Το 2020 να φύγει και να μην ξαναγυρίσει

Το 2020 να φύγει και να μην ξαναγυρίσει

Ο αθλητισμός έγινε πιο φτωχός αυτή τη χρονιά, αφού πολλά μέλη της οικογένειας του έφυγαν από τη ζωή.

Να φύγει και να μην ξαναγυρίσει… Αυτό σκέφτονται οι περισσότεροι για το 2020 και δεν έχουν άδικο. Το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού άλλαξε δραστικά τις ζωές των ανθρώπων και τα «lockdown» έχουν επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα.

Δυστυχώς, όμως, το 2020 είχε και άλλες συμφορές εκτός τον Covid-19. Ο αθλητισμός πενθεί την απώλεια πολλών μελών του, ανθρώπων οι οποίοι έγραψαν τη δική τους ιστορία…

Ο τελευταίος στη λίστα ήταν ο Αντώνης Γεωργιάδης, ο οποίος απεβίωσε σήμερα (Δευτέρα 16/11) σε ηλικία 85 ετών. Ο Γεωργιάδης ήταν ένας προπονητής με πολυετή παρουσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αν και δεν είχε την επιρροή του Νίκου Αλέφαντου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 23 Ιουνίου.

Το 2020 είχε απώλειες και με σπουδαίους παλαίμαχους. Έλληνες και ξένους. Όπως ο Παπαμανώλης του Παναθηναϊκού, ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ ο οποίος πέθανε την 1η Μαρτίου. Ο θρύλος της Λιντς, Τζάκι Τσάρλτον, ο οποίος έχασε τη μάχη στις 11 Ιουλίου. Ο Ζαχαρίας Χαλιαμπάλας, ένας από τους σημαντικότερους παίκτες του Ηρακλή, ο οποίος δεν είναι πια κοντά μας από τις 22 Ιουλίου. Τρεις μέρες μετά (25 Ιουλίου) ακολούθησε ο Θανάσης Ιντζόγλου, ο άσος του Πανιωνίου. Πάλι τον Ιούλιο, ακριβώς ένα τριήμερο αργότερα (28 Ιουλίου) ο παλαίμαχος της ΑΕΚ, Σπύρος Πομώνης ταξίδεψε στη γειτονιά των αγγέλων… Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, το αγγλικό ποδόσφαιρο θρήνησε τον χαμό του γκολκίπερ, Ρόι Κλέμενς.

Ακόμα πιο δυσάρεστες είναι οι απώλειες νέων ανθρώπων. Πριν τέσσερις μέρες, στις 12 Νοεμβρίου πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο 44χρονος Παύλος Δήμου. Από την ίδια αιτία απεβίωσε στις 9 Σεπτεμβρίου ο 49χρονος παλιός γκολκίπερ του ΟΦΗ, Νίκος Γιαλαμάς. Ο Κώστας Μπατής πέθανε στις 18 Οκτωβρίου, σε ηλικία μόλις 61 ετών.

Στις 27 Ιουνίου ο Αρης αποχαιρέτησε τον παλιό προπονητή του, Ίλια Πέτκοβιτς. Ένας άλλος Σέρβος, ο Ράντομιτς Άντιτς, ο οποίος πέρασε από Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο, πέθανε στις 6 Απριλίου.

Η δημοσιογραφία είχε τις δικές της απώλειες, αφού ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος αναχώρησε… δυτικά του Πέκος στις 6 Σεπτεμβρίου. Στις 26 Απριλίου, ο βετεράνος ρέφερι και πατέρας του εν ενεργεία διαιτητή Μιχάλη Κουκουλάκη, Γιώργος Κουκουλάκης, σφύριξε για τελευταία φορά… Ο παραγοντικός χώρος είχε και αυτός τα πλήγματα του. Ο ιστορικός παράγοντας του ΠΑΟΚ Γιώργος Καλύβας αποδήμησε από εγκεφαλικό στις 14 Οκτωβρίου, ενώ στις 22 Ιουλίου ο μυθικός «κατάσκοπος» του Παναθηναϊκού, Γιάννης Καλογέρας πήγε να… κατασκοπεύσει σε έναν καλύτερο τόπο.

Στην Ελλάδα, η πιο δύσκολη στιγμή ήταν ο θάνατος του Σάββα Θεοδωρίδη στις 17 Αυγούστου. Ο αιώνιος έφηβος του Ολυμπιακού, αυτός ο οποίος συνέδεσε το όνομα του με τους «ερυθρόλευκους», σάλπαρε για τις αιώνιες θάλασσες…

Αναμφίβολα, ο θάνατος που συγκλόνισε την υφήλιο από άκρη σε άκρη, ήταν του Κόμπε Μπράιαντ. Ο σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς σκοτώθηκε σε δυστύχημα με το ελικόπτερο του στις 26 Ιανουαρίου, μαζί με την κόρη του Τζιάνα και άλλους επιβαίνοντες.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ