Άρσεναλ – Λίβερπουλ 1-1 κ.α. 5-4 πεν.

Άρσεναλ – Λίβερπουλ 1-1 κ.α. 5-4 πεν.

Μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας (Ομπαμεγιάνγκ 12'/ Μιναμίνο 73'), η 'Αρσεναλ ήταν πιο εύστοχη στη διαδικασία των πέναλτι και με σκορ 5-4 κατέκτησε το Community Shield απέναντι στη Λίβερπουλ. Στον πάγκο έμεινε ο Κώστας Τσιμίκας για τους «reds».

Στην Άρσεναλ κατέληξε η τελευταία κούπα της περασμένης σεζόν, στην Άρσεναλ πήγε και η πρώτη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Οι Λονδρέζοι με μεγάλο πρωταγωνιστή για ακόμη μία φορά τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, επικράτησαν με 5-4 στα πέναλτι της Λίβερπουλ (1-1 η κανονική διάρκεια) και κατέκτησαν το Community Shield. Από τον πάγκο παρακολούθησε το παιχνίδι ο Κώστας Τσιμίκας που δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιούγκεν Κλοπ ενώ εκτός αποστολής για τους νικητές ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Η Λίβερπουλ ήταν πιο δραστήρια στα πρώτα λεπτά του ματς αλλά η Άρσεναλ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Με ποιόν άλλον; Με τον συνήθη ύποπτο στο Γουέμπλεϊ, Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Στο 12′ ο Γκαμπονέζος έπιασε ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των πρωταθλητών, σκοράροντας παράλληλα το πέμπτο του γκολ στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Ο Άλισον στο 18′ κράτησε το 1-0 με επέμβαση σε προσπάθεια του Ενκετιά ο οποίος απείλησε ξανά 11 λεπτά μετά αλλά το σουτ του έφυγε έξω. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου, η Λίβερπουλ προσπάθησε να ισοφαρίσει αλλά Μανέ και Φαν Ντάικ δεν τα κατάφεραν.

Στο δεύτερο μέρος οι καλές στιγμές ήταν ακόμη πιο λίγες με τον Άλισον να κρατά ξανά όρθια την ομάδα του όταν στο 69΄είπε όχι σε σουτ του Σακά και τέσσερα λεπτά μετά ήρθε το 1-1. Ο Μιναμίνο εκμεταλλεύτηκε μια καραμπόλα και με ωραίο τελείωμα έγραψε το 1-1 για την ομάδα του Κλοπ. Μανέ και Γουίλοκ είχαν από μια ευκαιρία για κάθε ομάδα μέχρι το φινάλε αλλά το σκορ δεν άλλαξε και το παιχνίδι κρίθηκε στα πέναλτι.

Εκεί πιο τυχερή ήταν η Άρσεναλ, αφού και οι πέντε δικοί της παίκτες ήταν εύστοχοι ενώ για τη Λίβερπουλ ο Μπρούστερ σημάδεψε δοκάρι με τους «reds» να χάνουν την κούπα για δεύτερη σερί φορά στα πέναλτι, αφού πέρσι ήταν η Σίτι αυτή που τους είχε κερδίσει με τον ίδιο τρόπο. Όσο για την Άρσεναλ, αυτό ήταν το 16ο της τρόπαιο στη διοργάνωση και φυσικά το δεύτερο στην προπονητική καριέρα του Μικέλ Αρτέτα.

Η διαδικασία των πέναλτι:
Σαλάχ  0-1
Νέλσον  1-1
Φαμπίνιο   1-2
Μέιτλαντ-Νάιλς   2-2
Μπρούστερ   2-2 (δoκάρι)
Σοάρες    3-2
Μιναμίνο   3-3
Νταβίντ Λουίζ  4-3
Τζόουνς  4-4
Ομπαμεγιάνγκ   5-4

Αρσεναλ: Μαρτίνεθ, Μπεγερίν (58’ Σέντρικ Σοάρες), Λουίζ, Χόλντινγκ, Τίρνεϊ (83’ Κολάσινατς), Μέιτλαντ Νάιλς, Τζάκα, Ελνένι, Σακά (82’ Νέλσον), Ενκετιά, Ομπαμεγιάνγκ

Λίβερπουλ: Άλισον, Ουίλιαμς (59’ Κεϊτά), Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Μίλνερ (59’ Μιναμίνο), Βαϊνάλντουμ (90+2’ Μπρούστερ), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (83’ Τζόουνς)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ