Αυτοί είναι οι πιο φανατικοί οπαδοί στον κόσμο για το 2017 (pics, vids)

Αυτοί είναι οι πιο φανατικοί οπαδοί στον κόσμο για το 2017 (pics, vids)

Η οπαδική ιστοσελίδα Ultras World ανακοίνωσε το Top 10 των οπαδών στον κόσμο για το 2017. Μοναδική ελληνική εκπροσώπηση από τους φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι κατέκτησαν την 8η θέση.

Οι οπαδοί, είναι θα έλεγε κανείς, η καρδιά του ποδοσφαίρου. Είναι εκείνοι που δίνουν παλμό, που τρέφουν και τρέφονται από την μπάλα και τα χρώματα της ομάδας που υποστηρίζουν. Ο φανατικός υποστηρικτής ενός συλλόγου (που πολλάκις ταυτίζεται με τον χούλιγκαν και αυτόματα αποκτά αρνητικό πρόσημο) ουσιαστικά ορίζεται ως ο άνθρωπος που αφιερώνει μεγάλο κομμάτι της ζωής του στο γήπεδο για την τρέλα του, την οποία δύσκολα μπορεί να εξηγήσει σε έναν… μη οπαδό.

Η FIFA παραδοσιακά επιβραβεύει τους φιλάθλους για τις ενέργειές τους, εντός κι εκτός γηπέδων. Για τους ultras υπάρχει όμως μια ακόμα άτυπη βράβευση για την παρουσία τους στις κερκίδες. Αυτή της σελίδας Ultras Wold (που αριθμεί πάνω από 800.000 μέλη) η οποία ανακοίνωσε τους δέκα καλύτερους- πιο φανατικούς οπαδούς στον πλανήτη για το απερχόμενο έτος!

Στην 10άδα βρίσκονται δύο ομάδες της Πολωνίας, μία της Λατινικής Αμερικής, της Δανίας, της Γαλλίας, της Σερβίας, της Αυστρίας, της Ρωσίας. Υπάρχει εκπροσώπηση ακόμα και για τις ομάδες της Αφρικής, ενώ όσον αφορά την Ελλάδα, στο νούμερο 8 της λίστας φιγουράρουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού!

10. Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή)

«Οι οπαδοί της Ρίβερ Πλέιτ είναι στο Νο.10 του Top10 Ultras of 2017 και είναι ο μόνος σύλλογος από την Λατινική Αμερική που βρίσκεται στη λίστα. Είχαν μια θεαματική σεζόν, η οποία περιελάμβανε και παιχνίδια εκτός έδρας στα οποία είχαν αξιοπρόσεκτη παρουσία. Οι οπαδοί τους έκαναν το Στάδιο Μονουμεντάλ να τρέμει με τα τραγούδια και το pyroshow (σόου με καπνογόνα). Στα ματς στο πλαίσιο του Κόπα Λιμπερταδόρες είχαν διάφορα κορεό και καπνογόνα, άξιζαν σαφέστατα μια θέση στη λίστα. Το γεγονός ότι στην Αργεντινή ακόμα και οι απλοί φίλαθλοι τραγουδούν, είναι κάτι ιδιαίτερο. Ήμασταν διχασμένοι ανάμεσα στη Ροζάριο Σεντράλ και στη Ρίβερ, αλλά μετά από μακρά έρευνα αποφασίσαμε ότι η Ρίβερ Πλέιτ ήταν αυτή που άξιζε τη θέση».

9. Κοπεγχάγη (Δανία)

«Οι οπαδοί της Κοπεγχάγης είναι στο Νο.9 του Top 10 Ultras of 2017. Οι φανατικοί οπαδοί της ομάδας λέγονται Sektion 12 και είχαν πολλές πρωτότυπες και εντυπωσιακές εμφανίσεις μέσα στη σεζόν. Η δράση τους «Smokenhagen» ήταν πολύ αυθεντική. Το εκτιμούμε ότι όταν οι ultras κάνουν κάτι πρωτότυπο, γιατί σήμερα μετά από τόσα πολλά διαφορετικά κορεό και pyroshow είναι δύσκολο να βρεις κάτι διαφορετικό. Αυτό που μας άρεσε, λοιπόν, σχετικά με εκείνους είναι ότι σε μερικά από τα παιχνίδια τους, υπήρχαν πανό κατά της UEFA. Και οι αντίπαλοί τους Μπρόντμπι είχαν ενδιαφέρουσα χρονιά, αλλά μετά από μια πιο προσεκτική ματιά επιλέξαμε την Κοπεγχάγη χάρη στα κορεό και τα σόου με καπνό που είχαν σε πολλές αναμετρήσεις τόσο εκτός έδρας όσο και σε ευρωπαϊκά ματς. Το 2016 θέση στη λίστα είχαν οι οπαδοί της Μπρόντμπι, φέτος η θέση αυτή, όσον αφορά την Δανία, ανήκει στους Sektion 12».

8. Ολυμπιακός (Ελλάδα)

«Ο Ολυμπιακός Πειραιά βρίσκεται στο Nο.8 για το Top-10 Ultras του 2017. Συνηθίζουμε να βλέπουμε μεγάλες χορογραφίες και pyroshows από πολλούς ελληνικούς συλλόγους, ωστόσο το 2017 ήταν λιγότερο δραστήριοι, λόγω μαζικών καταστολών και ποινών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, παρότι βλέπουμε κάποιες ωραίες ενέργειες από την ΑΕΚ, τον ΠΑΟ και τον ΠΑΟΚ, η μόνο η ελληνική ομάδα στη λίστα μας είναι ο Ολυμπιακός. Η Θύρα 7, ακόμα και αν δεν ήταν στα καλύτερά της, κατάφερε να μας εντυπωσιάσει με τις τεράστιες χορογραφίες της, οι οποίες περιελάμβαναν και ένα κορεό το οποίο κάλυψε όλο το γήπεδο. Είχαν επίσης τεράστια pyroshows κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους. Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός βρήκε μια θέση στο Top-10 μας, είναι το γεγονός ότι η Θύρα 7 έδωσε το παρών και σε άλλα αθλήματα όπως το μπάσκετ, το βόλεϊ ακόμη και το πόλο. Στους αγώνες μπάσκετ, κάποιες φορές, άναψαν πολλά καπνογόνα και είχαν πολύ δυναμική ατμόσφαιρα που αξίζει θαυμασμού. Ευχόμαστε στους Έλληνες ultras λιγότερες καταστολές και περισσότερες ενέργειες κατά το 2018».

7. Σεντ Ετιέν (Γαλλία)

«Η Σεντ Ετιέν βρίσκεται στο Nο.7 της λίστας με τους Top-10 Ultras of 2017. Οι Γάλλοι υποστηρικτές είναι τακτικοί στην ετήσια λίστα μας. Πέρυσι κατέλαβαν την 8η θέση, φέτος την 7η.  Οι ASSE είναι πραγματικά οι καλύτεροι οπαδοί στη Γαλλία όσον αφορά τα κορεό. Σχεδόν σε κάθε μεγάλο αγώνα έχουν μεγάλες χορογραφίες – banner και στα δύο πέταλα της κερκίδας τους. Το 2017 ήταν ένα ιδιαίτερο έτος, επειδή μια από τις μεγαλύτερες ομάδες τους οι Πράσινοι Άγγελοι γιόρτασε 25 χρόνια, και αυτή ήταν μια άλλη ειδική ευκαιρία για πολλαπλές χορογραφίες. Στην έδρα τους δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα με φωνές, άλματα και χτυπήματα. Σε αγώνες εκτός έδρας είναι πάντα παρόντες και χρησιμοποιούν πυροτεχνήματα εάν δεν απαγορεύονται από την Ομοσπονδία. Οι μισητοί αντίπαλοί τους από τη Λυών είχαν επίσης μια αξιοπρεπή χρονιά, καθώς οι Bad Gones 87 γιόρτασαν τα 30 τους χρόνια με πολλές χορογραφίες, αλλά ακόμα δεν έφτασαν στα επίπεδα της Σεντ Ετιέν που αξίζει αναμφίβολα μια θέση στο Top10».

6. Μουλουντιά Κλουμπ Ντ’ Αλζέ (Αλγερία)

«Οι οπαδοί της Μουλουντιά Κλουμπ Ντ’ Αλζέ κατέλαβαν την 6η θέση του Top-10 Ultras του 2017 και ήταν ο μόνος σύλλογος από την Αφρική στον κατάλογο. Ωστόσο, οι Αλγερινοί το άξιζαν καθώς οι ultras τους που ονομάζονται Virage Sud έκαναν μερικές απίστευτες χορογραφίες όλο το χρόνο. Μπορεί να εκπλαγείτε που βλέπετε αυτό τον σύλλογο στον κατάλογο, καθώς δεν είναι παγκοσμίως διάσημη ομάδα, αλλά οι υποστηρικτές τους είναι απλά εκπληκτικοί. Τα Pyroshows επίσης δεν έλειπαν, είχαν αρκετά εκτός έδρας παιχνίδια, καθώς και μεγάλα choreos στα εκτός έδρας ματς. Αυτό που μας άρεσε πραγματικά για τους fans της MC Alger είναι τα συνθήματά τους, έχουν μερικά φοβερά, σε συνδυασμό και με χειροκροτήματα και άλματα. Σκεφτόμαστε πραγματικά τι θα παρουσιάσουν το 2018, επειδή η σκηνή σε άλλες γειτονικές χώρες όπως το Μαρόκο δεν είναι τόσο δυνατή όσο και πριν, λόγω μαζικών καταστολών, γεγονός που καθιστά την Virage Sud ξεχωριστή και εκπροσωπεί την Αφρική στον κατάλογό μας».

5. Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία)

«Η Ραπίντ Βιέννης είναι στο Nο.5 για το Top 10 Ultras 2017. Αν και η αυστριακή ομάδα έχασε το πρωτάθλημα μετά από μια φρικτή σεζόν πέρυσι, οι οπαδοί της είχαν μεγάλες ενέργειες! Δημιούργησαν σπουδαία choreos και pyroshows εναντίον των Στούρμ Γκρατς, ΛΑΣΚ Λιντς, Αούστρια Βιέννης. Το μεγαλύτερο παιχνίδι μέσα στο 2017 ήταν σίγουρα o τελικός κυπέλλου κόντρα στην Σάλτσμπουργκ, ο πρώτος για την Ραπίντ μετά από 12 χρόνια. Περίπου 15 χιλιάδες ταξίδεψαν για αυτό το ματς και έφυγαν ηττημένοι (2-1). Επίσης εντυπωσιακά ήταν τα 2 ντέρμπι ενάντια στην Αούστρια στο Στάδιο Ερνστ Χάπελ. Το Block West γιόρτασε μάλιστα 40 χρόνια ζωής το 2017, και το γιόρτασε με πολλές χορογραφίες αλλά και πανό κατά των ΜΜΕ και την αστυνομία. Δώσαμε στην Ραπίντ την 5η θέση επειδή είχαν ηχηρή παρουσία και κορεό σε όλα τα παιχνίδια τους, χωρίς διεθνή ματς ή πολλά από αυτά που χαρακτηρίζονται «μεγάλοι αγώνες» φέτος».

4. Λεχ Πόζναν (Πολωνία)

«Η Λεχ Πόζναν είναι στο Nο.4 για το Top-10 Ultras του 2017. Ο πολωνικός σύνδεσμος Ultras Lech 01 γιόρτασε τα 16α γενέθλιά του φέτος. Μια άλλη ομάδα που ονομάζεται Ultras Lech 02, γιόρτασε τα 15α γενέθλια της και ήταν η τελευταία επέτειος καθώς αποφάσισαν να τερματίσουν τη δραστηριότητά τους. Έτσι τα κορεό κατά της Βίσλα τον Οκτώβριο ήταν και τα τελευταία τους. Οι Lech είχαν καλή παρουσία και στην Ουτρέχτη, όπως επίσης και pyroshow. Όπως και η Λέγκια, κάνουν και φιλανθρωπικές και πατριωτικές ενέργειες. Όπως πάντα, έκαναν μεγάλη εμφάνιση στο τελικό του Πολωνικού Κυπέλλου εναντίον των φίλων της Arka Gdynia. Οι οπαδοί της Λεχ υποστηρίζουν επίσης την εξαιρετική ομάδα Wiara Lecha που αγωνίζεται στην τοπική κατηγορία. Συνολικά, οι Πολωνοί οπαδοί είχαν σπουδαία choreos, pyroshows και ταξίδια στις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους. Όπως και πέρυσι, αξίζουν μία θέση στην πεντάδα».

3. Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

«Ο Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου βρίσκεται στο N.3 για το Top-10 Ultras του 2017. Από την αρχή του Top-10 μας, το 2013, οι Σέρβοι ultras Delije ήταν πάντα μεταξύ των 3 κορυφαίων οπαδών του κόσμου. Η υποστήριξή τους είναι απλά εντυπωσιακή, διότι ακόμη και σε αγώνες εναντίον μικρών ομάδων, έχουν εντυπωσιακή παρουσία. Οι μεγαλύτερες ενέργειές τους ήταν στα ντέρμπι ενάντια στην Παρτιζάν αλλά και στο Europa League… Μπορούμε να πούμε ότι οι οπαδοί βοήθησαν την ομάδα να πάει στη νοκ άουτ φάση μετά από 25 χρόνια απουσίας. Οι οπαδοί του Ερυθρού αναφέρονται πάντα ως μερίδα οπαδών που δημιουργεί εκκωφαντική και καυτή ατμόσφαιρα που κάνει τις αντίπαλες ομάδες να παίζουν με δυσκολία στο στάδιο Μαρακανά.»

2. Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)

«Η Σπαρτάκ Μόσχας είναι στο Nο.2 για το Top-10 Ultras του 2017. Αυτό μπορεί να αποτελεί έκπληξη για πολλούς, αλλά αν παρακολουθήσετε το βίντεο μας θα καταλάβετε γιατί δώσαμε στην Σπαρτάκ τη δεύτερη θέση. Ήταν απίστευτο, εκπληκτικές ζωγραφισμένες χορογραφίες, γεμάτο γήπεδο και πολλαπλά pyroshows. Για αυτούς ήταν ένα καταπληκτικό έτος, επειδή στέφθηκαν πρωταθλητές μετά από 16 χρόνια μακριά από τον τίτλο. Έτσι, αυτό ήταν μια μεγάλη ώθηση για να γεμίσουν το γήπεδο και να ακολουθήσουν την ομάδα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις της. Μάλιστα ταξίδεψαν στη Σεβίλλη στο αγώνα στο πλαίσιο του Champions League παρά την απαγόρευση. Αυτό δείχνει ακριβώς πόσο πάθος έχουν για το σύλλογο».

1. Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)

«Οι οπαδοί της Λέγκια Βαρσοβίας είναι οι καλύτεροι οπαδοί στον κόσμο για το 2017!
Θα μπορούσατε ίσως να το μαντέψατε, δεν υπήρχαν άλλοι ultras που να το αξίζουν περισσότερο από τους Πολωνούς! Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατακτούν την κορυφή! Για να καταλάβετε πόσο εντυπωσιακά ήταν, θα σας πούμε κάποια γεγονότα. Κατά τη διάρκεια του 2017, οι οπαδοί της Λέγκια χρησιμοποίησαν 56.000 κάρτες (9.400 μόνο για το Γκντανσκ), υλικό 15.299 τετραγωνικών μέτρων για τα κορεό τους, 4.720 καπνογόνα, 1697 σπρέι για το choreo εναντίον της Górnik Zabrze. Είχαν pyroshows σε 17 παιχνίδια και συνολικά 11 κορεό.

Η ομάδα χρεώθηκε με πρόστιμο ύψους 35.000 ευρώ για το κορεό με εθνικιστικό περιεχόμενο (ανεπίσημα) και οι οπαδοί συνέλεξαν 91.000 ευρώ για να το πληρώσουν, αλλά ο σύλλογος δεν δέχτηκε τα χρήματά τους και έτσι εκείνοι τα έδωσαν στους επιζώντες που αγωνίστηκαν στην εξέγερση της Βαρσοβίας.

Πέρα από τα συνθήματα και τα κορεό υπήρχαν πανό τα οποία έφεραν το μήνυμα: F**k UEFA. Επιπλέον υποστηρίζουν την ομάδα μπάσκετ (το μπάσκετ δεν είναι τόσο δημοφιλές στην Πολωνία), έκαναν πολλές φιλανθρωπικές ενέργειες για τους βετεράνους και τα παιδιά του πολέμου. Οι Ultras δεν είναι μόνο στο πλαίσιο του γηπέδου».

*Οι περιγραφές που συνοδεύουν τη λίστα, είναι αυτές που έδωσαν οι ίδιοι οι Ultras World.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ