Ιωάννης Γκέλιος : Ο Σερραίος που πήγε την Μπάγερν πίσω στο 2004 (pics, vids)

Ιωάννης Γκέλιος : Ο Σερραίος που πήγε την Μπάγερν πίσω στο 2004 (pics, vids)

Ο Ιωάννης Γκέλιος είναι από χθες το βράδυ ένα από τα πρόσωπα της Γερμανίας και to10.gr σας παρουσιάζει τον άνθρωπο που κατάφερε να φέρει στην Μπάγερν μνήμες από το 2004...

Είναι ο άνθρωπος που συζητιέται περισσότερο από κάθε άλλον στην γερμανική και όχι μόνο, ποδοσφαιρική κοινότητα. Αυτός που κατάφερε να αποκλείσει την Μπάγερν από το Κύπελλο Γερμανίας, παίζοντας κάτω από τα δοκάρια της Χόλσταϊν Κίελ, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Ο λόγος φυσικά για τον Ιωάννη Γκέλιο! Ας τα πάρουμε ωστόσο όλα από την αρχή…

Γεννημένος στις 24 Απριλίου του 1992 στη Γερμανία από Έλληνες γονείς. Ο Γκέλιος κατάγεται από το Δασοχώρι Σερρών, αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία. Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Άουγκσμπουργκ, όπου έμεινε μέχρι και το καλοκαίρι του 2018. Κατέγραψε συνολικά 24 εμφανίσεις με την Κ19 και 117 με την δεύτερη ομάδα. Το καλοκαίρι του 2018, ο Γκέλιος μετακόμισε στη Χάνσα Ρόστοκ, όπου παρέμεινε για μία μόλις σεζόν.

Παράλληλα, ο πλεόν 28χρονος κατάφερε να καταγράψει συμμετοχές και με την Εθνική ομάδα των Ελπίδων.

Το 2019, η τωρινή του ομάδα, η Χόλσταϊν Κίελ έβγαλε από τα ταμεία της ένα ποσό της τάξης των 300.000 ευρώ, δίνοντας του τα «κλειδιά» της εστίας. Οι άνθρωποι της Κίελ, είδαν αυτό που δεν μπόρεσαν να ανιχνεύσουν εκείνη της Άουγκσμπουργκ στην οποία έκατσε από το 2007 έως το καλοκαίρι του 2018.

Με ύψος 1,90μ. ο Γκέλιος διαθέτει μία πάρα πολύ καλή σωματοδομή και πήρε τη φανέλα βασικού στη Χόλσταϊν Κιέλ. Και χθες δικαιώθηκαν όλες οι πλευρές… Η ομάδα της δεύτερης κατηγορίας του γερμανικού ποδοσφαίρου κατάφερε να κάνει μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του Κυπέλλου της χώρας και να αποκλείσει την Μπάγερν του τρεμπλ! Με μία απίθανη επέμβαση στο πέναλτι του Ρόκα, ο Γκέλιος έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν μία σπουδαία πρόκριση που θα θυμούνται για πάντα…

Μία βραδιά την οποία σίγουρα θα θυμάται και η ομάδα του Χάνσι Φλικ, καθώς αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι Βαυαροί αποκλείστηκαν από ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας μετά από 17 χρόνια! Το Κύπελλο θεωρείται δικαίως η διοργάνωση της Μπάγερν, ωστόσο οι Βαυαροί την έχουν «ξαναπατήσει» από ομάδα χαμηλότερου «βεληνεκούς»…

Στις 4 Φεβουαρίου του 2004, η Μπάγερν γνώρισε ήττα σοκ με 2-1 από την Αλεμάνια Άαχεν… Μία ήττα που μέχρι και σήμερα φέρνει κακές αναμνήσεις… Αναμνήσεις τις οποίες έφερε πίσω η Χόλσταϊν Κίελ χάρη στον Σερραίο τερματοφύλακα, Ιωάννη Γκέλιο!

«Δεν θα μπορούσα ποτέ να το φανταστώ. Ηταν ότι καλύτερο αυτό που συνέβη. Ο προπονητής μας είπε πριν τον αγώνα ότι οι πιθανότητες μας ήταν μικρές αλλά δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε απέναντι στην Μπάγερν. Κανείς δεν θα ξεχάσει την Χολστάιν Κίελ. Το πέναλτι του Ρόκα ήταν το πιο σημαντικό που έχω αποκρούσει στην καριέρα μου», ήταν τα λόγια του Έλληνα τερματοφύλακα μετά την ιστορική πρόκριση της ομάδας του.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας θα θυμάται για όλη του τη ζωή τη χθεσινή βραδιά κόντρα στους πρωταθλητές Γερμανίας και Ευρώπης, καθώς με τη δικιά του απόκρουση έδωσε στην ομάδα του μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της, παίρνοντας σπίτι του και το βραβείο του MVP.

Αξίζει να σημειωθεί, πως πριν από μερικά χρόνια, ο Γιάννης Γκέλιος είχε προταθεί σε αρκετές ελληνικές ομάδες, ανάμεσα σε εκείνες και ο Ηρακλής, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις δεν προχώρησαν, με αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί συμφωνία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ