Ήρθε «καμπάνα» στους οκτώ της Αμπερντίν λόγω κορωνοϊού

Ήρθε «καμπάνα» στους οκτώ της Αμπερντίν λόγω κορωνοϊού

Ακριβά θα πληρώσουν οι οκτώ ποδοσφαιριστές της ομάδας την παραβίαση του πρωτοκόλλου του συλλόγου για τον κορωνοϊό.

Με αυστηρή επίπληξη και βαρύ πρόστιμο τιμώρησε η διοίκηση της Αμπερντίν τους οκτώ ποδοσφαιριστές της ομάδας που παραβίασαν την περασμένη εβδομάδα τα πρωτόκολλα του συλλόγου και τις κυβερνητικές οδηγίες για τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να αναβληθούν δύο αγώνες των «Ντονς» για το πρωτάθλημα. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα (14/8) η διοίκηση της Αμπερντίν, ύστερα από την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας του συλλόγου για τις ενέργειες των οκτώ παικτών.

Ο πρόεδρος της Αμπερντίν, Ντέιβ Κόρμακ, δήλωσε μεταξύ άλλων για το θέμα: «Αυτοί οι παίκτες έκαναν ένα τεράστιο λάθος. Όχι μόνο πήγαν ενάντια στις κυβερνητικές οδηγίες, αλλά επίσης παραβίασαν τις δικές μας διαδικασίες για τον COVID-19, τις οποίες έθεσε ο σύλλογος σε όλους τους παίκτες και το προσωπικό. Απογοήτευσαν τους εαυτούς τους και το σύλλογο. Λυπούνται πραγματικά και έχουν ζητήσει συγγνώμη από την επικεφαλής της κυβέρνησης, τις υγειονομικές και ποδοσφαιρικές αρχές, τους φιλάθλους, τον προπονητή, την υπόλοιπη ομάδα, το επιτελείο μας και το διοικητικό συμβούλιο και την ευρύτερη κοινότητα

. Ως αποτέλεσμα της έρευνάς μας, σε αυτούς τους παίκτες έχει γίνει αυστηρή επίπληξη και έχει επιβληθεί βαρύ πρόστιμο. Βάσει συμβολαίου, οι λεπτομέρειες πρέπει να παραμείνουν εμπιστευτικές ανάμεσα στο σύλλογο και κάθε παίκτη, αλλά, να είστε σίγουροι, τα πρόστιμα είναι σύμφωνα με τη σοβαρότητα των συνεπειών των πράξεών τους. Οι πράξεις τους ήταν αδικαιολόγητες, αλλά η έρευνα ολοκληρώθηκε, ζήτησαν συγγνώμη, τιμωρήθηκαν από το σύλλογο και υφίστανται την ταπείνωση που πάει με το να κάνεις ένα λάθος στη δημόσια ζωή».

Σύμφωνα με τον Κόρμακ, ο σύλλογος επέλεξε να δωρίσει τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τα πρόστιμα στο σύστημα υγείας της περιοχής του Αμπερντίν. Υπενθυμίζεται ότι η ποδοσφαιρική λίγκα της Σκωτίας έχει αναβάλει τρεις αγώνες πρωταθλήματος, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στο Αμπερντίν, αλλά και την παραβίαση των κυβερνητικών οδηγιών περί δημόσιας υγείας και τα ποδοσφαιρικά πρωτόκολλα από τον Βέλγο αμυντικό της Σέλτικ, Μπολί Μπολινγκολί-Μπομπό. Αυτοί είναι οι αγώνες Αμπερντίν-Χάμιλτον (12/8), Σεντ Μίρεν-Σέλτικ και Σέλτικ-Αμπερντίν (15/8).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ