Ψήφισε και εσύ: Ποιός είναι ο καλύτερος εξτρέμ στον κόσμο; (Poll)

Ψήφισε και εσύ: Ποιός είναι ο καλύτερος εξτρέμ στον κόσμο; (Poll)

Το ESPN ανέδειξε κορυφαίο εξτρέμ του πλανήτη τον Σαντιό Μανέ, μετά την εξαιρετική χρονιά του Σενεγαλέζου, με την οποία οδήγησε τη Λίβερπουλ στο «θρόνο» της Αγγλίας. Ποιον θεωρείς εσύ όμως τον καλύτερο; Έχεις την ευκαιρία να ψηφίσεις παρακάτω!

Όπως κάθε χρόνο το ESPN συνηθίζει να βγάζει μέσα στον Δεκέμβρη τους δέκα καλύτερους ποδοσφαιριστές ανά θέση. Έτσι και φέτος το δημοφιλές αμερικάνικο δίκτυο τήρησε την «παράδοση» και ξεκίνησε τη διαδικασία…

Σειρά είχαν τα εξτρέμ λοιπόν, με τον Σάντιο Μανέ να κερδίζει τον τίτλο του καλύτερου ακραίου επιθετικού για τη σεζόν 2019/20. Ο Σενεγαλέζος ήταν εκπληκτικός και σταθερός καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, έχοντας καταλυτικό ρόλο στην επιστροφή της Λίβερπουλ στον «θρόνο» του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά από 30 ολόκληρα χρόνια.

Σε 47 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ο 28χρονος είχε 22 γκολ με τα 18 εξ αυτών να έρχονται στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, ο επιθετικός των «κόκκινων» «σέρβιρε» και 12 τέρματα στους συμπαίκτες του.

Στη 2η θέση τερμάτισε ο Ραχίμ Στέρλινγκ. Ο Άγγλος εξτρέμ ολοκλήρωσε ακόμη μια εντυπωσιακή σεζόν υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρντιόλα, με τα νούμερα του να «τρελαίνουν». Αγωνίστηκε 52 (!) φορές σε όλους τους θεσμούς, έχοντας 31 γκολ και 10 ασίστ.

Τρίτος ο Σερτζ Γκνάμπρι που κατέκτησε κυριολεκτικά τα πάντα με την Μπάγερν. Ο Γερμανός επιθετικός έκανε το «ξεπέταγμα» που περίμεναν στο Μόναχο και συνέβαλε στα μέγιστα στην κατάκτηση του ιστορικού τρεμπλ. Με 23 γκολ και 14 ασίστ θα ήταν «έγκλημα» να έλειπε από την τριάδα των κορυφαίων εξτρέμ της χρονιάς.

Τέταρτος ο Τζέιντον Σάντσο που έκανε μια ονειρική σεζόν. Ο Άγγλος εξτρέμ της Ντόρτμουντ ήταν «πονοκέφαλος» για κάθε αντίπαλη άμυνα, με τα στατιστικά του να αποδεικνύουν πως έχει τρομερή έφεση στο σκοράρισμα αλλά και μια επίσης φοβερή δημιουργική ικανότητα. Με 20 γκολ και 20 ασίστ στα 20 του χρόνια, δείχνει πως όλο το μέλλον είναι μπροστά του…

Στη πέμπτη θέση ο Άνχελ Ντι Μαρία. Ο Αργεντινός ήταν ένας εκ των πιο κομβικών ποδοσφαιριστών της Παρί, σε μια σεζόν όπου οι Παριζιάνοι κατάφεραν να φτάσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό Champions League. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με 13 γκολ και 23 ασίστ σε 41 συμμετοχές.

Έκτος ο Αμερικανός Κρίστιαν Πούλισιτς. Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής της Τσέλσι αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμών στην πρώτη του σεζόν στο Λονδίνο, ωστόσο μετά το restart πήρε από το χέρι του «μπλε» και τους οδήγησε στην τετράδα και στο εισιτήριο του Champions League. Κατάφερε να κάνει το double-double με 11 γκολ και 10 ασίστ σε 34 εμφανίσεις.

Στην έβδομη θέση ο Κίνγκσλεϊ Κομάν, ο Γάλλος «δίδυμος» του Γκνάμπρι. Μπορεί οι αριθμοί του να μην ήταν ίδιοι με εκείνους του Γερμανού, ωστόσο κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον ρόλο του. Με 8 γκολ και 7 ασίστ έβαλε το «λιθαράκι» του για το τρεμπλ.

Ένατος ο Έντεν Αζάρ. Ο Βέλγος δεν μπόρεσε να καθιερωθεί και να βρει ρυθμό στην πρώτη του σεζόν στην Ρεάλ, καθώς ταλαιπωρήθηκε σοβαρά από πολλούς τραυματισμούς. Είχε μόλις ένα γκολ και 7 ασίστ σε 22 συμμετοχές. Η κλάση του όμως κατάφερε να τον βάλει και αυτή τη χρονιά στην πρώτη δεκάδα…

Τη λίστα συμπληρώνει ο Βινίσους. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ της Ρεάλ. Ο 20χρονος είχε την πρώτη του γεμάτη σεζόν με τους «μερένγκες», καθώς αγωνίστηκε 38 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ. Κορυφαία στιγμή το γκολ απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο Clasico του Μπερναμπέου.

Αναλυτικά η κορυφαία 10αδα των εξτρέμ σύμφωνα με το EPSN:

  1. Σαντιό Μανέ, Λίβερπουλ
  2. Ραχίμ Στέρλινγκ, Μάντσεστερ Σίτι
  3. Σερτζ Γκνάμπρι, Μπάγερν
  4. Τζέιντον Σάντσο, Ντόρτμουντ
  5. Άνχελ Ντι Μαρία, Παρί Σεν Ζερμέν
  6. Κρίστιαν Πούλισικ, Τσέλσι
  7. Κίνγκσλεϊ Κομάν, Μπάγερν
  8. Λούκας Οκάμπος, Σεβίλλη
  9. Έντεν Αζάρ, Ρεάλ Μαδρίτης
  10. Βινίσους, Ρεάλ Μαδρίτης

Τώρα είναι η σειρά σου λοιπόν! Συμφωνείς με τη σειρά που επέλεξε το δημοφιλέστερο αμερικάνικο δίκτυο; Ήταν ο Μανέ ο κορυφαίος ακραίος επιθετικός του πλανήτη για τη σεζόν 2019/20; Μπορείς να ψηφίσεις και να αναδείξεις τον δικό σου κορυφαίο εξτρέμ της χρονιάς!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ