Μια ενδεκάδα για όλα τα γούστα… και χωρίς κόστος! (pics)

Μια ενδεκάδα για όλα τα γούστα… και χωρίς κόστος! (pics)

Από τον Έντισον Καβάνι και τον Μάριο Γκέτσε, στον Μπένιατ που έχει ακουστεί για τον Παναθηναϊκό. Αυτοί είναι οι κορυφαίοι έντεκα ποδοσφαιριστές που παραμένουν ελεύθεροι και χωρίς «στέγη» στη μεταγραφική αγορά.

Η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της, καθώς έχουν απομείνει σχεδόν δύο εβδομάδες για το κλείσιμο της. Οι περισσότερες ομάδες έχουν τακτοποιήσει τα ρόστερ τους, ωστόσο υπάρχουν πολλές που ακόμα ψάχνονται να καλύψουν μερικές τρύπες με κάποιους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές.

Ο κορωνοϊός έχει φέρει πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα στους συλλόγους, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τρόπους να κινηθούν με ένα χαμηλότερο κόστος. Γίνεται όμως να αποκτηθεί κάποιος έμπειρος παίκτης χωρίς να δαπανηθούν πολλά χρήματα; Κι όμως γίνεται!

Έντισον Καβάνι

Το πιο δυνατό όνομα της λίστας, χωρίς καμία αμφιβολία. Ο Ουρουγουανός έμεινε ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν, τερματίζοντας στην κορυφή της λίστας των πρώτων σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Μυρίζει το γκολ από χιλιόμετρα, κάτι που λείπει από πολλές ευρωπαϊκές ομάδες που βρίσκονται ακόμη και στην ελίτ. Τόσο η Ατλέτικο Μαδρίτης, όσο και η Μπενφίκα, έχουν ακουστεί πολύ έντονα για την περίπτωση του. Δεν γνωρίζουμε ωστόσο εάν μπορεί να επηρεαστεί η υπόθεση του στους «ροχιμπλάνκος», από την απόκτηση του Λουίς Σουάρες. Για τον 33χρονο φέρεται να ενδιαφέρεται και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που φαίνεται πως δεν έχει ολοκληρώσει το ρόστερ της…

Μάριο Γκέτσε

Διαβάζοντας ή ακούγοντας κανείς στο όνομα του Μάριο Γκέτσε, σκέφτεται απευθείας εκείνο το γκολ στον τελικό του Μουντιάλ κόντρα στην Αργεντινή. Ο Γερμανός άσος έμεινε ελεύθερος από την Ντόρτμουντ τον περασμένο Ιούνιο και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Μια καριέρα που ποτέ δεν έπιασε τα στάνταρ που μπορούσε, καθώς οι πολλοί τραυματισμοί αλλά και ένα σοβαρό θέμα υγείας που πέρασε τον άφησαν αρκετά πίσω με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες. Το όνομα και η εμπειρία του όμως μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα σε αρκετές ομάδες, που έχουν έλλειψη σε τέτοιες προσωπικότητες, ενώ ούτε η ηλικία του (28) θα είναι πρόβλημα.

Ντάνιελ Στάριτζ

Με δύο Champions League στη συλλογή του, σίγουρα δεν θεωρείται άσχημη η καριέρα του. Ο Ντάνιελ Στάριτς ήταν ένας από τους πιο fun to watch ποδοσφαιριστές της Premier League πριν έρθουν οι πολλού συνεχόμενοι τραυματισμού, που του στέρησαν ουσιαστικά να συνεχίσει την τρομερή του σεζόν με τη Λίβερπουλ το 2014. Μαζί με τον Λουίς Σουάρες και τον Φιλίπε Κουτίνιο είχαν φτιάξει μια τριάδα «φωτιά», ενώ έχει καταφέρει να κατακτήσει το Champions League το 2012 με την Τσέλσι και το 2019 με τους «κόκκινους». Στα 31 του πλέον, βρίσκεται χωρίς ποδοσφαιρική στέγη, καθώς το συμβόλαιο του με την Τράνζοσπορ λύθηκε πρόωρα λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε… με τον τζόγο…

Μπένιατ Ετσεμπαρία

Ένας από τους στόχους του Παναθηναϊκού για τον χώρο του άξονα. Ένας από τους πιο ψημένους ποδοσφαιριστές της La Liga στη σύγχρονη εποχή, έχοντας καταγράψει 251 συμμετοχές στην κατηγορία. Ο 33χρονος έμεινε ελεύθερος από την Μπιλμπάο στην οποία ήταν μια από τις «σημαίες» της ομάδας για πολλά χρόνια. Ξηρασία από προτάσεις φυσικά και δεν υπάρχει, καθώς δεν είναι λίγες οι ομάδες που του έχουν κάνει πρόταση συμβολαίου, ωστόσο ο ίδιος σκέφτεται κάτι το διαφορετικό, θέλοντας να δοκιμάσει τις δυνατότητες του και εκτός συνόρων.

Χοσέ Καγιεχόν

Ένας ακόμη Ισπανός με πολλές παραστάσεις. Ο Χοσέ Καγιεχόν έμεινε ελεύθερος από τη Νάπολι, έπειτα από 349 συμμετοχές, 82 γκολ και 79 ασίστ. Ο 33χρονος έχει δηλώσει πως θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του, με τη Γρανάδα να είναι η ομάδα που «παίζει» πιο δυνατά από κάθε άλλη, ενώ η αναμέτρηση της με την Μάλμε για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League ίσως πείσει εν τέλει τον ποδοσφαιριστή να υπογράψει στην ομάδα.

Σαμίρ Νασρί

Έχει φάει με το «κουτάλι» τα ευρωπαϊκά γήπεδα και κυρίως τα αγγλικά. Κατέχει μερικές απίστευτες σεζόν με Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι, ενώ με τους «πολίτες» κατέκτησε και δύο φορές την Premier League. Η καριέρα του ωστόσο βρίσκεται σε καθοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, καθώς έμεινε ελεύθερος από την Άντερλεχτ στην οποία αγωνίστηκε μόλις επτά φορές. Η εμπειρία του πάντως μπορεί να φανεί σημαντική για πολλές ομάδες…

Ναθάνιελ Κλάιν

Η τελευταία φορά που αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι, ήταν το 2019, όταν είχε δοθεί δανεικός στην Μπόρνμουθ. Ο Κλάιν δεν κατάφερε να καταγράψει κάποια συμμετοχή την περασμένη σεζόν με τη Λίβερπουλ στην οποία ανήκε, με το συμβόλαιο του να έχει λήξει εδώ και δύο μήνες. Ο 29χρονος δεν έχει συμφωνήσει ακόμη κάπου ωστόσο αρκετές ομάδες από την Premier League έχουν δείξει ενδιαφέρον.

Γιόχαν Καμπάι

Στη Γαλλία αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομής της Λιλ, ωστόσο στην Αγγλία καθιερώθηκε στο υψηλό επίπεδο με τη Νιουκάστλ και την Κρίσταλ Πάλας. Το 2018 μετακόμισε στο αραβικό πρωτάθλημα για χάρη της Αλ Νασρ, πριν επιστρέψει ξανά στην πατρίδα του για τη Σεντ-Ετιέν. Στα 34 του έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος την επόμενη του ομάδα.

Εζεκιέλ Γκαράι

Η υπόθεση του Γκαράι με τη Βαλένθια ήταν μια από τις μεγαλύτερες «σαπουνόπερες» του ισπανικού ποδοσφαίρου. Ο Αργεντινός εν τέλει δεν ανανέωσε με τις «νυχτερίδες», στις οποίες βρισκόταν από το καλοκαίρι του 2016. Για τον 33χρονο φέρεται να ενδιαφέρεται η Βιγιαρεάλ, ενώ όπως υποστηρίζουν στην Ισπανία, η Βαλένθια θα προσπαθήσει για μια τελευταία φορά να συμφωνήσει στην ανανέωση.

Ντάνιελ Σβάαμπ

Ένας δυνατός και ψηλός κεντρικός αμυντικός. Έμεινε ελεύθερος από την ΠΣΒ Αϊντχόφεν έπειτα από τέσσερα χρόνια παρουσίας, καταγράφοντας 103 συμμετοχές. Ο Γερμανός διαθέτει πολλές παραστάσεις στην Bundesliga (μοιάζει και ο πιθανότερος του προορισμός), καθώς έχει αγωνιστεί συνολικά 192 εμφανίσεις με τις Φράιμπουργκ, Λεβερκούζεν και Στουτγκάρδη

Λούκα Ζιντάν

Ένα όνομα, μία ιστορία. Πρόκειται για τον δεύτερο γιο του «θρύλου» Ζινεντίν Ζιντάν. Ο 22χρονος αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα, με την Ρεάλ να τον αφήνει ελεύθερο και να μην του ανανεώνει το συμβόλαιο του… Οι ικανότητες του μπορεί να μην είναι ακόμα για αυτό το επίπεδο, ωστόσο μπορεί σίγουρα να αγωνιστεί σε μια ομάδα χαμηλότερου «βελινεκούς»… Φαίνεται πως το «κονέ» δεν ήταν και πολύ καλό για τον Λούκα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ