Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Πεπ vs Ζοσέ στον τελικό

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Πεπ vs Ζοσέ στον τελικό

Και τώρα οι... δυο τους. Η Σίτι επικράτησε με 2-0 της Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ και ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα συναντήσει τον Ζοσέ Μουρίνιο στον τελικό του Λιγκ Καπ στο Γούεμπλεϊ.

Πεπ Γκουαρντιόλα εναντίον Ζοσέ Μουρίνιο. Ή Ζοσέ Μουρίνιο εναντίον Πεπ Γκουαρντιόλα, αν προτιμάτε. Τα… αηδόνια ξανά σμίγουν σε έναν τελικό στον… ναό του ποδοσφαίρου. Στο Γούμπλεϊ. Με φόντο; Την κατάκτηση του Λιγκ Καπ. Το βράδυ της Τρίτης η Τότεναμ του Μουρίνιο επικράτησε με 2-0 της Μπρέντφορντ.

Και απόψε στο Ολντ Τράφορντ, στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, η Σίτι του Γκουαρντιόλα… καθάρισε στο δεύτερο ημίχρονο τη Γιουνάιτεντ. Ετούτο το ραντεβού του Καταλανού με τον Πορτογάλο δεν θα μπορούσε να μην πραγματοποιηθεί. Διότι… μη γελιέστε. Δεν είναι το Σίτι – Τότεναμ το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι που θα μπορούσε να προκύψει σε έναν τελικό. Αλλά καλύτερο του Πεπ vs Ζοσέ, όποιες κι αν είναι οι ομάδες, δεν θα μπορούσε να υπάρξει.

Η Σίτι επιβεβαίωσε μετά το πρωτάθλημα και στο Λιγκ Καπ την καταπληκτική φόρμα στην οποία βρίσκεται. Το ντέρμπι ήταν… φτωχό στο πρώτο του ημίχρονο, όπως φτωχή ήταν και η εικόνα της Γιουνάιτεντ στον μεσοεπιθετικό τομέα. Κι ας είχε πολλούς από τους βασικούς εντός γηπέδου.

Οι μπλε του Μάντσεστερ βρήκαν γκολ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, μόλις στο 50′ έπειτα από στημένη φάση και με τον Τζόουνς να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από τη μικρή περιοχή και μετά έκαναν το παιχνίδι που τους αρέσει περισσότερο. Έψαξαν δεύτερο γκολ στο ανοιχτό γήπεδο. Η Γιουνάιτεντ πίεζε για την ισοφάριση και άφηνε χώρους, Μαχρέζ και Στέρλινγκ αστόχησαν σε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά και πάλι από ένα στημένο προήλθε το 2-0 και το… τέλος.

Στο 83′ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και διώξιμο της άμυνας, ο Φερναντίνιο με εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας και τη Μάντσεστερ Σϊτι στον τελικό του Γουέμπλεϊ απέναντι στην Τότεναμ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Χέντερσον, Λίντελεφ, Μαγκουάιρ, Σο, Γουάν Μπισάκα, Πογκμπά, Φρεντ (87’ Φαν ντε Μπεκ), ΜακΤόμινεϊ (75’ Γκρίνγουντ), Μπρούνο Φερνάντες, Μαρσιάλ, Ράσφορντ

Μάντσεστερ Σίτι: Στέφεν, Κανσέλο, Στόουνς, Ντίας, Φερναντίνιο, Ζιντσένκο, Φόντεν, Ντε Μπρόινε, Γκιντογκάν, Μαχρέζ (79’ Ρόδρι), Στέρλινγκ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ