Το «πάρε-δώσε» της Ευρώπης : Οι 10 καλύτερες μεταγραφές των Top-5 πρωταθλημάτων (pics)

Το «πάρε-δώσε» της Ευρώπης : Οι 10 καλύτερες μεταγραφές των Top-5 πρωταθλημάτων (pics)

Μπορεί ο φετινός Γενάρης να μην είχε κάποια «βόμβα»... ωστόσο οι μεταγραφές δεν έλειψαν... Δείτε τις κορυφαίες μεταγραφές της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου στα Top-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ο Ιανουάριος έφτασε στο τέλος του, πράγμα που για την κοινωνία του ποδοσφαίρου… σημαίνει πως τελείωσε και η χειμερινή μεταγραφική περίοδος… Ο κορωνοϊός δεν άφησε να γίνουν πολλά «πάρε-δώσε», με αποτέλεσμα να περνάει σχετικά ήρεμα η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη…

Τα «μπαμ» έλειψαν, τα μεγάλα ποσά δεν έκαναν την εμφάνιση τους, ωστόσο κινήσεις έγιναν. Μπορεί η μεγάλη «βόμβα» να μην έγινε, όμως είχαμε μερικές σημαντικές και έξυπνες κινήσεις ακόμη και εν μέσω πανδημίας. Για πάμε να δούμε λοιπόν τις 10 καλύτερες μεταγραφές του Ιανουαρίου…

10. Μπράιαν Ρέινολντζ – Ρόμα

Image

Πρόκειται για τον 54ο ποδοσφαιριστή από τις ΗΠΑ που θα αγωνίζεται από εδώ και στο εξής στην Ευρώπη. Η Ρόμα δαπάνησε 7 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον 19χρονο αμυντικό από την Ντάλας, Μπράιαν Ρέινολντζ. Ένας ακόμη από τους πολλούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που βγάζει η Αμερική τα τελευταία χρόνια. Μία φουρνιά που οι ΗΠΑ ελπίζουν να εκμεταλλευτούν, με τον Μπράιαν Ρέινολντζ να είναι μέσα σε αυτήν… Μάλιστα οι «τζιαλορόσι» κατάφεραν να κερδίσουν τη Γιουβέντους, στη μάχη της μεταγραφής του Ρέινολντζ.

9. Τζέσι Λίνγκαρντ – Γουέστ Χαμ

Image

Μπορεί ο Τζέσι Λίνγκαρντ να έχει χάσει την λάμψη του, ωστόσο στα «καλά» του είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Σε αυτό πόνταρε και η Γουέστ Χαμ που τον έκανε δικό της από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη μορφή του δανεισμού. Μία μεταγραφή που μπορεί να βοηθήσει τη Γουέστ Χαμ να πάρει το ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο που κυνηγάει, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας!

8. Σάμι Κεντίρα – Χέρτα

Image

Ένα «βαρύ» όνομα επέλεξε να κάνει δικό της η Χέρτα, προχωρώντας στην προσθήκη του Σάμι Κεντίρα. Ο Γερμανός μέσος είχε μείνει ελεύθερος από τη Γιουβέντους, με την ομάδα του Βερολίνου να κερδίζει την υπογραφή του την τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, 1 Champions League, 1 Bundesliga, 1 La Liga, 5 Serie A, 2 Κύπελλα Ισπανίας και 3 Κύπελλα Ιταλίας λένε πολλά για τον Κεντίρα…

7. Οζάν Καμπάκ – Λίβερπουλ

Video) Paul Merson scoffs at Kabak deal; 'Losing mentality... His agent should get a knighthood'

Ο Γιούργκεν Κλοπ ήθελε να καλύψει το κενό στο κέντρο της άμυνας και η διοίκηση της Λίβερπουλ του έκανε το «δώρο» την τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Οι πρωταθλητές Αγγλίας προχώρησαν στην προσθήκη του κεντρικού αμυντικού της Σάλκε, Οζάν Καμπάκ. Οι «κόκκινοι» συμφώνησαν με τους «βασιλικούς μπλε» για έναν εξάμηνο δανεισμό με οψιόν αγοράς στα 30 εκατομμύρια ευρώ.

6. Φικάγιο Τομόρι – Μίλαν

Image

Μία ποιοτική και ουσιαστική κίνηση από τη Μίλαν που παραμένει στην 1η θέση της Serie A. Οι «ροσονέρι» κατάφεραν να κάνουν δικό τους τον Φικάγιο Τομόρι από την Τσέλσι με τη μορφή δανεισμού, εξασφαλίζοντας ωστόσο και μία οψιόν αγοράς ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Άγγλος στόπερ έχει ήδη αγωνιστεί σε δύο παιχνίδια, έχοντας πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις τόσο με την Ίντερ στο Κύπελλο, όσο και με την Μπολόνια στο πρωτάθλημα.

5. Αμάντ Ντιαλό – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Amad Diallo's Manchester United debut is looking more and more likely - United In Focus

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην έκανε κάποια μεταγραφή «βόμβα» όπως συνηθίζει, ωστόσο έκανε προσθήκη με φόντο το μέλλον… Οι «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν δικό τους τον 18χρονο εξτρέμ της Αταλάντα έναντι 42 εκατομμυρίων ευρώ. Ένας ποδοσφαιριστής που θεωρείται από τα πιο μεγάλα ταλέντα του ποδοσφαίρου, κάτι που απέδειξε στο ντεμπούτο του με την Γιουνάιτεντ απέναντι στη Λίβερπουλ σε αγώνα των Κ23. Ο Ντιαλό σκόραρε το πρώτο του γκολ στο 14ο λεπτό, ενώ κατάφερε να σκοράρει και από το σημείο του πέναλτι με εκτέλεση «πανένκα»!

4. Μεσούτ Οζίλ – Φενέρμπαχτσε 

Back home, back to your heart' - Why Ozil's Fenerbahce transfer was written in the stars | Goal.com

Μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές της ιστορίας της Φενέρμπαχτσε. Ο Μεσούτ Οζίλ αποχώρησε ως ελεύθερος από την Άρσεναλ έπειτα από 6,5 χρόνια, πηγαίνοντας στην αγαπημένη του Φενέρ. Μία μεταγραφή που και οι δύο πλευρές ήθελαν να πραγματοποιηθεί, καθώς ο Οζίλ είναι «δηλωμένος» φίλαθλος της ομάδας εδώ και πολλά χρόνια. Οι φίλαθλοι και ο σύλλογος τον υποδέχτηκαν ως έναν σούπερ σταρ, με τον Οζίλ να ρίχνει κατακόρυφα τις οικονομικές του απαιτήσεις για να επιστρέψει στην χώρα καταγωγής του.

3.Πάπου Γκόμεζ – Σεβίλλη

The Daily Bee (January 28, 2021): Papu Gomez to Sevilla - Fear The Wall

Ο Πάπου Γκόμεζ τα «έσπασε» με την Αταλάντα και τον Γκασπερίνι και αναγκάστηκε να ψάξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Η Σεβίλλη άρπαξε από τα «μαλλιά» την ευκαιρία αυτήν και με γρήγορες διαδικασίες έκανε δικό της έναν από τους πιο fun-to-watch ποδοσφαιριστές που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στα γήπεδα της Serie A. Οι Ανδαλουσιανοί δαπάνησαν 5,5 εκατομμύρια (+3 μπόνους), ντύνοντας τον Αργεντινό στα χρώματα της ομάδας.

2. Λούκα Γιόβιτς – Άιντραχτ

Real Madrid: Luka Jovic rejoins Eintracht Frankfurt on loan - AS.com

Η μεγάλη επιστροφή για τον Λούκα Γιόβιτς στην Άιντραχτ ήταν μία από τις καλύτερες μεταγραφές του χειμώνα. Ο Σέρβος επιθετικός δεν μπόρεσε να βρει τον ρόλο του στη Ρεάλ Μαδρίτης, με αποτέλεσμα να επιστρέφει ως δανεικός εκεί που έλαμψε. Στα 2,5 χρόνια του στη Μαδρίτη ο Γιόβιτς κατάφερε να σκοράρει μόλις δύο φορές, ενώ στα πρώτα του 76 λεπτά από την ημέρα που επέστρεψε στην Άιντραχτ, ο Σέβρος έχει ήδη σκοράρει τρεις φορές!

1. Μάρτιν Όντεγκααρντ – Άρσεναλ

Photos] Martin Odegaard poses in Arsenal kit after completing move from Real Madrid | Football Talk | Premier League News

Η πιο ποιοτική μετακίνηση του Ιανουαρίου. Η Άρσεναλ κατάφερε να κάνει δικό της τον Μάρτιν Όντεγκααρντ, προσθέτοντας στο ρόστερ έναν τρομερό ποδοσφαιριστή. Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν του είχε δώσει τον χρόνο που απαιτούσε, με αποτέλεσμα η Ρεάλ να συμφωνεί με τους «κανονιέρηδες» για έναν εξάμηνο δανεισμό, δίχως οψιόν αγοράς, καθώς η «Βασίλισσα» έχει κανονικά στα πλάνα της τον Νορβηγό μεσοεπιθετικό, που πήγε στο «Έμιρεϊτς» με σκοπό να αναπληρώσει το κενό του Οζίλ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ