Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 0-2 (vids)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 0-2 (vids)

Η Μπαρτσελόνα «άλωσε» (2-0) το «Σαν Μαμές» με μπροστάρη τον συνήθη ύποπτο Λιονέλ Μέσι και κερασάκι στην τούρτα από τον Παουλίνιο.

Αν έχεις τύχη διάβαινε λέει η παροιμία και μπορεί η Μπαρτσελόνα σήμερα στην δυνατή έδρας της Μπιλμπάο να μην είχε την τύχη με το μέρος της (δύο δοκάρια) αλλά είχε… Λιονέλ Μέσι, οπότε τι να την κάνει;

Στο 39ο λεπτό της αναμέτρησης ο Αργεντινός σούπερ σταρ βρήκε τον τρόπο κι έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, «γράφοντας» με ένα χαμηλό σουτ σε τετ-α-τετ με τον κίπερ της Μπιλμπάο,Κέπα Αριθαμπαλάγα,το 1-0 για να έρθει και το γκολ του Παουλίνιο στην εκπνοή του αγώνα σαν το… κερασάκι στην «μπλαουγκράνα» τούρτα!

Σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό, εκατέρωθεν ευκαιρίες, και έντονα φορτισμένο κλίμα για τον τεχνικό της Μπαρτσελόνα ο οποίος βρέθηκε απέναντι στην πρώην του ομάδα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ, με τον Άριτς Αντούριθ να κινείται εντυπωσιακά μέσα στην περιοχή των «μπλαουγκράνα» και με σουτ ακριβείας προς την εστία να βρίσκει απέναντί του τον Τερ Στέγκεν που ήταν παρών και με μια εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε αλώβητη την εστία του στο 18′.

Στη συνέχεια ανέλαβε ο Λιονέλ Μέσι ο οποίος τέσσερα λεπτά αργότερα «ισοφάρισε» τις ευκαιρίες με το δυνατό του σουτ να σταματά στο δεξί δοκάρι!

Στο 39ο λεπτό, όμως, βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0 για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου, ο Παουλίνιο με έναν κεραυνό βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αριθαμπαλάγα αποτυγχάνοντας έτσι να διπλασιάσει τα τέρματα των Καταλανών.

Πολύ καλή ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα είχε η Μπιλμπάο στην επανάληψη όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο  Ραούλ Γκαρσία πήδηξε ψηλότερα από τους αμυντικούς της Μπαρτσελόνα αλλά η κεφαλιά του βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε μόλις άουτ.

Έτσι, το 1-0 υπέρ των «μπλαουγκράνα» θα παραμείνει μέχρι και τις καθυστερήσεις, έως ότου ο Παουλίνιο βρεθεί στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή, για να «γράψει» το τελικό 2-0!

Νίκη που τους επιτρέπει να απολαμβάνουν ακόμα μια αγωνιστική την… μοναξιά της κορυφής της La Liga.

.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ