Μουντιάλ 2022 : Μετατέθηκαν τα προκριματικά των γκρουπ Αφρικής για τον Ιούνιο 2021

Μουντιάλ 2022 : Μετατέθηκαν τα προκριματικά των γκρουπ Αφρικής για τον Ιούνιο 2021

Το ξεκίνημα των προκριματικών γκρουπ Αφρικής για το Μουντιάλ 2022 μετατέθηκε για τον Ιούνιο του 2021 και θα ολοκληρωθούν σε διάστημα 5 μηνών, σύμφωνα με έγγραφο της της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας της Μαύρης Ηπείρου, που επικαλείται το Reuters.

Οι προκριματικοί ήταν προγραμματισμένο να εκκινήσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο, αλλά ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού έχει επιφέρει αλλαγές στο αφρικανικό καλεντάρι των διεθνών αναμετρήσεων.

Η ήπειρος εξακολουθεί να πλήττεται σκληρά από τον Covid-19, με λίγες μόνο εγχώριες διοργανώσεις, όπως της Νότιας Αφρικής, της Αιγύπτου, της Τυνησίας και του Μαρόκου να διεξάγονται κανονικά.

Οι αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα διεξαχθούν τώρα σε τέσσερα παράθυρα το επόμενο έτος, με δύο αγώνες στο καθένα. Οι αναμετρήσεις των ομίλων θα γίνουν από τις 31 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου και θα συνεχιστούν με τα «παράθυρα» της FIFA από τις 30 Αυγούστου-7 Σεπτεμβρίου και 4-12 Οκτωβρίου.

Οι 10 νικητές των γκρουπ θα προχωρήσουν στη συνέχεια σε έναν γύρο play off, όπου οι νικητές θα κερδίσουν μια θέση στην τελική φάση της διοργάνωσης του Κατάρ. Αυτοί οι αγώνες θα διεξαχθούν μεταξύ 8 και 16 Νοεμβρίου.

Το εφετινό «παράθυρο» του Οκτωβρίου θα παραμείνει ανοικτό για τις εθνικές ομάδες για να δώσουν φιλικούς αγώνες, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ