Πανιώνιος – ΑΕΚ 0-1

Πανιώνιος – ΑΕΚ 0-1

Η "Ένωση" επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του Πανιωνίου με 1-0, με τον Αραούχο να λυτρώνει τους "κιτρινόμαυρους" στο 81'

Η ΑΕΚ πέτυχε μεγάλη νίκη στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο, με τους «κιτρινόμαυρους» να επικρατούν με 1-0. Η «Ένωση» κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Αραούχο στο 81’, με τον Αργεντινό στράικερ να νικάει με ωραίο σουτ τον Κότνικ.

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, ο Αραούχο έκανε τη διαφορά στη Νέα Σμύρνη και ο λατινοαμερικάνος φορ οδήγησε την ομάδα του σε μια σπουδαία νίκη.

Στην ΑΕΚ πάντως αγωνιούν για τον τραυματισμό του Πέτρου Μάνταλου, καθώς ο διεθνής άσος των «κιτρινόμαυρων» χτύπησε στο γόνατο και αποχώρησε. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως όλοι περιμένουν τα νέα για την κατάσταση του αρχηγού της ΑΕΚ και όλοι φοβούνται ρήξη χιαστού.

Η πλατεία του Αραούχο

Ο παίκτης που κατάφερε να νικήσει τον εντυπωσιακό και χθες Κότνικ, ήταν ο Αραούχο με το ψύχραιμο πλασέ στο 81′. Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως ο επιθετικός της ΑΕΚ κινήθηκε σε «ρηχά νερά» στο ματς, αλλά έκανε τη διαφορά εννιά λεπτά πριν το φινάλε, δίνοντας μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Ο Αραούχο είχε πετύχει πολύ σημαντικό γκολ και στο περσινό πρωτάθλημα στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας ότι του «πάει» η Νέα Σμύρνη.

Ο Χιμένεθ επέλεξε τρεις στόπερ

Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του ματς στο πρώτο ημίχρονο, με τον Μανόλο Χιμένεθ να επιλέγει διάταξη με τρεις στόπερ για την ομάδα του. Ο Ισπανός αποφάσισε να ξεκινήσει το παιχνίδι με 3-5-2 και η συγκεκριμένη επιλογή του «βγήκε» ειδικά σε ότι αφορά το ανασταλτικό κομμάτι.

Ο Πανιώνιος δεν απείλησε στα πρώτα 45 λεπτά ενώ σε ότι αφορά τη μεσαία γραμμή, η «Ένωση» είχε την υπεροχή και επέβαλε το ρυθμό της.

Λιβάγια και Μάνταλος

Οι «κιτρινόμαυροι» στηρίχθηκαν στους Μάνταλο και Λιβάγια για το δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού και μάλιστα ο Κροάτης ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά. Ο Λιβάγια κινήθηκε πολύ εκτός περιοχής και πήρε πρωτοβουλίες αλλά δεν είχε βοήθειες από τον Αραούχο, ήταν εκτός αγώνα στα πρώτα 45 λεπτά.

Είναι αξιοσημείωτο πως σχεδόν όλες οι καλές ενέργειες της ΑΕΚ στο ματς ήταν από ενέργειες του Κροάτη επιθετικού.

Έδωσε χώρους ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος επέλεξε να δώσει χώρους στην «Ένωση», με τους «κυανέρυθρους» να ψάχνουν την κόντρα επίθεση για ν’ απειλήσουν τους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι πάντως δεν μπόρεσαν να κάνουν τη μεγάλη φάση στο πρώτο ημίχρονο, αν και θα πρέπει να σημειωθεί πως στάθηκαν και άτυχοι με τον τραυματισμό του Γεσίλ.

Η κίνηση του Γρηγορίου

Ο προπονητής του Πανιωνίου, Μιχάλης Γρηγορίου έκανε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου την κίνηση που βοήθησε την ομάδα του. Ο κόουτς των «κυανέρυθρων» πέρασε στον αγώνα τον Κάργα αντί του Λάμπρου, αλλάζοντας τη διάταξη.

Ο Πανιώνιος έπαιξε με τρεις στόπερ και ανέβασε αισθητά την απόδοση του, κλείνοντας τους «διαδρόμους» στα μετόπισθεν, τουλάχιστον μέχρι το 75′.  Παράλληλα η ομάδα της Νέας Σμύρνης έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα και δημιούργησε ευκαιρίες για να σκοράρει.

Η πίεση της ΑΕΚ στο φινάλε

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε δυσκολίες μέχρι το 75′, αλλά στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά οι «κιτρινόμαυροι» πίεσαν για να βρουν το γκολ. Ο γκολκίπερ του Πανιωνίου, Κότνικ ήταν εντυπωσιακός σ’ όλο το ματς, πραγματοποιώντας μέχρι το 80′ τέσσερις εξαιρετικές αποκρούσεις.

Ήταν όμως αδύνατον ν’ αντιδράσει στο σουτ του Αραούχο στο 81′ κι έτσι η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να φύγει νικήτρια απ’ τη Νέα Σμύρνη.

Το κλειδί: Η είσοδος του Μπακασέτα στο παιχνίδι βοήθησε σημαντικά την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν παίκτη που βοήθησε στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού και ο διεθνής άσος έκανε τη διαφορά για την ομάδα του.
10άρι: Ο Αραούχο δεν έκανε καλό ματς, ειδικά στο πρώτο μέρος, αλλά ήταν ο παίκτης που έκρινε το παιχνίδι. Πέτυχε πολύ σημαντικό γκολ και χάρισε στην ΑΕΚ μια πολύ μεγάλη νίκη.

Στον πάγκο: Ο Λάμπρου δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον Πανιώνιο στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Πανιώνιος προσπάθησε να παίξει με κόντρες. Αυτός ήταν και ο λόγος που τον αντικατέστησε ο Γρηγορίου.

Γιατί κόουτς; Ο Πανιώνιος ήταν διστακτικός στο πρώτο ημίχρονο και ο Γρηγορίου μάλλον θα περίμενε καλύτερη επιθετική συμπεριφορά απ’ την ομάδα του.

Διαιτητής: Ο Μάνταλος έκανε λάθη, με τον διαιτητή να μη δείχνει κίτρινη (δεν έδωσε ούτε φάουλ) στην αγκωνιά του Λιβάγια στον Σιώπη στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είδε επίσης το χέρι του Σιμόες στο 35′, σε φάση που ο Πορτογάλος απείλησε την εστία του Πανιωνίου με δυνατό σουτ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0 – ΑΕΚ 1

Διαιτητής: Μάνταλος

Βοηθοί: Ακρίβος, Κουράκης

Πανιώνιος (Μ. Γρηγορίου) Κότνικ, Βλάχος, Οικονόμου, Μπανανά, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σιώπης, Λάμπρου (46’ Κάργας), Σοτζάει, Μασούρας (77’ Σαββίδης), Γεσίλ (34’ Ντουρμισάι).

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ) Ανέστης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς (78’ Χριστοδουλόπουλος), Μπακάκης, Σιμόες, Μάνταλος, Γαλανόπουλος (63’ Γιόχανσον), Λόπες, Λιβάγια (67’ Μπακασέτας), Αραούχο.

Γκολ 81’ Αραούχο

Κίτρινες 43’ Ντουρμισάι, 49’ Οικονόμου, 57’ Χατζισαφί, 68’ Κάργας, 90’ Μπανανά – 42’ Αραούχο, 43΄Βράνιες, 62’ Γαλανόπουλος, 67’ Μάνταλος, 75’ Σιμόες

 

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ