Τι εννοούσε ο Ουζουνίδης με το «ίσως τώρα να μη μιλούσαμε»

Τι εννοούσε ο Ουζουνίδης με το «ίσως τώρα να μη μιλούσαμε»

Το «to10.gr» ρίχνει φως πίσω από τα λεγόμενα του Μαρίνου Ουζουνίδη και αποκαλύπτει γιατί… σώθηκε ο Παναθηναϊκός τις τελευταίες εβδομάδες ελέω Βλαχοδήμου

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είπε πολλά σημαντικά πράγματα μετά τη λήξη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και ορισμένα απ’ αυτά είναι σχεδόν… σοκαριστικά, αν αναλογιστούμε τι κρύβουν από πίσω και πόσα προβλήματα αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός στην καθημερινότητά του.

«Εσείς απέξω ακούτε και διαβάζετε, εμείς τα ζούμε από μέσα. Δεν γίνεται να μην φύγουν κάποιοι παίκτες. Αν δεν έφευγε ο Βλαχοδήμος ίσως αυτή την στιγμή να μη μιλούσαμε», ήταν η απάντηση του Ουζουνίδη όταν ρωτήθηκε για τον τερματοφύλακα της ομάδας. Τι εννοούσε, όμως, ο Έλληνας προπονητής με αυτή τη φράση;

Τι σημαίνει «ίσως αυτή τη στιγμή να μη μιλούσαμε»;. Το «to10.gr» προσπαθεί να ρίξει φως και να δει πίσω από τις λέξεις του Έλληνα προπονητή. Αρχικά να πούμε πως ο Παναθηναϊκός πήρε όλα τα χρήματα από τη μεταγραφή του Βλαχοδήμου μπροστά. Έπεισε την Μπενφίκα να κάνει κάτι εντελώς ασυνήθιστο όσον αφορά τις μεταγραφές, αφού στη συντριπτική πλειοψηφία των μεταγραφών σε όλη την Ευρώπη τα χρήματα δίνονται με δόσεις και σε βάθος χρόνου. Ωστόσο, οι «πράσινοι» πέτυχαν να κάνουν ένα deal που τους έφερε ζεστό χρήμα μέσα σε ένα πρωινό.

Αυτά τα χρήματα δόθηκαν σε υποχρεώσεις που δεν έχουν να κάνουν με δόσεις μισθών ή συμβολαίων, ούτε με χρήματα υπαλλήλων, αλλά με θέματα που «έκαιγαν» τους πράσινους και έπρεπε να είχαν ρυθμιστεί… χθες. Με αυτά τα χρήματα ο Παναθηναϊκός γλίτωσε από τον Ταυλαρίδη, όπως και από τον Τελάντερ και επί της ουσίας γλίτωσε από συνεχείς αφαιρέσεις βαθμών, που μπορεί να τον έφερναν ακόμα και στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Γι’ αυτό και ο Ουζουνίδης ανέφερε πως ίσως και να μην μπορούσαν να μιλήσουν, αν ο Βλαχοδήμος δεν είχε πουληθεί. Διότι με τα χρήματα απ’ τη μεταγραφή επί της ουσίας… επετράπη στον Παναθηναϊκό να αγωνιστεί στο ντέρμπι.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να… αναπνέουν όσο μπορούν μέρα με τη μέρα. Και να μην κοιτάζουν μακριά, αλλά πως θα φτάσουν μέχρι το επόμενο παιχνίδι. Είναι δεδομένο πως κάθε παίκτης βρίσκεται πλέον στην «transfer list» του συλλόγου και μάλιστα ήταν πολλοί εκείνοι που χάρηκαν για τη χθεσινή νίκη και την εμφάνιση κάποιων παικτών, αφού στη Λεωφόρο βρίσκονταν αρκετοί σκάουτερς ξένων συλλόγων.

Το ξέσπασμα των παικτών

Και κάτι τελευταίο, πολύ σημαντικό, που επίσης δείχνει την πίεση που υπάρχει εντός των τειχών του Παναθηναϊκού. Οι πανηγυρισμοί και τα ξεσπάσματα των παικτών του Παναθηναϊκού σχεδόν σε κάθε γκολ, είτε πρόκειται για τη Λάρισα, είτε πρόκειται για τον Ολυμπιακό (μπήκε όλος ο πάγκος μέσα στο γκολ του Βιγιαφάνιες), αποδεικνύουν πρώτον το δέσιμο που υπάρχει στην ομάδα και δεύτερον πως όλοι ζουν το τώρα. Το σήμερα. Γνωρίζοντας πως αν… υπάρξει αύριο, θα είναι δύσκολο.

Οι παίκτες είναι… ορκισμένοι να παλέψουν για τον Παναθηναϊκό μέχρι την τελευταία μέρα που θα βρίσκονται σε αυτόν, ο Ουζουνίδης, με τα καλά του και τα άσχημά του, έχει σωστά σχεδόν… «θεοποιηθεί» από τον κόσμο, αφού παραμένει και παλεύει με Θεούς και δαίμονες και η μεταξύ τους σχέση που υπάρχει είναι κάτι που στον Παναθηναϊκό είχαν να το ζήσουν χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ