Όσκαρ Γκαρθία : Ψάχνει ακόμη… τον παλιό καλό του εαυτό

Όσκαρ Γκαρθία : Ψάχνει ακόμη… τον παλιό καλό του εαυτό

Παρελθόν αποτελεί από τη Θέλτα ο Όσκαρ Γκαρθία, με τον Ισπανό τεχνικό να ψάχνει ακόμη την «Ιθάκη» του μετά το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό.

Ήταν αναμενόμενο εδώ και αρκετό καιρό και έγινε εν τέλει επίσημο… Ο Όσκαρ Γκαρθία απολύθηκε από τον πάγκο της Θέλτα, έπειτα από μία χρονιά στον πάγκο της ομάδας, την οποία κατάφερε να τη φτάσει μέχρι και στον πάτο της βαθμολογίας, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια κινούταν στα μεσαία πατώματα της La Liga.

Μετά το γρήγορο πέρασμα του από τον Ολυμπιακό, που έφερε και την πρόσληψη του Πέδρο Μαρτίνς, ο 47χρονος δοκίμασε την τύχη του στην ιβηρική χερσόνησο, την οποία ξέρει σαφώς καλύτερα.

Ο Ισπανός δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το πλάνο του που είχε στην ομάδα, καθώς δεν κατάφερε ποτέ να περάσει τη φιλοσοφία που υποστηρίζει. Μετά από έναν χρόνο απουσίας στα γήπεδα, του δόθηκε η ευκαιρία να επιστρέψει στην πατρίδα του και να προπονήσει τους celticos. Μάλιστα, ο 47χρονος είχε ακουστεί ακόμη και για την Μπαρτσελόνα στην οποία είχε αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής στο παρελθόν για σχεδόν 10 χρόνια.

Η μοίρα του Γκαρθία τα έφερε να δώσει τον πρώτο του αγώνα με τη Θέλτα απέναντι στους «μπλαουγκράνα» οι οποίοι δεν του χαρίστηκαν και επικράτησαν με 4-1. Η ομάδα ωστόσο έδειχνε ντεφορμέ… Καθόλου σταθερότητα, τραγική αμυντική γραμμή και ελάχιστα θετικά αποτελέσματα…

Μέχρι και το «λουκέτο» λόγω της πανδημίας, η Θέλτα είχε υπό τις οδηγίες του Γκαρθία, μόλις πέντε νίκες σε 18 αναμετρήσεις. Από το restart, μέχρι και το τέλος της προηγούμενης σεζόν, κατάφερε να μαζέψει 11 βαθμούς και να σώσει τη χρονιά…

Η καινούργια σεζόν πάντως ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς στα πρώτα τρία παιχνίδια η Θέλτα κατάφερε να μαζέψει πέντε βαθμούς, έχοντας επικρατήσει με 2-1 επί της Βαλένθια. Ακολούθησαν ωστόσο τρεις συνεχόμενες ήττες στις οποίες δεν μπόρεσε να σκοράρει κανένα γκολ, ενώ δεν έχει καταφέρει να πάρει «τρίποντο» από τη δεύτερη αγωνιστική κόντρα στις «νυχτερίδες».

Η Θέλτα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 17η θέση της La Liga, μόλις έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, με τους διοικούντες την ομάδα να αποφασίζουν στη λύση του συμβολαίου του Γκαρθία, ο οποίος ψάχνει ακόμη να βρει τον εαυτό του… Σε 38 αγώνες ως προπονητής των celticos, είχε απολογισμό 8 νίκες, 17 ισοπαλίες και 13 ήττες…

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ