Η συμφωνία ρεκόρ του Νεϊμάρ με την Puma και τα συμβόλαια ζωής των Μέσι και Ρονάλντο (pics)

Η συμφωνία ρεκόρ του Νεϊμάρ με την Puma και τα συμβόλαια ζωής των Μέσι και Ρονάλντο (pics)

Ο Νεϊμάρ «έσπασε» το συμβόλαιο με τη NIKE υπογράφοντας με ποσό ρεκόρ στην Puma, ο Μέσι με τον Ρονάλντο έχουν συμβόλαια ζωής, ενώ ο Μπαλοτέλι κατέχει την 5η θέση στη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών από εταιρία ένδυσης.

Έπειτα από 15 χρόνια στη NIKE, ο Νεϊμάρ αποφάσισε να σπάσει το συμβόλαιο του με την εταιρία, υπογράφοντας στην Puma. Ο Βραζιλιάνος ήταν μέλος της NIKE από τα 13 του έτη, ωστόσο το συμβόλαιο «μαμούθ» της Puma τον έκανε να αλλάξει στέγη και να «μετακομίσει» στη γερμανική εταιρία.

1ος Νεϊμάρ

Ο πλέον 28χρονος έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής μέσω εταιρίας ένδυσης. Στην Puma ο Νεϊμάρ θα λαμβάνει 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, κάνοντας άλμα δύο θέσεων στη λίστα, καθώς άφησε πίσω του τα δύο μεγαθήρια, Μέσι και Ρονάλντο.

2ος Λιονέλ Μέσι

Οι δύο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές των τελευταίων 15 ετών βλέπουν πλέον την πλάτη του Βραζιλιάνου. Ο Μέσι έπεσε στη δεύτερη θέση, με τον Αργεντινό να εισπράττει 20 εκατομμύρια τον χρόνο από την επίσης γερμανική Adidas.

3ος Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο από την άλλη έμεινε στην τρίτη θέση, κερδίζοντας από την αμερικάνικη NIKE 16 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Η «πιάτσα» υποστηρίζει πως ένας από τους λόγους που αποχώρησε από την NIKE ο Νεϊμάρ, ήταν η πρωτιά του Ρονάλντο στην «ομάδα» της εταιρίας, καθώς ο Βραζιλιάνος ήταν πάντοτε δεύτερος πίσω από την πλάτη του Πορτογάλου, τόσο σε διαφημίσεις, όσο και σε εισπράξεις…

Αμφότεροι ωστόσο κατέχουν τα μοναδικά συμβόλαια ζωής στο ποδόσφαιρο. Τόσο ο Λιονέλ Μέσι, όσο και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν εξασφαλισμένα συμβόλαια για το υπόλοιπο της ζωής τους με τις εταιρίες και όχι απλώς μόνο για την ποδοσφαιρική τους καριέρα. Μάλιστα έχουν ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με τις εταιρίες τους για κάποια πιθανή ειδική κολεξιόν, παρόμοια με αυτήν του Μάικλ Τζόρνταν.

4ος Κιλιάν Εμπαπέ

Στην τέταρτη θέση ο Κίλιαν Εμπαπέ. Ο 21χρονος υπέγραψε το 2016 συμβόλαιο με τη NIKE, ενώ το 2018 έβαλε την πένα και ανανέωσε για δέκα χρόνια, στα οποία θα λαμβάνει 15 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ο Γάλλος θεωρείται το επόμενο κεντρικό πρόσωπο της εταιρίας, καθώς ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται στα τελευταία του χρόνια στο ποδόσφαιρο…

5ος Μάριο Μπαλοτέλι

Η μεγαλύτερη έκπληξη της λίστας είναι φυσικά ο Μάριο Μπαλοτέλι! Ο Ιταλός επιθετικός στρογγυλοκάθεται στην πέμπτη θέση, κερδίζοντας 6 εκατομμύρια τον χρόνο. Ο «τρελο-Μάριο» είχε υπογράψει το 2014 συμβόλαιο 10 ετών με την Puma. Ο 30χρονος αγωνίζεται πλέον με την Μπρέσια στη Serie B, με τη γερμανική εταιρία να το «φυσάει» και να μην κρυώνει…

6ος Γκάρεθ Μπέιλ

Έκτος στη λίστα ο Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Ουαλός αντιπροσωπεύει την Adidas η οποία τον ανταμείβει με 5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Η καριέρα του Μπέιλ ακολουθεί μια καθοδική πορεία τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο ίσως η επιστροφή του στην Τότεναμ να σημαίνει και ένα νέο ξεκίνημα…

7ος Αντουάν Γκριεζμάν

Ακόμη ένας αθλητής της Puma, με τον Αντουάν Γκριεζμάν να βρίσκεται στην έβδομη θέση. Ο Γάλλος φοράει τα ρούχα της εταιρίας από το ξεκίνημα της καριέρας του, ενώ το 2015 ανανέωσε για δέκα χρόνια, υπογράφοντας συμβόλαιο με αποδοχές 4 εκατομμυρίων ευρώ τη χρονιά.

8ος Πολ Πογκμπά

Μέχρι και πριν από τη μεταγραφή του Μπέιλ στην Τότεναμ, ο Πογκμπά ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Premier League που είχε θέση στην πρώτη οκτάδα της λίστας. Ο παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει συμβόλαιο με την Adidas, η οποία του προσφέρει 3,5 εκατομμύρια ετησίως, το οποίο λήγει το 2024,δίνοντας του και την όγδοη θέση στη σχετική κατηγορία… Φήμες αναφέρουν πάντως πως η NIKE ήδη τον «λιγουρεύεται».

9ος Μάρκο Βεράτι

Ένατος ο Μάρκο Βεράτι. Ακόμη ένας «Παριζιάνος» που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα μαζί με τον Νεϊμάρ και τον Εμπαπέ. Ο Ιταλός άφησε την Puma πριν από έναν χρόνο και πήγε στη NIKE η οποία του προσφέρει σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

 

10ς Μοχάμεντ Σαλάχ

Την δεκάδα κλείνει ο Μο Σαλάχ. Ο «Φαραώ» της Λίβερπουλ κερδίζει «μόλις» 2,5 εκατομμύρια τον χρόνο από την Adidas, αφού τα έσοδα που φέρνει στη γερμανική εταιρία δεν συνάδουν με το ποσό που λαμβάνει, εάν το συγκρίνουμε με άλλους ποδοσφαιριστές. Οι δύο πλευρές πάντως φέρονται να έχουν ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για μια αύξηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ