Ο κορωνοϊός πλήττει και το γυναικείο ποδόσφαιρο

Ο κορωνοϊός πλήττει και το γυναικείο ποδόσφαιρο

Το γυναικείο επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει υποστεί τεράστια ζημιά απ’ τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, όπως ανέφερε η παγκόσμια ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, FIFPro, σε έρευνα που δημοσιοποίησε την Τετάρτη (11/11).

Οι γυναίκες που ασχολούνται επαγγελματικά με το άθλημα, έχουν υποστεί μειώσεις ή αναστολές στους μισθούς εν μέσω της πανδημίας του ιού COVID-19 στο 47% των εθνών που ρωτήθηκαν από τη FIFPRO. Συγκεκριμένα, η παγκόσμια ένωση συγκέντρωσε δεδομένα από εθνικά σωματεία γυναικείου ποδοσφαίρου σε 62 διαφορετικές χώρες από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο.

Η έκθεσή της, επισημαίνει ότι το 69% των γυναικών δήλωσε ότι η επικοινωνία από τα κλαμπ και τις Λίγκες, σχετικά με την προσωπική υγεία τους ήταν κακή ή πολύ φτωχή, ενώ το 84% ανέφερε ότι δεν έλαβε καμία ψυχολογική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τον Απρίλιο, η FIFPRO δημοσίευσε μια έκθεση στην οποία προειδοποίησε ότι πολλές γυναίκες κινδυνεύουν να χάσουν τα προς το ζην, λόγω του παγκόσμιου lockdown του ποδοσφαίρου που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό.

«Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας υπογραμμίζουν το βαθμό στον οποίο οι γυναίκες ποδοσφαιριστές παραμελούνται σε πολλά μέρη του κόσμου» τόνισε ο Γενικός γραμματέας της FIFPro, Γιόνας Μπάερ-Χόφμαν, ενώ από την πλευρά της η Αμάντα Βάντερβορτ, επικεφαλής του γυναικείου ποδοσφαίρου της FIFPro, πρόσθεσε: «Όπως και οι περισσότερες βιομηχανίες, έτσι και το γυναικείο ποδόσφαιρο επηρεάζεται σοβαρά από τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ