζινόνε όπου είχε μια κακή σεζόν καθώς δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε μία φορά. Από την Ιταλία βρέθηκε στη Λεόν, στην οποία ανήκει μέχρι και σήμερα.

5. Η ποδοσφαιρική του… αναγέννηση στη Λεόν

Στη Λεόν έχει διανύσει τις περισσότερες συμμετοχές με μία ομάδα σε μία σεζόν, καθώς έχει φτάσει τις 44 φέτος. Μάλιστα, αυτές τις μέρες υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο που του δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια και την ευκαιρία να προσαρμοστεί περισσότερο στη σημερινή του ομάδα.

Ίσως αυτό είναι που χρειάζεται ο Τζόελ Κάμπελ για να ξαναβρεί τον χαμένο αγωνιστικό εαυτό του και να φτάσει σε ακόμα καλύτερες εμφανίσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ