Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0: Στη Λεωφόρο διοικεί ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0: Στη Λεωφόρο διοικεί ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ντέρμπι τον Ολυμπιακό με 1-0, χάρη σε γκολ του Βιγιαφάνιες στο 56' και τις εντυπωσιακές αποκρούσεις του Βλαχοδήμου στο φινάλε

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό με 1-0 στο ντέρμπι της Λεωφόρου, με τους «πράσινους» να πετυχαίνουν μια πολύ σημαντική νίκη. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Βιγιαφάνιες στο 56′.

Μεγάλο παιχνίδι για το «τριφύλλι» από τον Λουντ (είχε την ασίστ στον Βιγιαφάνιες) και τον Βλαχοδήμο. Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έκανε τρεις εκπλητικές αποκρούσεις μετά το 75′, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του. Κακό ματς απ’ τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να μπαίνουν στο κλίμα στα δεκαπέντε τελευταία λεπτά.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έδειξε απ΄ τα πρώτα λεπτά του ματς, πως είχε την ένταση και το «νεύρο» που χρειάζονται τα ντέρμπι, σε αντίθεση με τους «ερυθρόλευκους». Οι «πράσινοι» βρήκαν τρόπους για ν’ απειλήσουν και είχαν επιλογές στο δημιουργικό σκέλος «σημαδεύοντας» τον Ομάρ ενώ ο Ολυμπιακός δεν είχε «απαντήσεις».

Απ’ τη μια πλευρά ο Ουζουνίδης είδε τα «βαριά» του χαρτιά να κάνουν τη διαφορά ενώ απ’ την άλλη ο Λεμονής δεν βρήκε λύσεις.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό και ήταν καλύτερος απ’ τον αντίπαλο του για 75 λεπτά, ενώ οι πρωταθλητές Ελλάδος «εμφανίστηκαν» στο γήπεδο μόνο στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά.

Με δεκαπέντε λεπτά όμως δεν είναι εύκολο να νικήσεις σ’ ένα ντέρμπι.

Καλύτερος ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του ματς στο πρώτο ημίχρονο, ήταν αυτός που έδωσε το τέμπο και απείλησε την εστία των πρωταθλητών. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο την κυκλοφορία από τα δύο άκρα και πίεσαν τους «ερυθρόλευκους».

Ο Παναθηναϊκός βρήκε «διάδρομο» απ’ τα αριστερά και η αλήθεια είναι πως Λουντ και Χίλιεμαρκ προκάλεσαν προβλήματα στους πρωταθλητές. Δεν είναι τυχαίο πως ο Ελαμπντελαουί είχε «θέματα» καθώς δεν τον βοηθούσε ο Πάρντο, ενώ θα πρέπει επίσης να επισημανθεί πως οι γηπεδούχοι βρήκαν φάσεις και από κόρνερ.

Ζήτησε πέναλτι ο ΠΑΟ

Οι «πράσινοι» τέλειωσαν το ημίχρονο έχοντας πέντε τελικές, απειλώντας μάλιστα και στο 45’, με τον Προτό να αποκρούει το δυνατό σουτ του Λουντ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι στο 14’.

Η μπάλα βρήκε το χέρι του Ανδρούτσου, μετά από πάσα του Βιγιαφάνιες, με τον Παπαπέτρου ν’ αφήνει το ματς να συνεχιστεί. Ο διαιτητής θεώρησε πως ο μέσος του Ολυμπιακού ήταν πολύ κοντά στον αντίπαλο του κι ότι δεν είχε πρόθεση να παίξει με το χέρι.

Μόνο Φορτούνης, εκτός ματς ο Οφόε

Απ’ την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός δεν είχε καλά «πατήματα» και δεν μπόρεσε να βρει τις κόντρα επιθέσεις για να πιάσει ανοργάνωτη την «πράσινη» άμυνα. Ο Φορτούνης προσπάθησε να βγάλει μπροστά την ομάδα του, αλλά δεν είχε βοήθειες κι αυτό επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό την εικόνα των πρωταθλητών.

Με τον Οφόε εκτός παιχνιδιού ήταν εμφανές πως ο Έλληνας μέσος έπρεπε να πάρει «πάνω» του όλο το δημιουργικό κομμάτι για τον Ολυμπιακό. Αυτό είδαν και οι «πράσινοι» μ’ αποτέλεσμα να εστιάσουν στην εξουδετέρωση του διεθνούς άσου των Πειραιωτών.

Αναμφίβολα το στατιστικό στοιχείο που φανερώνει τα προβλήματα των «ερυθρόλευκων» στη δημιουργία, είναι πως ο Ολυμπιακός δεν είχε τελική προσπάθεια στην εστία του Βλαχοδήμου.

Η ουσία είναι πως ο Λεμονής περίμενε πολλά απ’ τον Οφόε και η απογοητευτική εμφάνιση του Βέλγου, «βραχυκύκλωσε» τη μεσαία γραμμή των «ερυθρόλευκων». Ήταν εμφανές πως ο Φορτούνης δεν μπορούσε να τα κάνει όλα μόνος.

Το «χτύπημα» Λουντ – Βιγιαφάνιες

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει το γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και πιο συγκεκριμένα στο 56′, με σκόρερ τον Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός ήταν αυτός που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ σε κενή εστία, αλλά ο Λουντ είχε κάνει όλη τη δουλειά με την εξαιρετική σέντρα στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Ανέβηκε με Ανσαριφάρντ ο Ολυμπιακός

Ο Λεμονής αποφάσισε να περάσει στο ματς τον Ανσαριφάρντ (74′), για να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Ήταν μια επιλογή που δικαίωσε τον προπονητή των «ερυθρόλευκων», καθώς ο διεθνής επιθετικός έδωσε κίνηση στην επίθεση των πρωταθλητών. Ο Ανσαριφάρντ είχε μάλιστα δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά ο Βλαχοδήμος του είπε όχι.

Ζήτησαν πέναλτι οι «ερυθρόλευκοι»

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέναλτι ζήτησε και ο Ολυμπιακός, στη μονομαχία του Καρσελά με τον Χουλτ στο 81′. Ο εξτρέμ των Πειραιωτών έπεσε στην περιοχή και οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν πέναλτι για σπρώξιμο του αμυντικού των «πράσινων». Και σ’ αυτή τη φάση όμως ο Παπαπέτρου δεν έδειξε την άσπρη βούλα.

Σούπερ στο τέλος ο Βλαχοδήμος

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού δεν είχε…δουλειά για 75 λεπτά, αλλά χρειάστηκε να κάνει τρεις εξαιρετικές στο τελευταίο 15λεπτο. Οι δύο σε φάσεις του Ανσαριφάρντ και η μία σε προσπάθεια του Εμενίκε στο τελευταίο λεπτό. Αναμφίβολα ο Βλαχοδήμος έχει μεγάλη συνεισφορά στη νίκη του Παναθηναϊκού.

Το κλειδί: Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την καλή εικόνα που είχε στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς και βρήκε παιχνίδι από τα δύο άκρα. Απ’ τη στιγμή που ο Λουντ κατάφερε να προκαλέσει «ρήγμα» στην πλευρά του Ομάρ, όλα έγιναν πιο εύκολα για τους «πράσινους».

10άρι: Ο Λουντ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά ο παίκτης που παίρνει το «αγαλματάκι» είναι ο Βλαχοδήμος. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετικός στο φινάλε του αγώνα και κράτησε ανέπαφη την εστία της ομάδας του.

Στον πάγκο: Ο Οφόε έκανε το χειρότερο του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του, έβγαλε εκνευρισμό και σωστά ο Λεμονής τον αντικατέστησε. Ίσως θα έπρεπε να τον είχε βγάλει και νωρίτερα.

Γιατί κόουτς; Το ερώτημα που καλείται ν’ απαντήσει ο Τάκης Λεμονής είναι για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός «μπήκε» στο ματς μετά από 75 λεπτά. Γιατί η αλήθεια είναι πως μέχρι τότε οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκτός αγώνα και δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί.

Διαιτητής: Ο Παπαπέτρου δεν έδωσε πέναλτι σε καμιά απ’ τις δύο φάσεις που ζήτησαν «πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι». Έδειξε απ’ την αρχή πως δεν ήθελε να «φορτώσει» τους παίκτες με κάρτες.

Γήπεδο: Λεωφόρος

Διαιτητής: Παπαπέτρου

Βοηθοί: Τουμπακάρης, Κούλα Χασάν

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης) Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουρμπέλης, Σιλά, Βιγιαφάνιες (83’ Καμπέσας), Λουντ, Χίλιεμαρκ(87’ Κουτρουμπής), Μόλινς (69’ Μουνιέ).

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής) Προτό, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Ένγκελς, Κούτρης, Ρομαό, Οφόε (77’ Ζιλέ), Φορτούνης, Πάρντο (74’ Ανσαριφάρντ), Ανδρούτσος (65’ Καρσελά), Εμενίκε.

Γκολ: 56’ Βιγιαφάνιες

Κίτρινες: 58’ Σιλά – 45’ Κούτρης, 75’ Οφόε

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ