Όταν οι πανηγυρισμοί οδηγούν σε προβλήματα (pics)

Όταν οι πανηγυρισμοί οδηγούν σε προβλήματα (pics)

To10.gr σας παρουσιάζει μερικούς από τους πιο αμφιλεγόμενους πανηγυρισμούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου, όπου παίκτες αραδιάζουν στο χορτάρι μεγάλες δόσεις φαντασίας που πολλές φορές τους κοστίζει ακριβά!

Οι επικεφαλής του ποδοσφαίρου ξεκίνησαν έρευνα μετά από τον πανηγυρισμό του αστέρα της Σουόνσι, Σαμ Κλούκας, που μοιάζει να μιμείται το σύμβολο κατασκοπείας μιας ιστοσελίδας πορνό, στη νίκη των Κύκνων επί της Άρσεναλ.

Οι πανηγυρισμοί επιτρέπουν πολλές φορές στους παίκτες να… ξεδιπλώσουν στο γρασίδι πέρα από το ταλέντο τους και λίγη από την προσωπικότητά τους. Κάποιες φορές, όμως, μια παρόρμηση της στιγμής τους έχει οδηγήσει σε μπελάδες! Έτι μια φορά ένας πανηγυρισμός προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των ποδοσφαιρόφιλων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σαμ Κλούκας της Σουόνσι πανηγύρισε το γκολ του κόντρα στην Άρσεναλ κοιτάζοντας μέσα από έναν κύκλο που σχημάτισε με τα δάκτυλά του, το σήμα δηλαδή κάποιων ερωτικών βίντεο. Από την πλευρά του συλλόγου βέβαια ξεκαθάρισαν ότι ο πανηγυρισμός ήταν τυχαίος και πως ο παίκτης δεν γνώριζε την ύπαρξη των εν λόγω βίντεο!Όσοι αντέδρασαν έκαναν λόγο για πανηγυρισμό που ουσιαστικά προωθεί βίντεο με πορνογραφικό υλικό. Είτε ο παίκτης είχε δίκιο, είτε όχι, ο συγκεκριμένος πανηγυρισμός δεν είναι ο πρώτος που διχάζει τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

O Πολ Γκασκόιν και η καρέκλα του οδοντιάτρου

Πριν από 22 χρόνια στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Euro 1996 η Εθνική Αγγλίας αντιμετώπιζε την Σκωτία. Σε εκείνη την αναμέτρηση ο μέσος των Άγγλων, Πόλ Γκασκόιν, σύστησε στον φίλαθλο κόσμο έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς πανηγυρισμούς που έχουν γίνει ποτέ στο γρασίδι.Πριν την έναρξη της διοργάνωσης, ο φωτογραφικός φακός είχε απαθανατίσει τον κάθε άλλο παρά φρόνιμο Πολ Γκασκόιν, μαζί με άλλους διεθνείς άσους της Αγγλίας, να «νυχτοπερπατούν» μεθυσμένοι. Σε κάποιες φωτογραφίες, παρουσιάστηκαν ξαπλωμένοι σε καρέκλα οδοντιάτρου!

Όταν ο «Γκάζα» σκόραρε για το 2-0 των Λιονταριών εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία, έτρεξε στην άκρη του γηπέδου, ξάπλωσε στο χορτάρι και … δέχθηκε την περιποίηση των συμπαικτών του, αναπαριστώντας όσα απεικόνιζαν οι περιβόητες φωτογραφίες. Ευτυχώς για τον ίδιο παρότι πρόκειται για έναν από τους πιο κακόφημους πανηγυρισμούς δεν του κόστισε καθώς δεν του επιβλήθηκε κάποιο πρόστιμο.

Δεν την γλύτωσε όμως όταν μπροστά στους οπαδούς της Σέλτικ προσποιήθηκε, σε έναν πανηγυρισμό του, ότι παίζει φλάουτο. Πιο συγκεκριμένα, το 1998 στο ντέρμπι μεταξύ της Ρέιντζερς και της Σέλτικ ο εκκεντρικός Γκάζα έκανε πως έπαιζε φλάουτο (μουσικό όργανο που είναι σύμβολο των Καθολικών) μπροστά από τους Καθολικούς οπαδούς της Σέλτικ. Οι συνέπειες ήταν: πρόστιμο 20.000 λιρών από τη διοίκηση της Ρέιντζερς και… απειλές για τη ζωή του από την ιρλανδική επαναστατική στρατιωτική οργάνωση IRA. Αργότερα ισχυρήστηκε ότι δεν γνώριζε την κίνηση και τον συμβολισμό της και πως κάποιος τον είχε συμβουλέψει να το κάνει.

Ο Ρόμπι Φάουλερ και το…γρασίδι

Ο Ρόμπι Φάουλερ είναι ένας από τους…σίριαλ κίλερ όταν μιλάμε για πανηγυρισμούς. Το 1999 έγραψε ιστορία στο ντέρμπι μεταξύ της Λίβερπουλ και της Έβερτον στο Άνφιλντ όταν έπεσε στα γόνατα και προσποιήθηκε ότι σνιφάρει μία από τις λευκές γραμμές του γηπέδου. Η κίνηση αυτή ουσιαστικά ήταν μια απάντηση στις κατηγορίες των οπαδών των Μπλε που κατά καιρούς του προσάπταν πως είναι εθισμένος στην κοκαΐνη.

Ο πανηγυρισμός του αυτός παρά τις προσπάθειες του Ζεράρ Ουγιέ να τον καλύψει ισχυριζόμενος ότι… τρώει το γρασίδι, η FA τον τιμώρησε με 4 αγωνιστικές αποκλεισμό και 32.000 λίρες χρηματικό πρόστιμο. Μάλιστα, ο Φάουλερ το 1997 τιμωρήθηκε και από την UEFA καθώς σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία προέβαλε πολιτικές θέσεις εντός γηπέδου όταν σκοράροντας σήκωσε την φανέλα του και αποκαλύφθηκε ένα μπλουζάκι το οποίο έφερε ένα μήνυμα υπέρ της απεργίας των λιμενεργατών του Λίβερπουλ!

Ο αντισημιτικός χαιρετισμός του Νικολά Ανελκά

Οι πολιτικές και φυλετικές διακρίσεις είναι ο πλέον σίγουρος τρόπος για να αποκομίσει ένας ποδοσφαιριστής βαρύτατο πρόστιμο. Ο Νικολά Ανελκά το 2013 αγωνιζόμενος με την Γουέστ Μπρομ, σκόραρε για το 3-3 της ομάδας του κόντρα στην Γουέστ Χαμ και σήκωσε θύελλα αντιδράσεων με το «κένελ» που έκανε καθώς πανηγύριζε. Ο πρώην άσος των Άρσεναλ και Τσέλσι σχημάτισε με τα δύο του χέρια ένα χιαστί σταυρό, το ένα ήταν τεντωμένο προς τα κάτω και το άλλο ακουμπούσε χιαστί στο μπράτσο του. Όπως ήταν φυσικό ο Γάλλος στράικερ κατηγορήθηκε πως εκδήλωσε αντισημιτικά πιστεύω. Ο εφευρέτης του εν λόγω χαιρετισμού είναι ο Γάλλος κωμικός και φίλος του Ανελκά Ντιεντονέ Εμπαλά Εμπαλά. Θεωρείται από πολλούς κρυφός ναζιστικός χαιρετισμός και εκφράζει το μίσος για τους Εβραίους. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν επρόκειτο για παρεξήγηση και ότι δεν είναι αντισημιτική η χειρονομία.

Ο Κατίδης και ο ναζιστικός του χαιρετισμός

Για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή Γιώργο Κατίδη ο πανηγυρισμός του, του κόστισε και την καριέρα του. Αφού σκόραρε για την ΑΕΚ, ο 20χρονος τότε άσος σήκωσε το δεξί του χέρι κάνοντας τον γνωστό χαιρετισμό των Ναζί, ο οποίος του κόστισε και τον εφόρου ζωής αποκλεισμό του από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ενώ αποκλείστηκε και από το ρόστερ της Ένωσης. Ποτέ από τότε δεν μπόρεσε να ανακάμψει επαγγελματικά.

Ο Κρεγκ Μπέλαμι και το γκολφ

Ο Κρεγκ Μπέλαμι είχε… φιλικές σχέσεις με τις διαμάχες. Το 2007 λίγες μέρες πριν από έναν κρίσιμο αγώνα της Λίβερπουλ κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ουαλός συμπρωταγωνίστησε με τον Γιον Άρνε Ρίισε σε έναν επικό καυγά. Συγκεκριμένα του επιτέθηκε κρατώντας ένα μπαστούνι του γκολφ, σε μια μεθυσμένη βραδιά τους στην Πορτογαλία. Ο Ρίισε κατέληξε με μώλωπες στα πόδια. Παρόλα αυτά οι δυο τους έπρεπε να αγωνιστούν ως συμπαίκτες στο ματς κόντρα στην Μπάρτσα. Ο Μπέλαμι όταν σκόραρε πανηγύρισε προσποιούμενος ότι χτυπάει μπαλάκι με ένα φανταστικό μπαστούνι του γκολφ.

Οι… καταδύσεις του Λουίς Σουάρες 

Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Λουίς Σουάρες, όταν φορούσε την φανέλα της Λίβερπουλ είχε συστήσει στο κοινό του Μέρσισαϊντ έναν πρωτοποριακό πανηγυρισμό. Συγκεκριμένα το 2012 απάντησε στις κατηγορίες του προπονητή της Έβερτον Ντέιβιντ Μόγιες με το … ίδιο νόμισμα. Τι εννοούμε;  Ο Ντέιβιντ Μόγιες τον είχε κατηγορήσει ότι βουτάει με περίσσια ευκολία. Έτσι ο Ουρουγουανός όταν σκόραρε στάθηκε μπροστά στον Μόγιες και… σωριάστηκε στο έδαφος!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ