Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Τουλάχιστον ο Μπόλονι είχε αμάξι να φύγει...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ10.gr

Παναθηναϊκός: Ψηφιακή έκθεση με το υλικό του Γιώργου Καλαφάτη

Ψηφιακή έκθεση με σπάνιες φωτογραφίες του ιδρυτή του συλλόγου, Γιώργου Καλαφάτη με σπάνιο υλικό.

Παναθηναϊκός: Ψηφιακή έκθεση με το υλικό του Γιώργου Καλαφάτη | to10.gr

Ο Παναθηναϊκός συμπληρώνει 113 χρόνια ζωής και υπό την αιγίδα του Ερασιτέχνη παρουσιάζεται ψηφιακή έκθεση με σπάνιες φωτογραφίες του ιδρυτή του συλλόγου, Γιώργου Καλαφάτη με σπάνιο υλικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναλυτικά η ενημέρωση και ο τρόπος που μπορείτε ν’ απολαύσετε την έκθεση:

Γενέθλια με το αρχείο του ιδρυτή Γιώργου Καλαφάτη

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος γιορτάζει σήμερα έναν αιώνα και 13 χρόνια ζωής και σας παρουσιάζει για πρώτη φορά το ιστορικό αρχείο του ιδρυτή του Παναθηναϊκού Γιώργου Καλαφάτη.

Πρόκειται για μία σύγχρονη ψηφιακή έκθεση μουσειακού τύπου, με τρισδιάστατη περιήγηση στον χώρο, που «στεγάζεται» στην ιστοσελίδα www.1908.gr από την Εκδοτική Belle Époque, υπό την αιγίδα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου.

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δει σπάνια ντοκουμέντα από την πολυκύμαντη ζωή του Γιώργου Καλαφάτη, από την παιδική ηλικία του έως και τον θάνατό του.

Δεκάδες φωτογραφίες του Ιδρυτή (τόσο αθλητικές, όσο και προσωπικές – έως και ντοκουμέντα από την πολεμική του δραστηριότητα), σπάνιο αρχειακό υλικό και αναλυτικό χρονολόγιο με τους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής του «περνούν» μπροστά από τα μάτια του επισκέπτη, σ’ ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στον χρόνο!

Ειδικότερα ως προς τη θέαση του ίδιου φωτογραφικού υλικού πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχουν δύο ξεχωριστές δυνατότητες-επιλογές: Πρώτη επιλογή είναι η 3D περιήγηση στην ψηφιακή έκθεση μέσω Η/Υ ή laptop.

Και επιπλέον, μέσω οποιασδήποτε συσκευής android, αρκεί προηγουμένως ο χρήστης να έχει κατεβάσει την εφαρμογή “artsteps”. Δεύτερη επιλογή είναι ο επισκέπτης, κατά την είσοδό του στο site, να επιλέξει το photo book, στο οποίο οι φωτογραφίες είναι ταξινομημένες ανά θεματική κατηγορία.

Είτε στη μία είτε στην άλλη επιλογή, υπάρχουν σε καθεμία φωτογραφία επεξηγηματικές λεζάντες, όπου αναγράφονται τα απαθανατιζόμενα πρόσωπα, οι χρονολογίες, τα γεγονότα και τα τοπόσημα.

Η ψηφιακή έκθεση θα διαρκέσει από σήμερα 3 Φεβρουαρίου (επέτειο ίδρυσης του Συλλόγου μας) έως και τις 19 Φεβρουαρίου, ημερομηνία στην οποία, το 1964, έφυγε από τη ζωή ο Ιδρυτής Γιώργος Καλαφάτης.

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από