Άρσεναλ – Τσέλσι : Το Λονδίνο στο πόδι

Άρσεναλ – Τσέλσι : Το Λονδίνο στο πόδι

Άρσεναλ - Τσέλσι συγκρούονται στο Γουέμπλεϊ, στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, σ' ένα ματς που για τους κανονιέρηδες κρίνει και την ευρωπαϊκή τους παρουσία.

Λονδρέζικο ντέρμπι με φόντο την κατάκτηση του σπουδαίου τροπαίου. Άρσεναλ και Τσέλσι συγκρούονται στην πόλη τους, στο ιστορικό Γουέμπλεϊ, στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας (19:30, Mega) και θέλουν να κλείσουν τη σεζόν με έναν τίτλο.

Για την Τσέλσι θα είναι το… κερασάκι στην τούρτα μιας χρονιάς που έδειξε πως επιστρέφει στο υψηλότερο επίπεδο. Για την Άρσεναλ; Εκτός από το γόητρο ενός τίτλου θα την οδηγήσει και στα ευρωπαϊκά γήπεδα της επόμενης σεζόν, αφού η ομάδα του Αρτέτα δεν τα κατάφερε μέσω πρωταθλήματος.

Οι δυο τους έχουν συγκρουστεί σε τελικό Κυπέλλου ακόμα δύο φορές, με την Άρσεναλ να φεύγει νικήτριες και τις δύο. Το μακρινό 2002 επικράτησε με 2-0, ενώ το 2017 πήρε τον τίτλο νικώντας με 2-1. Ο τελευταίος πάντως μεταξύ τους τελικός βάφτηκε μπλε. Πέρσι στο Europa League, με την Τσέλσι να θριαμβεύει με το τελικό 4-1.

Η Άρσεναλ είναι η πολυνίκης του θεσμού, με 13 κατακτήσεις, ενώ έχει φτάσει σε τελικό 21 φορές, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα. Η Τσέλσι μετράει οχτώ κατακτήσεις Κυπέλλου σε 13 παρουσίες σε τελικό.

Ο Μίκελ Αρτέτα θα στερηθεί των υπηρεσιών των Λένο, Τσέιμπερς, Μουστάφι, Μαρτινέλι και Σοάρες, ενώ για τον Φρανκ Λάμπαρντ η μοναδική απουσία είναι αυτή του Λόφτους-Τσικ.

Άρσεναλ (Αρτέτα): Μαρτίνες, Χόλντινγκ, Λουίς, Τίερνεϊ, Μπεγερίν, Τζάκα, Σάκα, Θεμπάγιος, Πέπε, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ.

Τσέλσι (Λάμπαρντ): Καμπαγέρο, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Αλόνσο, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Μάουντ, Χάντσον-Οντόι, Πούλισικ, Ζιρού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ